AHMET ER, ADAY ADAYI OLDUĞUNU AÇIKLADI

Erzurum eski Milli Eğitim Müdürü Ahmet Er, AK Parti'den Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olduğunu açıkladı.

07 Nisan 2013 Pazar 07:58
AHMET ER, ADAY ADAYI OLDUĞUNU AÇIKLADI
Kişisel Facebook hesabından aday adayı olduğunu açıklayan Ahmet Er,2007 yılında AK Parti'den milletvekili adayı edilmiş, ancak seçilememişti. 2011 yılında da aday adayı olan Ahmet Er, temayül yoklamasından birinci çıkmasına rağmen aday gösterilmemişti.
Daha önce kişisel Facebook hesabında nabız yoklayarak, takipçilerine, "ERZURUM İÇİN YAPILMASI GEREKEN VE YAPILMAYAN İŞLERİ YAZAR MISINIZ?" diye sorular yöneten Ahmet Er, aday adayı olduğunu da yine sosyal medyadan açıkladı.

Ahmet Er, facebookta yaptığı bu paylaşımla aday olduğunu açıkladı. 
"Ahmet Er, Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü yapmış Erzurum milletvekili adayı olmuş ve Erzurum'a hizmet vermek için Büyükşehir Belediye Başkanı olarak size hizmetv ermek istiyor. Bu görevde görmek ister misiniz?"

AHMET ER KİMDİR?
Ahmet ER, 1960 yılında Erzurum İli Narman ilçesi Mahmut Çavuş Köyünde doğdu.
 
İlköğrenimini, Mahmut Çavuş Köyü İlkokulunda, Ortaokulu Oltu ortaokulunda ve Liseyi Oltu Lisesinde derece ile tamamladı. 1981 yılında Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik ve Fizik bölümünden mezun oldu. Fatih Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Kamu Yönetim ve Siyaset Bilimi üzerine Yüksek Lisans eğitimine devam etmektedir.1976-1980 yaz aylarında Erzurum Yol,Su,Elektrik İl Müdürlüğünde işçi olarak çalıştı. 1982¬-1983 yıllarında askerliğini İstanbul’da yedek subay olarak tamamladı. 1983 Yılında Çanakkale ili Eceabat Lisesi Matematik öğretmeni olarak göreve başladı. 1985-1989 Oltu İmam-Hatip Lisesi Matematik Öğretmenliği, 1989-2003 Erzurum İbrahim Hakkı Fen Lisesi Matematik Öğretmenliği görevlerinde bulundu. 2003-2005 yılları arası Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü vekâleten yürüttü. 2005-2007 Erzurum İbrahim Hakkı Fen Lisesi Matematik Öğretmenliği, 2007 yılı Kasım ayından itibaren Milli Eğitim Bakanlığı Merkez teşkilatında Bakanlık Müşaviri olarak Strateji Geliştirme Başkanlığında İstatistik ve Bilgi Yönetim Sistemleri Daire Başkanlığı ve aralıklarla Strateji Geliştirme Başkanlığına vekâlet etme görevlerinde bulundu.652 Sayılı KHK ile şahsa bağlı Bakanlık Müşaviri oldu.21 Aralık 2011 tarihinde Strateji Geliştirme Başkanlığı Grup Başkanlığına vekaleten görevlendirildi.
 
 
Görevi ile ilgili konularda çok sayıda kurs, seminer, yurt içi inceleme ve gözlem gezilerine kursiyer, öğretim elemanı ve eğitim yöneticisi olarak katıldı. Teşekkür, Takdirname ve Aylıkla Ödüllendirme ile taltif edildi. UNESCO Eğitim ihtisas Komitesi üyeliği, Milli Eğitim Bakanlığı istatistik kapasitesinin güçlendirmesi projesi proje yöneticiliği, değişik AB projelerinde danışman ve temsilci olarak görevlerde bulundu. İstatistik projesi kapsamında Fransa’da Fransa Eğitim Bakanlığı, OECD ve UNESCO’da ve devamında Brüksel Lüksemburg ve İsveç’te Avrupa Birliği Eğitim ve Kültür Genel Müdürlüğünde çalışmalarda bulundu. Eurydice, OECD, UNESCO ve EUROSTAT Türkiye eğitim bilgi akışını koordine etti ve Türk Eğitim Sistemi(Eurydice), Bir Bakışta Eğitim(OECD) süreli yayınların yayımlanmasında öncülük etti. Milli Eğitim Bakanlığı Örgün Eğitim İstatistikleri kitabı ve Yaygın Eğitim Kitabının yayımlanmasında TUİK’le ortak çalışmalar yaptı. Eğitimde Stratejik Planlama, Eğitim Politikası, Eğitim planlaması, Stratejik Yönetim ve Planlama, Strateji Geliştirme vb. konular üzerine Stratejik Yönetim ve Planlama Dairesiyle ortaklaşa çalışmalar yaptı. TBMM ‘de Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili kanun görüşmelerine Strateji Geliştirme Başkanlığının çalışmalarını temsilen katıldı.
 
 
AKAN Konut Yapı Kooperatif Başkanlığı(Başkan), Hak yol Vakfı Mütevelli heyeti (Üye), Selçuklu Vakfı (Kurucu Başkan),Doğu ve Güneydoğu Kalkınma Platformu(Ankara)kurucu yönetiminde görev aldı. Erzurum Merkez ve bazı ilçelerinde Üniversite ve liselere hazırlık eğitim dershaneciliği (Kurucu ve Matematik öğretmenliği) yaptı.
Evli, iki kız bir erkek olmak üzere, üç çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.



Editör

Son Güncelleme: 07.04.2013 08:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Şaban açar 2015-03-14 20:36:50

ahmet abiyi mecliste gürmek istiyoruz hatta engüzel makama layiktır Allah yolünü açıketsın

Avatar
Muhammed Küçük Özkt 2015-02-15 18:35:01

Erzurumun Gururu Millet Vekili Görmek İstiyoruzz

Avatar
Muhammet Küçük Özkan 2014-03-26 20:22:49

Erzurumun gururu Ahmet Eri Vekil Görmek istiyoruz

Avatar
ömer yeşilyurt 2013-08-16 19:33:42

bize öğretmenlik yaptığı dönemde pek sevmezdim ama şimdi düşünüyorumda adam gibi adam derlerya . ha ondan birkaç gömlek de yukarı imiş. allah muvavvak etsin ,verilen yada aldiği her görevi hakkiyla yerine getireceğine inaniyorum.

Avatar
ibrahim işleyici 2013-08-12 16:29:26

başarılarının devamını dilerim

Avatar
ersin biçinci 2013-08-12 16:26:27

başarılarının devamını dilerim.