‘IŞIK’LARIN MUTLU GÜNÜ

Erzurum’un Aziziye İlçesi Dadaşkent semtinin sevilen esnaflarından Yavuz Selim Işık dünya evine girdi.

admin
admin
03 Ekim 2016 Pazartesi 09:34
‘IŞIK’LARIN MUTLU GÜNÜ
Erzurum’un Aziziye İlçesi Dadaşkent semtinin sevilen esnaflarından Yavuz Selim Işık dünya evine girdi. Dadaşkent’te faaliyet gösteren Işıklar Şarküterlerinin sahibi Yavuz Selim Işık hayatını Nihal Demirkol ile birleştirdi. Dadaşkent Gönül Köşkü Düğün Salonu’nda gerçekleşen düğünde çiftin yakınları doyasıya eğlendiler.

Dadaşkent’in sempatik ve güleryüzlü esnaflarından olan Yavuz Selim Işık’ın gelin çıkarma olayı da renkli görüntülere sahne oldu. Sabahın ilk saatlerinde Selçuklu Mahallesi Milli Egemenlik Caddesi’ndeki evlerinin önünde toplanan kalabalık davul zurna eşliğinde yöresel oyunlardan kesitler sondular. Ardından onlarca araçla yola çıkan damadın yakınları ve arkadaşları yine Selçuklu Mahallesi’nden gelini alarak konvoy eşliğinde damadın evinin önüne geldiler. Sağdıçı Osman Şerefoğlu ile balkonda bekleyen damat Yavuz Selim Işık, yakınlarının ve arkadaşlarının tezahüratları arasında içi bozuk para dolu elmayı gelinin başına fırlattı.
Gelinin eve girmesinin ardından yine damadın evinin önünde davul zurna eşliğinde hünerler sergilendi. Burada kurulan dev semaverde katılımcılara Erzurum yöresel kete, lavaş ve göğermiş peynirli kahvaltı ikram edildi. Damadın babası Metin, amcaları Selahattin ve Semih ile kardeşleri Murathan, Muhammet Şamil ve Hasan Celal de, damat ve sağdıçla birlikte burada davul zurnayla Erzurum’un yöresel oyunlarından kesitler sundular. Tüm hünerlerini sergileyen damat ve yakınları katılımcılara doyumsuz bir gün yaşattılar. Damadın babası Metin Işık’ın son oğlunun mürüvvetini görmenin heyecanıyla zaman zaman duygulandığı gözlendi

Düğüne damadın amcası Semih Işık’ın oğlu Muhammet Emin ve torunu Emir Yiğit ile birlikte oynadığı oyun damgasını vurdu. Üç kuşakın bir arada davul zurnaya eşlik ettiği oyunları katılımcılardan tam not aldı. Çiftin mutlu günü akşam Gönül Köşkü Düğün Salonu’nda düzenlenen törenle sona erdi. Burada da gelin ve damadın yakınları canlı müzik eşliğinde halaylar çekerek, çiftin mutluluğuna ortak oldular.
Biz de DOĞUTÜRK ailesi olarak, genç çifti tebrik ediyor, ebedi saadet ve mutluluk diliyoruz. 






Editör

Son Güncelleme: 03.10.2016 10:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.