‘ÜFLE DE KOPSUN’ DEDİ

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü son sınıf öğrencilerinden Betül Güleç, çıkardığı ilk şiir kitabı ile herkesin fenomeni olmayı başardı.

27 Mayıs 2013 Pazartesi 18:18
‘ÜFLE DE KOPSUN’ DEDİ


Kitabına adını verdiği ‘Üflede Kopsun Kıyameti Yüreğimin’ isimli şiiri ile bir anda fakültedeki arkadaşlarının hayranlığını kazanan Güleç, bir süre önce düzenlediği imza gününde kitabının tanıtımını yaptı. 64 şiirin bulunduğu ilk kitabının haricinde Erzurum temalı birçok şirininde bulunduğunu söyleyen 26 yaşındaki genç şair bundan sonra çıkaracağı kitabı içinde hazırlıklarının sürdüğünü söyledi.
 

KİTABININ TEMASI İLAHİ AŞK
Yaşantılardan kesintiler alarak serbest ölçüyle yazdığı şiirleri hakkında bilgi veren Betül Güleç, özellikle fani ve baki aşkları şiirlerine yansıttığını söyledi. Güleç, “Aşk, insan duygusal alanı içinde en karşı konulmaz olanlarından biri. Çağlar boyunca insanın insana, insanın hayvana, doğal dünyaya hatta kendine duyduğu sevgi karşı konulmaz seviyelere gelince bu isimle anılmış. Ümitsiz aşıklar, efsaneler, aşkı için ölenler, öldürenler, bir prensesin aşkı için savaşan toplumlar, işgaller, yazılan şiirler, her yere kazınan baş harfleri, balkon altı serenatlar, gönderilen çiçekler, parfümler, yemekler, dijital aşklar, platonik aşklar, hayali aşklar, tek yanlı ümitsiz aşklar, ömür boyu süren aşklar ve anlattıkça uzayan milyarlarca aşk öyküsü vardır. Bende aslında her daim var olan ilahi aşkı şiirlerimde bir araya getirmeye çalıştım” dedi.
 

SANATA VE SANATÇIYA DESTEK VERİLMELİ
2000’li yıllarda başlayan şiirin bir anda meraktan hazza dönüştüğüne dikkat çeken genç sanatçı sanata va sanatçıya imkan verildiği zaman büyük kazanımların mümkün olduğunu dile getirdi. Güleç, “Üniversitemizde birçok yetenekli arkadaş var. Fakat imkanlar yeterli olmadığı için yeteneklerini sergilemekte zorlanıyorlar. Genç sanatçıların önlerinin açılması adına ve sanatlarının teşhirinin mümkün olacağını anlatmak adına ben kitabımı çıkarmaya karar verdim. Kitabımın yayınlanmasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Genç Yazar Betül Güleç’e ait ‘Üflede kopsun kıyameti yüreğimin’ isimli kitabı Itır Akademi kitapevi, Kültür Eğitim Vakfı ve Vehip Atalay Kitapsarayında bulabilirsiniz.

Editör

Son Güncelleme: 27.05.2013 18:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.