ÇİFTE MİNARELER MEDRESE MAKETİ BÜYÜLEDİ

Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kavukçu, Winterfest 2015 Festivali kapsamında tarihi Çifte Minareli Medresesi'nin maketini buzdan inşa etti. Buzdan yapılan eser gece ışıklandırılmış görüntüsüyle görenleri adeta büyüledi.

admin
admin
21 Aralık 2015 Pazartesi 18:23
ÇİFTE MİNARELER MEDRESE MAKETİ BÜYÜLEDİ
Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kavukçu, Winterfest 2015 Festivali kapsamında tarihi Çifte Minareli Medresesi'nin maketini buzdan inşa etti. Buzdan yapılan eser gece ışıklandırılmış görüntüsüyle görenleri adeta büyüledi. 

Önceki yıllarda da birçok buzdan sanat eseri yapıp sergileyen Prof. Dr. Mehmet Kavukçu, bu sefer de Çifte Minareli Medresesi'nin çelik konsosyon şeklinde yapılan maketini buzdan sanata dönüştürdü. Geceleri eksi 25 dereceyi bulan soğuk havadan faydalanarak suyu buza, buzu da sanata çeviren Prof. Dr. Kavukçu, "Bu esirimizin adı 'Buz ve Ateş' Bulunduğumuz bölgede havaların geceleri çok soğuk olması hasebiyle havaya sıkılan su yere düşmeden donuyor. Biz de öğrencilerimle çalışarak buzu sanata çeviriyoruz ortaya çok güzel sonuçlar çıkıyor. Tarihsel mirasın yeniden yorumlanması olarak ele aldık. Daha önceden de yaptığım çalışmaların birçoğunda buna dönük amaçlar bulabilirsiniz. Bu çalışmada Çifte Minareli Medrese'nin çelik yapısını elde ettik. Bu çelik yapı üzerine iklim koşullarını da kullanarak suyla bu içerik yapıyı buluşturduk ve oluşan buzla yeni bir görüntü yeni bir yorum yeni bir değerlendirme elde ettik" dedi.

Aziziye Parkı içerisinde buzdan sanata dönüşen eser vatandaşların ilgi odağı oldu. Buzdan Çifte Minareli Medreseyi gören vatandaşlar önünde bol bol fotoğraf çekilerek sosyal medyada paylaşmayı ihmal etmedi. Buzdan yapılan eser gece ışıklandırılmış görüntüsüyle görenleri adeta büyüledi.

BÜYÜKŞEHİR, SANATTA DA ÖNCÜ

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, mahalli idarelerde olduğu kadar spor, kültür, sosyal hayat ve sanatta da öncü oldu. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Makine İkmal Daire Başkanlığı’nın mühendis ve ustaları, belediye hizmetlerinde bir ilke daha imza attı. Büyükşehir’in sanat erbabı zanaatkârları, Winterfest Erzurum 2015 kapsamında tarihi Çifte Minareli Medrese’yi çelik ve buzdan inşa etti. Medresenin çelik maketi, 30 ton suyla buza dönüştürüldü. 9 ton çelik konstrüksiyon üzerine yapılan Çifte Minareli Medrese’nin maketi Erzurum’da ilgi odağı oldu. 9 günde Büyükşehir’in 17 hünerli eli tarafından yapılan buz maket, sanatseverlerden de büyük ilgi gördü. Çelik kullanarak sanat icra eden Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin çalışanları, geceleri eksi 25 derece soğuğa aldırmadan festivalin turizm yönüne önemli bir katkı sundu. Aziziye Parkı içerisinde sergilenen “Buz ve çelik” temalı Çifte Minareli Medrese’nin buz maketi, festival için Erzurum’a gelen yerli ve yabancı turistlerle üniversiteli gençlerin fotoğraflarında yer alarak, sosyal medyada en çok erişim alan turizm figürü oldu. Vatandaşlar, çeliği buzla sanata dönüştüren Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve ekibine teşekkür etti. 

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.