AYDEMİR: ERZURUMSPOR, BİZİM İÇİN ÖZEL ANLAM İFADE EDİYOR

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özel yaklaşım ve talimatıyla Erzurum’da gerçekleştirilen 2011 Üniversiade’nin, sporda bir Erzurum sinerjisi oluşturduğuna dikkat çekerek, ‘ Erzurum, spordaki farkındalığını korumak ve yeni boyutlara taşımak öncelikli görevimizdir.’ dedi.

12 Ağustos 2015 Çarşamba 22:46
AYDEMİR: ERZURUMSPOR, BİZİM İÇİN ÖZEL ANLAM İFADE EDİYOR
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özel yaklaşım ve talimatıyla Erzurum’da gerçekleştirilen 2011 Üniversiade’nin, sporda bir Erzurum sinerjisi oluşturduğuna dikkat çekerek, ‘ Erzurum, spordaki farkındalığını korumak ve yeni boyutlara taşımak öncelikli görevimizdir.’ dedi. 

2011’LE BAŞLAYAN SÜREÇ

Erzurum’un 2011’le başlayan süreçte Kış sporlarının yanı sıra diğer spor alanlarında da önemli atılımlar kaydettiğine işaret eden Aydemir, 58 federasyon içinde önemli sayıda federasyonun Erzurumlu yöneticilerin idaresinde olduğunu, bunun Erzurum spor vizyonuna çok önemli katkılar sunduğunu belirtti.

SPOR’DA ERZURUM SİNERJİSİ

Atletizm, Boks, Geleneksel Spor Dalları, Kızak, Buz, Dağcılık başta olmak üzere, ülke spor vizyonunu ifade eden federasyonlarda Erzurum’un ifade edildiğini vurgulayan Aydemir, ‘Sporda Erzurum Markası oluşumuna katkı sunan yönetici arkadaşlarımıza minnettarız. Her vesile ve fırsatta bu sürece hizmet edecek ve 2011’de Sayın Cumhurbaşkanımızın Erzurum için açtığı çığırda vefa eksenli olarak hizmet sunacağız.’ dedi.

OKUYUCU İLE İSTİŞARİ GÖRÜŞME

AK Parti Büyükşehir Meclisi Gurup Başkanı Hüseyin Koçan ile birlikte Buz Federasyonunca Erzurum’da gerçekleştirilen kampı ziyaret ederek, Buz Federasyonu Başkanı Dr. Dilek Okuyucu ile görüşen AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Okuyucu’dan federasyon çalışmaları, öngörülen projeler hakkında bilgi aldı.

TANITIMDA SPORUN ÖNEMİ

Erzurum’un sosyo ekonomik kalkınmada eşik atlaması bazında tanıtımın hayati önem taşıdığına dikkat çeken Aydemir, il tanımında en fonksiyonel alanlardan birinin spor olduğunu, Dünyanın en önemli kış sporları tesislerine sahip Erzurum’un sportif potansiyel, değerleriyle bu alanı etkin biçimde kullanabileceğini savundu.

BUZ FEDERASYONUNA ÖVGÜ

Buz Sporlarında Erzurumlu akademisyen Dilek okuyucu yönetiminde yeni bir heyecan ve enerji oluştuğunu ifade eden Aydemir, Erzurum’da gerçekleştirilecek olan Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali (EYOF) 2019’da Buz Federasyonu sporcularından özel başarılar beklediklerini, federasyonun alt yapı çalışmalarıyla bu başarıyı gerçekleştireceğine inandıklarını kaydetti.

ERZURUM CURLİNGİN BAŞŞEHRİ OLMALI

Curling’in Buz Federasyonu uhdesinde olmasının da önemli bir avantaj teşkil ettiğine değinen Aydemir, bu spor alanında İskoçya’dan sonra Türkiye’nin ikinci merkez haline gelmesini arzu ettiklerini, ülkede bu sporun yapılabileceği tesis ve en uygun şartları Erzurum’un barındırdığını söyledi. Aydemir, Sayın Cumhurbaşkanımızın Erzurum’a armağan ettiği devasa Curling Salonu böylesi bir atılımla sportif katma değer üretecektir.’ diye konuştu.

CEZA ÇOK AĞIR

Buz Federasyonu Başkanı Dilek okuyucu ile yapılan istişari görüşme sonrasında, Erzurumspor ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel disiplin Kurulu’nca mavibeyazlı ekibe verilen 3 maç seyircisiz oynama cezasını çok ağır bulduğunu, bu kararın yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini bildirdi.

AYDEMİR’DEN ERZURUMSPOR DEĞERLENDİRMESİ

Büyükşehir Belediye Erzurumspor’un, il sportif açılımı için çok önemli olduğu ve özel manalar ifade ettiğini kaydeden Milletvekili Aydemir, ‘Spor toto 3’üncü Lig birinci gurupta şampiyonluk mücadelesi verecek olan takımımızın bu sezon üç maçını seyircisinden yoksun olarak yapacak olması ciddi bir talihsizliktir. PFDK’nın bu ayın başında yaptığı ceza indiriminde, seyircisiz maç cezasını indirmemesi umarız takımın ligdeki seyrini olumsuz etkilemez. PFDK Süper Lig takımlarına karşı sergilediği yaklaşımı 3’üncü Lig takımları için de sergilemelidir’ diye konuştu.

ERZURUMSPOR’A MORAL DESTEK

Uygun olan her koşulda, tribünlerde yer alarak Erzurumspor maçlarını takip edeceğini, mavibeyazlı ekibin üst lige yükselmesi için Yönetim Kuruluna ve Erzurumspor’un başarısı için hayati atılımlar kaydeden ve özveride bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e her türlü desteği vereceklerini aktaran Milletvekili Aydemir, ‘Erzurumspor’a yeni sezonda başarılar diliyorum’ dedi.

Editör

Son Güncelleme: 12.08.2015 22:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.