AZERBAYCANLI GAZETECİLER ERZURUM'UN TARİHİ MEKANLARINI ZİYARET ETTİ

KUDAKA tarafından organize edilen programla Bayburt'ta düzenlenen Dede Korkut Şenlikleri için ülkemize gelen Azerbaycanlı 28 gazeteci, şenliklerin ardından bugün Erzurum'un tarihi mekanlarını ziyaret etti.

05 Temmuz 2013 Cuma 16:37
AZERBAYCANLI GAZETECİLER ERZURUM'UN TARİHİ MEKANLARINI ZİYARET ETTİ
Bayburt destinasyonunda, Türk ve dünya kültürel mirasının en önemli değerlerinden kabul edilen Dede Korkut adına her sene Dede Korkut Şenlikleri düzenlenmektedir.Dede Korkut, toplumsal kimliği oluşturan bütünleştirici değerleri en güzel şekilde tanımlar. Kendisi büyük bilge ve akıl hocası nitelikte olup eserleri ders verici mahiyettedir. İdeal insan karakteri betimlenirken; aile, toplum ve insan sevgisini ön plana çıkarırken doğruluk, akılcılık, sözünde durmak, mertlik, çalışkanlık, saygı, zorluklarla mücadele ve değerler uğruna fedakarlık vurgulanır.Esas amacı tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkmak olan etkinliklere Polonya, Meksika, Gürcistan Kazakistan gibi ülkelerin yanı sıra diğer illerden temsilciler katılım sağlamaktadır. Geleneksel cirit oyunları, yöresel yemek sunumları, resim ve el sanatları sergileri, mehter marşları ve tasavvuf müziği konserleri, folklör gösterileri, şiir dinletileri, konferans ve paneller toplumu kendi tarihi ve kültürüyle tanıştırma bakamından önemli bir sosyal sorumluluk girişimi olarak 17 yıldır sürdürülmekte. Bu kapsamda ülkemizi ziyaret eden Azerbaycanlı medya mensupları Dede Korkut Şenlikleri için Bayburt'a giderek şenliklere katıldılar. Şenliklerden aldıkları görüntüleri ülkelerine taşıdılar.

Şenliklerin ardından Erzurum'a gelen Azerbaycanlı 28 medya mensubu Erzurum'un tarihi mekanlarını ziyaret etti.

Editör

Son Güncelleme: 05.07.2013 16:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.