AZİZİYE VE KISMEN PALANDÖKEN BELEDİYELERİ DIŞINDA…

AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, Erzurum’da kentsel dönüşüm gerçeğine dikkat çekerek, kentsel dönüşüm yapan belediyeler ile demagoji yapan belediyeleri açıkladı.

13 Mayıs 2013 Pazartesi 11:01
AZİZİYE VE KISMEN PALANDÖKEN BELEDİYELERİ DIŞINDA…
AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, Erzurum’da kentsel dönüşüm gerçeğine dikkat çekerek, kentsel dönüşüm yapan belediyeler ile demagoji yapan belediyeleri açıkladı. Erzurum’da Aziziye Belediyesi ile kısmen de Palandöken Belediyesi dışında kentsel dönüşüm yapılmadığını dile getiren Aksak, Yakutiye Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı projelerin cazibe merkezleri programı kapsamında bakanlığın yaptığı projeler olduğunu ifade etti
KENTSEL DÖNÜŞÜMDE BAZILARI SINIFTA KALDILAR
Kardelen TV’de gazeteci Mehmet Şener ile Sinan Özçaylak'ın sorularını yanıtlayan AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, bazı belediye başkanlarına sert eleştirilerde bulundu. Belediye başkanlarını "merkezi hükümetin hızına yetişememekle" suçlayan Aksak, özellikle kentsel dönüşüm çalışmalarında başkanların sınıfta kaldığını savundu.
Aksak, "Erzurum kentsel dönüşümde arzulanan seviyeyi yakalayabildi mi?" sorusuna ‘hayır’ yanıtını vererek, “Aziziye Belediyesi’ni kentsel dönüşümde çok başarılı buluyorum. Çünkü yıllardır Erzurum’un girişinde kötü bir görüntü oluşturan Gezköy’ü kaldırmak büyük bir başarıdır. Ilıca’da güzel çalışmaları var, birebir gidip görüyorum. Kısmen de Palandöken Belediyesi'nin yaptığı çalışmayı saymazsak, Erzurum'da kentsel dönüşüm yapılamadı. Hele hele de Yakutiye Belediyesi sınırları içinde."
FATİH CENGİZ’İN BAŞARISI
Ankara’da kentsel dönüşümle ilgili toplantı yaptıklarını hatırlatan Milletvekili Aksak, “Sağlık bakanımızı da o zaman görevdeydi. TOKİ başkanının da katıldığı bir toplantı yaptık. Fatih Cengiz, toplantıya dolu dolu gelmişti. Ama Yakutiye Belediye Başkanımız ‘ben 78 tane konut yaptırıyorum kentsel dönüşüme ihtiyacım yok.’ Gibi bir şey ortaya koyunca ben şaşırdım kaldım. Yani 78 konutla Yakutiye’nin kentsel dönüşümü yapılması mümkün değil. Yakutiye bölgesinde binlerce konutun yapılmasını sağlamamız lazım. Mesela göreve geldiğinde ben kredi alımlarında ve TOKİ ile görüşmelerinde destek oldum, fakat mesafe alamadık. “
KÜÇÜKLER’İN 10 BİN KONUT YIKTIK SÖZLERİ GÜLDÜRDÜ
Küçükler’in "10 bin mesken yıktık" sözlerini hatırlatan Özçaylak’a gülümseyerek cevap veren Aksak, “Onlar kentsel dönüşüm değil. O belediyelerimizin yaptıkları, cazibe merkezi kapsamında tarihi eserlerin çevresinin açılmasıdır. Ki bu projeler de belediyenin değil, bizzat bakanlığındır. Yıkılması gereken mesken sayısı 30 bindir ama Erzurum'da tüm belediyelerin yıktıklarını bile toplasanız on bin mesken yıkılmadı. Bu ya yanlış söylenmiş bir sözdür ya da maksatlıdır. Haydi siz gösterin, bu şehirde on bin ev nerede yıkıldı? Verilere bakarak şunu söyleyebilirim: Belediyelerin tamamı şu veya bu isim altında en fazla üç bilemedin dört bin mesken yıkmıştır. Diğer ifade kesinlikle yanlış ve yanıltıcıdır. Yerel yönetimlerimiz AK Parti hükümetlerinin hızına, heyecanına ve çalışma şevkine ayak uydurabilmiş olsalardı, Erzurum bugün bulunduğu bu yerin belki elli kat ilerisinde olurdu."

Editör

Son Güncelleme: 13.05.2013 11:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali Bakirci 2013-05-16 14:18:25

sozlerime bir aziziye ilcesi sakini olarak belediye baskanimiz sn. fatih cengiz'i yaptigi calismalardan dolayi tebrik ederek baslayacagim. erzurum'da aziziye belediyesi kadar hizmet veren ve ozellikle kentsel donusum calismalarinda emek sarg eden bir belediye daha gosterin bana. milletvekilimiz'inde belirttigi gibi, degil merkezi yonetimin hizina yetismek, yanindan gecir demek bile merkezi yonetime haksizlik olur.