BAKAN YILMAZ, ÇÖZÜM SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİ

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, çözüm süreciyle birlikte Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde özel sektör yatırımlarında patlama olacağını ifade ederek, “Bunu teşvik başvurularında ilk iki aylık verilerle de görüyoruz. Geçen yılın ilk iki ayına göre bu senenin ilk iki ayında teşvik başvurularında, sabit sermaye tutarı olarak söylüyorum yüzde 300'ün üzerinde artış var. Huzur ve güven ortamı oldukça bu yatırımlar katlanarak devam edecek" dedi.

07 Nisan 2013 Pazar 14:15
BAKAN YILMAZ, ÇÖZÜM SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİ
Bakan Yılmaz bugün geldiği Erzurum’da ilk olarak Aziziye ilçesinde bulunan Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nı ziyaret etti. Bakan Yılmaz’a Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ve İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız da eşlik etti. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, bir soru üzerine çözüm sürecini değerlendirdi. Özel sektörün güven ve emniyet istediğine dikkati çeken Yılmaz, "Sağlanan teşviklerin yanına huzur ve güven ortamı da koyduğumuzda özel sektör yatırımlarında patlama olacağına yürekten inanıyorum" dedi. Doğu ve Güneydoğu'da çözüm süreciyle birlikte özel sektörün patlama yapacağını dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:

“Bunu teşvik başvurularında ilk iki aylık verilerle de görüyoruz. Çözüm sürecinin adı bile yetti. İlk iki ayda teşvik başvurularında, sabit sermaye tutarı olarak söylüyorum yüzde 300'ün üzerinde artış var. Huzur ve güven ortamı oldukça bu yatırımlar katlanarak devam edecek."

El birliğiyle çözüm sürecinin desteklenmesi gerektiğini ifade eden Bakan Yılmaz, “Bütün insanların destek olması, bütün partilerin desteklemesi lazım. Hangi parti olursa olsun. Çünkü bu ülkemizin meselesi. Bir kesimin ya da bir grubun meselesi değil. Türkiye iddialı bir ülke, 10 yıl önce toplam ekonomik hacmimiz 30 milyar dolardı. Geçen yıl 786 milyar dolara yükseldi. Ne diyoruz şimdi 2023 yılında ilk 10 ekonomi arasına gireceğiz. Terör, ne Türk’e, ne Kürt’e ne Laz’a ne Alevi’ye fayda getirir. Terör’den dış güçler fayda sağlıyor. Türkiye içindeki kavgadan ülkede yaşayan herhangi bir insanın menfaati olmuyor. Refaha yoğunlaşıp daha fazla ekonomik kalkınmaya yönelelim. Temel hak ve hürriyetleri daha ileriye nasıl çıkarabiliriz, Türkiye'yi dünyada daha nasıl güçlü hale getirebiliriz, bunları tartışalım" dedi.

Kalkınmanın yatırımlarla olduğuna dikkat çeken Yılmaz, "Bu kamu yatırımlar ve özel yatırımlar olarak ikiye ayrılıyor. Biz kamu olarak terör var demedik, güvenlik ortamı şöyle demedik bu bölgelerimizde tarihte hiçbir dönemde görülmeyen ölçü de yatırımlar yaptık. Yatırım kuşun 2 kanadı gibidir. Bir kuşun bir kanadı olmasa uçabilir mi? Devletin yaptığı yatırımın yanında özel sektör yatırım yapamasa o zaman tek kanatlı kuş misali ortada kalırsın" şeklinde konuştu.

Bakan Yılmaz, Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nı ziyaretinin ardından Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği’ni (KUDAKA) ziyaret etti. Bakan Yılmaz, Erzurum’da saat 15.30’da AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı 5. Bölge Toplantısına katılacak.

Editör

Son Güncelleme: 07.04.2013 14:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.