AKSAK: MEDENİYETİMİZİN TEMELİNDE 'GAZİLİK' VAR

Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak,19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

18 Eylül 2013 Çarşamba 21:04
AKSAK: MEDENİYETİMİZİN TEMELİNDE 'GAZİLİK' VAR
Aksak, "Bizim medeniyetimizin temelinde Şehitlik ve Gazilik vardır. Ölürsem şehit, kalırsam gazi olurum diyerek vatanı, milleti ve kutsal değerleri için canlarını sakınmayan Gazilerimizin her biri kahramandır" dedi.
Şehitlik ve Gaziliğin Allah tarafından övüldüğünü belirten milletvekili Muhyettin Aksak, "Milletimizin şanlı tarihinde şehitlik ve gazilik çok büyük yer tutmaktadır. Vatanı, milleti ve mukaddesatı için seve seve ölüme giden ecdadımız "ölürsek şehit, kalırsak gazi" anlayışı ile cepheden cepheye koşmuştur. Malazgirt Zaferi'nden Çanakkale Zaferi'ne kadar, Kurtuluş Savaşı'ndan günümüze kadar geçen bin yıllık sürede verdiğimiz şehit ve gazilerimizin canları ile bedelini ödedikleri ve bugün üzerinde yaşadığımız Cennet Vatanımız Anadolu Toprakları şehit ve gazilerimizin bizlere bıraktıkları en büyük mirastır. Tarihimizin en görkemli medeniyetinden olan Osmanlı İmparatorluğu Ertuğrul Gazi, Osman Gazi ve Orhan Gazi'nin attığı temeller üzerine kurulmuştur. Yine Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri de Gazi Meclis tarafından atılmıştır. Dolayısıyla Gaziliğin milletimiz nezdinde çok önemli bir yeri vardır" diye konuştu.
Gaziler Günü'nü kutlayan Aksak, mesajını "Milletimizin Gaziler Günü'nü kutluyor, gazilerimize sağlık, afiyet ve huzurlu bir ömür niyaz ediyorum. Ahirete göçmüş olan gazilerimize ise Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet, ruhları şad olsun. Hastanelerde tedavi gören Malul Gazilerimize de acil şifalar diliyor, tüm şehit ve gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum" diyerek tamamladı.

Editör

Son Güncelleme: 18.09.2013 21:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.