HER MAHALLENİN BİR POLİSİ VAR

Erzurum Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, TDP bünyesinde oluşturulan ‘Mahalle Polisi’ uygulamasıyla kentte polis-vatandaş birlikteliğinin daha da güçlendiğini söyledi.

15 Ağustos 2012 Çarşamba 20:22
HER MAHALLENİN BİR POLİSİ VAR

Erzurum Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan ‘Mahalle Polisi’ uygulaması, emniyet teşkilatının halkla buluşmasına önemli bir katkı sunuyor. İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız’ın öngörüsüyle oluşturulan uygulamada, merkez ilçelerde bulunan mahallelere TDP’de çalışan polisler görevlendirildi. Merkez Aziziye, Palandöken ve Yakutiye ilçelerindeki toplam 94 mahallenin sorumlusu olan TDP Şube’de görevli polisler, yerleşim biriminde yaşanan sorunların çözümünde aktif rol oynuyor.  Polisiye konuların yanısıra toplumsal problemlerin giderilmesinde de mahalle sakinlerine yardımcı olan TDP ekipleri, uygulama kapsamında günün 24 saati aranabiliyor. Erzurum Emniyet Müdürlüğü’ne ait www.erzurum.pol.tr adlı internet adresinde hangi mahallenin hangi polise ait olduğunu belirten uygulamanın önemine vurgu yapan Erzurum Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Mahalle Polisi uygulamasıyla toplumsal bütünleşmenin sağlandığını belirtti.

Yıldız, “Mahalle Polisi bizim insanlara ulaşma yöntemlerimizden bir tanesidir. Bizim her mahallemizde bir polis arkadaşımız bulunmaktadır. Erzurum Emniyet Müdürlüğü’ne ait www.erzurum.pol.tr adlı internet adresinde hangi mahallede hangi  polisin görevli olduğu ve ilgili TDP memuruna ulaşmak için gerekli telefon numarası da yer almaktadır. Erzurum’da vatandaşlarımız artık mahallesinde yaşanan bir sorunu ya da genel asayiş güvenliğini ilgilendiren konuları Toplum Destekli Polislerimize aktarmaktadırlar. Samimi ve özverili bir şekilde görev yapan meslektaşlarım halkımızın problemlerini çözmek için cansiperane çalışmaktadır. Mahalle Polisi çok yönlü bir uygulamadır. Danışmanlık hizmeti de sağlar. Vatandaşımız, emniyetle alakalı bir konuda danışmanlık hizmeti almak istediği zaman, bir polisiye konuda bir fikir beyan etmek istediğinde mahalle polisimizi 24 saat arayabilir. Biz bu birimi bunun için oluşturduk” dedi.

 

Editör

Son Güncelleme: 15.08.2012 22:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.