AK PARTİ ADAYLARININ GÖZÜ KRİTİK 6 TOPLANTIDA

Ak Parti'de adayların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında 11-27 Kasım tarihleri arasında yapılacak 6 toplantıda netleşeceği açıklandı. Yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, "Sürprizlere hazır olun" dedi.

26 Ekim 2013 Cumartesi 17:57
AK PARTİ ADAYLARININ GÖZÜ KRİTİK 6 TOPLANTIDA
30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde AK Parti'nin seçim stratejisini anlatan yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, "Türkiye'yi kucaklayan bir kampanya yapıyoruz. 'En iyi adayı arıyoruz' demiyoruz. En uygun adayı bulmaya çalışacağız. Mersin'de uygun olan Trabzon için uygun olmayabilir. Kayseri için uygun olan Edirne için uygun olmayabilir. 1396 belediyenin tamamında o yöreye, o belediyeye en uygun aday kim, bunun arayışındayız" dedi.
Türel, adayların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında 11-27 Kasım tarihleri arasında yapılacak 6 toplantıda netleşeceğini ifade etti.
Radikal'in sorularını cevaplandıran Türel, şu mesajları verdi:
6 TOPLANTIDA ADAYLAR BELİRLENECEK
İstişareye önem veren bir partiyiz. Parti kurulduğundan beri il başkanları toplantıları hiç aksamadan yapılıyor. Teşkilatlarda temayül yapıyoruz. Bir bakıma bir önseçimdir bu. Ama tek başına belirleyici bir kriter değil. Belirleyici kriterlerden bir tanesi. Kamuoyu anketleri ile adaylarla ilgili halktaki teveccühü ölçmeye çalışıyoruz. O da tek başına yeterli değil. Yerel yönetimler başkanlığının raporları, milletvekillerinin kanaatleri var. 16 büyükşehirde temayül yoklamaları bu hafta sonu yapılacak. Kasım ayının başında Kızılcahamam'da milletvekillerimizle istişare toplantımız var. 9 Kasım'da yeni büyükşehir olan 14 ilde, 16-17 Kasım'da da kalan 51 ilde temayül yoklamalarımız var. Şimdiye kadar hiçbir belediyeye yönelik isim değerlendirmesi olmadı. Sayın Başbakanımızın başkanlığında bir üst kurul oluşturuldu. Üst kurul 11-27 Kasım arasında 6 toplantı yapacak. Bu toplantılarda belediye başkan adayları tespit edilecek.
TÜRKİYE'Yİ KUCAKLAYAN BİR SEÇİM KAMPANYASI
Bölgeye özel bir çalışma yapmayacağız. Tabii ki her yerin konjontürel farklılıkları var. Her yerin kendine özgü hassasiyetlerini gözeterek bu çalışmayı yürüteceğiz. Biz bu farklılıklarımızı zenginlik olarak değerlendiriyoruz. AK Parti Türkiye'yi kucaklayan tek parti. Bu anlayışla politikalarımızı oluşturduğumuz için, bu farklılıkları zenginlik olarak gördüğümüz için bölgesel farklılıkları içeren bir kampanya değil, Türkiye'yi kucaklayan bir kampanya yapacağız. 'En iyi adayı arıyoruz' demiyoruz. En uygun adayı bulmaya çalışacağız. Mersin'de uygun olan Trabzon için uygun olmayabilir. Kayseri için uygun olan Edirne için uygun olmayabilir. 1396 belediyenin tamamında o yöreye, o belediyeye en uygun aday kim, bunun arayışındayız.
BAŞÖRTÜSÜ KRİTER DEĞİL
Sayın Başbakanımız başörtülü aday olabileceğini açıkladı. Önce müracaatları görmemiz lazım. Adayın başörtülü veya açık olması onun aday yapılması konusunda kriter değildir. Biz bu noktada senelerdir yasaklara karşı mücadele vermiş bir siyasi parti olarak bu yasakların artık siyaset kültürü içinde yer almamasını temenni ediyoruz.
SÜRPRİZLERE HAZIR OLUN
Her seçime ilk seçim heyecanıyla giriyoruz. Her seçim bir yenilenme, tazelenmedir. Sürprizlere hazır olun.
ANTALYA'DAN ADAY MI?
Makam, mevki odaklı siyaset yapmıyoruz. Gönlümden geçen tek şey, yaptığım işin en iyisini yapmaktır. Çok önemli bir görevi en iyi şekilde yürütme gayreti içindeyim. Ankara 'da halimden memnunum, görevi büyük bir şerefle yapıyorum. Halkımızın ve genel merkezin tercihi bu yönde olursa onu da seve seve yerine getiririm. Benim için o görev bu görev, şahsi tercih söz konusu olmadı. Nerede ihtiyaç varsa orada görev yapma anlayışı içindeyiz. AK Parti'de belediye başkanlığı yaptım. Sandık görevlisi olarak 12 Eylül referandumunda görevlendirildiğimde, "Partim bana en şerefli görevi tevdi etti. Onun da en iyisini yapmaya çalışacağım" dedim. Benim için görevin ayırt edilmesi söz konusu değil.

Editör

Son Güncelleme: 26.10.2013 17:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.