AK PARTİ'NİN ZOR SEÇİMİ

Objektiv Research Center araştırma şirketi tarafından yapılan Türkiye Siyaset Araştırması’nın sonuçları açıklandı. 29 büyükşehirde vatandaşın aday tercihlerinin sorulduğu ankette, ilginç sonuçlar elde edilirken, Erzurum’da ise, Recep Akdağ ve Ahmet Küçükler ismi dikkat çekti. Milletvekilliği’nde üçüncü dönemi yaşayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yeni dönem için “Partimin emrindeyim” derken Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Herkese ustalık dönemi var da Ahmet’in olmasın mı? diyerek üçüncü kez aday olacağının sinyallerini verdi.

31 Ekim 2012 Çarşamba 10:07
AK PARTİ'NİN ZOR SEÇİMİ

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı anketinde Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in ismi öne çıktı. 10-18 Ekim arasında seçmenlerin cevap verdiği anket soncunda Akdağ ve Küçükler’in başkan olması istendi. Milletvekilliği’nde üçüncü dönemi yaşayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, daha önce yaptığı açıklamalarda yeni dönem için “Partimin emrindeyim” derken Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Herkese ustalık dönemi var da Ahmet’in olmasın mı? diyerek üçüncü kez aday olacağının sinyallerini verdi. Kısa adı ORC olan (Objektiv Research Center) araştırma şirketi tarafından yapılan Türkiye Siyaset Araştırması’nın sonuçları açıklandı. 29 büyükşehirde vatandaşın aday tercihlerinin sorulduğu ankette, ilginç sonuçlar elde edilirken, Erzurum’da ise, Recep Akdağ ve Ahmet Küçükler ismi dikkat çekti. ORC Araştırma Şirketi, önümüzdeki yılsonunda yapılması planlanan yerel seçimlerde vatandaşların aday tercihlerine yönelik bir araştırmaya imza attı. 10-18 Ekim tarihleri arasında yüz yüze anket yöntemiyle gerçekleştirilen araştırmada, seçmenlere aday tercihleri soruldu. İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerdeki seçmenler, tercihlerini mevcut başkanlardan yana yaparken, söz konusu anket, Erzurum etabıyla da dikkat çekti. Yaş, eğitim ve cinsiyet kotalarına göre tesadüfi yöntemle seçilen Erzurumlu seçmenler, Recep Akdağ ve Ahmet Küçükler üzerinde yoğunlaşırken, tercih araştırması söz konusu ikilinin rekabetine sahne oldu. Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın Büyükşehir Belediye Başkanı olmasını isteyenlerin oranının yüzde 33,5 olarak saptandığı Erzurum’da, seçmenler, mevcut başkan Ahmet Küçükler’e ise adeta üçüncü dönemin işaretini verdi. 2004 ve 2009 yıllarında yapılan yerel seçimlerde Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna iki dönem üst üste oturan Ahmet Küçükler, ORC Araştırma Şirketi’nce yapılan ankette yüzde 30,4 oranında tercih oyu aldı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile arasındaki tercih puanı farkı sadece yüzde 3,1 olarak saptanan Başkan Küçükler, üçüncü dönemin sinyallerini vermeye başladı.



Analistlerden ‘anket’ değerlendirmesi
Erzurumlu seçmenlerin yoğun ilgi gösterdiği anketle ilgili olarak değerlendirmede bulunan analistler, “Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kabine’nin en başarılı bakanı durumunda. Buna ilaveten ister AK Partili olsun, ister olmasın, Türkiye’de çok geniş kitleler Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ı destekliyor ve takdir ediyor. Anket sonuçlarının kesinlikle dikkatlerden kaçırılmayacak bir yönü daha var ki, o da; mevcut başkan Ahmet Küçükler faktörüdür. Küçükler’in, Sağlık Bakanı Akdağ ile arasındaki tercih puanı farkının sadece yüzde 3,1 olarak gerçekleşmiş olmasını, aslında hatırı sayılır bir başarı olarak okumak gerekiyor. İki dönem üst üste Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış olmak bir siyasetçi için aslında hem avantaj, hem de dezavantajdır. Fakat aldığı tercih oyu oranıyla görünen o ki; Başkan Küçükler elinde çok büyük bir avantaj bulunduruyor. Zira Türkiye’de bir döneme damgasını vurmuş bir siyasetçi olan Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Başkan Küçükler arasında neredeyse başa baş bir rekabet söz konusu. İşte bu manzara aslında Ahmet Küçükler’in yüksek başarı performansını ortaya koyuyor. Zaten Erzurum’un dışında birçok büyükşehirde adı başkanlık için geçen bakanların aldıkları tercih oyları mevcut başkanların ya da muhalif parti adaylarının çok çok gerisinde” diye konuştular.

 

Partimin emrindeyim

Milletvekilliğinde üçüncü dönemi yaşayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, geçmişte yaptığı açıklamalarda partisinin emrinde olduğunu söyledi. Akdağ, “Partim ne görev verirse onu yaparım” demişti. Akdağ, açıklamalarında öğretim üyesi olduğunu da hatırlatarak üniversiteye de geri döneceğini işaret etmişti.

 

Ahmet’in ustalık dönemi olmasın mı?

Geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında Akdağ’ın adaylığı için ‘Başımızın üstünde yeri var’ açıklaması yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, kendi adaylığı konusunda da yeşil ışık yaktı. Herkesin ustalık dönemi olduğuna dikkat çeken Başkan Küçükler, konuşmasında “Erzurum’un alt yapı sorunlarını çözdük. Şimdi meyve yeme zamanı. Herkesin bir ustalık dönemi var Ahmet’in ustalık dönemi olmasın mı?” açıklaması yapmıştı. 

Editör

Son Güncelleme: 31.10.2012 13:17
Anahtar Kelimeler:
Recep Akdağ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.