Gümbür gümbür geliyorlar

TRT Erzurum Radyosu’nun Çocuk ve Gençlik koroları, artık özel günlerde boy gösteriyor.

admin
admin
25 Mayıs 2024 Cumartesi 11:10
Gümbür gümbür geliyorlar

Vedat REFAYELİ

Özellikle bu son günlerde büyük bir yoğunluk yaşayan TRT Erzurum İl Müdürlüğü, tatlı bir yorgunluğu da beraberinde yaşıyor.

Said Gülebenzer’in yönetimindeki Gençlik Korosu ile Yasemin Deniz Akköse’nin idaresindeki Çocuk Korosu, kıymetli işlere imza atıyor.

Çocuk Korosu 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramında TRT Türkü’de canlı performans ortaya koyarken, Gençlik Korosu da 19 Mayıs Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramında sahne aldı.

Bir süreden beridir muntazaman çalışma gerçekleştiren her iki koro, TRT Erzurum Radyosu’nun el bebek, gül bebek baktığı bir koro da aynı zamanda.

Zira, geleceğin Türk Halk Müziği sanatçılarının yetişeceği bu platform, üzerine düşülmesi gereken bir platform ve korunması da gerekir.

Öncelikle bir türküsever olarak gerek Çocuk Korosu ve gerekse Gençlik Korosunun yaşatılıyor olmasında emeği geçen yönetim kadrosu başta olmak üzere herkese çok teşekkür.

İyi ki varsınız ve iyi ki korolar yaşıyor, yaşatıyorsunuz. Mükerrem Kemertaş’lar, Raci Alkır’lar, Mehmet Çalmaşır’lar, Kenan Tuna’lar, Aysun Gültekinler, Gürkan Özpeker’ler, Nurullah Akçayır’lar, daha adını sayamayacağım nice bu korolardan yetişmiş kıymetlerin yerlerini almaya aday bu çocuk ve gençlere başarılar, vefat edenlere de rahmet diliyorum.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.