AKDAĞ AFFINI İSTİYOR

AK Parti’nin Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için adı siyasi kulislerde dolaşan Sağlık eski Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'ın bu göreve sıcak bakmadığı belirtildi.

16 Kasım 2013 Cumartesi 17:09
AKDAĞ AFFINI İSTİYOR
Adının kulislerde dolaşmasından rahatsız olduğu öğrenilen ve bu rahatsızlığını da partinin tüm üst organlarına “aday olmak istemiyorum” diyerek ileten Prof. Dr. Recep Akdağ, Haziran ayı içerisinde Erzurum’da düzenlediği basınla sohbet toplantısında tartışmalara son noktayı koymuştu.

Söz konusu toplantıda Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı ile ilgili gazetecilerin sorularına Akdağ şu karşılığı vermişti: "Şimdi size politik bir cevap olarak, 'İşin daha zamanına var' derim. Ama samimi bir cevap vermem gerekirse, daha önce de söyledim; ben belediye başkanlığını düşünmüyorum. Bunca yıl bakanlık yapmış bu şehrin evladı olarak şehrin insanının bunu düşünmesi yadırganmamalı diye düşünüyorum. Şimdi soruyorlar, "Sayın Başbakan size 'aday ol' derse" diye. Hemen söyleyeyim, "beni affedin" cevabını veririm. Bu kadar netim yani.”

Akdağ’ın bu kadar net açıklamalarının ardından kent gündeminde de Sağlık eski Bakanı’nın adaylığıyla ilgili söylentiler ciddi oranda azaldı ve bu konudaki beklentilerde büyük ölçüde ortadan kalkmıştı. Ancak son günlerde yine söylentiler ortaya atılınca, Recep Akdağ’ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kurmaylarına “Ben aday olmak istemiyorum. Ne olur bu konuda Sayın Başbakan’ı bilgilendirin” dediği öğrenildi. Akdağ’ın son olarak Hüseyin Çelik’e bu konudaki rahatsızlığını ilettiği bildirildi.

Editör

Son Güncelleme: 16.11.2013 17:09
Anahtar Kelimeler:
ErzurumRecep AkdağAK Parti
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
saliha ay 2013-11-18 08:43:50

murat kılıç yerine recep akdağ'ın olmasını bir erzurumlu olarak istiyoruz. murat bey mümkünse pastaneler zinciriyle uğraşsın.

Avatar
alp 2013-11-16 22:50:16

aday olacaksa onu tanıyan biri olarak gitsin adıyamana belediye başkanı olsun milletvekili olsun ne olursa olsun ama erzuruma birşey olmasın.........

Avatar
Fikret Öztürk 2013-11-16 18:47:59

Erzurum'un geleceği için...

Avatar
DURSUN KILIÇ 2013-11-16 17:19:38

recep akdagin 3 dönem kuralindan dolayi beledi̇ye başkani olmasini i̇steri̇m