AKSAK: O, ÂLEMLERE RAHMET OLARAK DOĞDU

Erzurum Milletvekili ve Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi Muhyettin Aksak, Mevlit Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Aksak, mesajında Hz. Muhammed’in Alemlere Rahmet olarak gönderildiğine dikkat çekti.

02 Şubat 2012 Perşembe 17:36
AKSAK: O, ÂLEMLERE RAHMET OLARAK DOĞDU
Mevlid Kandilinin mübarek gecelerden birisi olduğuna vurgu yapan Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, “Peygamberimiz; Hz. İbrahim’in duası, Hz. İsa’nın müjdesi, dedesi Abdülmuttalip ve annesi Âmine’nin rüyasıdır. O gece Save Gölü’nün kuruması, Semave Vadisi’nin sular altında kalması, Kisranın saraylarından ondört burcun yıkılması ve Mecusilerin bin yıldır aralıksız yanan ateşlerinin sönmesi beklenen Kutlu Doğumun gerçekleştiğine işaret eden olağan üstü olaylardı. Bu doğum, insanlığa kurtuluş müjdeleyen ve asırlardır beklenen Kutlu Nebi’nin Kutlu Doğumuydu” ifadelerine yer verdi.
Peygamber Efendimizin dünyayı şereflendirdiği zamanın Mekke’de cahiliye adetlerinin hüküm sürdüğü ve kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğü bir dönem olduğunu belirten Aksak, “Hz Muhammed, tüm insanlığın kurtuluşu için Alemlere Rahmet olarak gönderilmiş son peygamberdir. Doğduğu günden buyana O’na duyulan sevgi ve muhabbet gönüllerde adeta asırlarla birlikte büyüdükçe büyüdü. Veysel Karani’yi yalınayak yollara düşüren O’nun sevgisiydi” dedi.
Milletvekili Aksak, “ Bizler O’nun ümmetinden olma şerefine erdiğimiz için Allah’a ne kadar şükretsek bu nimet karşısında az kalır. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav) doğumu vesilesiyle tüm hemşerilerimin, milletimin ve O’nun ümmetinden olanların Mevlit Kandili’ni kutluyor ve hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Editör

Son Güncelleme: 03.02.2012 09:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.