Son zamanlarda şehrin çeşitli noktalarında üzerine ‘Halk Ekmek’ yazan büfeler dikkatinizi mutlaka çekmiştir.  Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından satışı yapılan ekmekle, Erzurum’daki ekmek fiyatları da aşağılara düştü. Hatırlarsanız yapılan son yerel seçimler öncesinde Fırıncılar maliyetlerin yüksekliğinden dem vurarak, ekmek fiyatlarının artırılmasını istemiş, dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’de  karşı atağa geçerek, belediyenin fırınını faaliyete geçireceğini söylemişti.  Sonra Fırıncılara, seçim sonrası zam sözünün verilmesiyle kriz noktalanmıştı.
30 Mart yerel seçimlerinin ardından Erzurum’da ekmek fiyatları 75 kuruştan 90 kuruşa yükseltilmişti.  Fırıncılar maliyetlerin yükseldiğini  ve günlük 400 bin ekmeğin üretildiği Erzurum’da ekmek zammının kaçınılmaz olduğuna tüm kamuoyunu inandırmıştı. Aradan öyle yıllar falan geçmedi sadece birkaç ay geçti.  Bugün Sanayi mahallesinin değişik noktalarında  ekmek  50 kuruş,  Gürcükapı’da 75 kuruş, Yenişehir’in bazı yerlerinde  3 ekmek 1 lira, Belediye tarafından satılan ekmek ise 60 kuruştan piyasaya sunuluyor.  Maliyetlerin yükseldiği bunun için ekmeğin 90 kuruş olması gerektiğini söyleyen fırıncılardan ise sadece bir tanesi ekmeği  90 kuruştan satıyor.  
Yıllardan beridir birlikte hareket edemeyen Erzurum’un Fırıncıları, sürekli olarak zarar etmelerine rağmen bu alışkanlıklarından bir türlü vazgeçemediler. Yaptıkları rekabet yüzünden de vatandaşın gözünden her geçen gün düşüyorlar. Bugün şehirdeki tüm fırınlarda ekmek satışları yüzde elli düştü.  Yapılan bu geri dönüşün ardından başta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları ile Fırıncılar Odası  güvenilirliklerini  iiyice kaybettiler.  Türkiye,  Cumhurbaşkanlığı sarayını tartışırken, Erzurum’da, Esnaf sarayında alınan kararları tartışıyor.
Erzurum’da halk ekmek üretmek için kolları sıvayan birkaç fırıncının belediyeden yer istemesiyle başlayan Ekmek fiyatları, beş altı yıl öncenin fiyatlarına döndü.  Sokakta vatandaş, ekmek fiyatlarının son halinden hayli memnun olurken,  fırınlar da da sesler ve sinir katsayıları da iyiden iyiye yükselmeye başladı.  Çaresiz bir tutum sergileyen Erzurum Esnaf Sarayındakiler ile Fırıncılar Odasındakiler de her geçen gün halktan daha fazla tepki almaya devam ediyor.  Yaşanan ekmek muharebesinin ardından  yıldızını iyice parlatan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen  ise, halkın takdirini almaya devam ediyor.
Erzurum’da  120 fırında üretilen günlük 400 bin ekmeğin farklı fiyatlardan satılması, belediye ekmek büfelerinde kuyrukların oluşmasına neden olurken, yeniden ekmek zammı için belediyenin kapısının çalınması halinde fırıncılar, ne halkın gözünde ne de Büyükşehir Belediyesi nezdinde kabul görmeyecekler.

Görüntüye bakılırsa, sofralarımızın olmazsa olmazı olan en büyük nimetimizin tadını artık son hamleleriyle iyice gözden düşen fırıncılar, kaçıramayacaklar.  
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yüksel UĞUR 2014-12-11 17:42:24

bu kavga çok iyi oldu. i̇lk defa bir kavgada akazanan vatandaş oldu. bu tür kavgaların artmasını temenni ediyorum.

Avatar
Yunus Akıncı 2014-12-09 17:53:30

Ey oldi. Yesinler birbirlerini