HDP ERZURUM'U GERDİ, OLAYLAR ÇIKTI

Erzurum'da HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın düzenleyeceği miting öncesi olaylar çıktı.

04 Haziran 2015 Perşembe 11:35
HDP ERZURUM'U GERDİ, OLAYLAR ÇIKTI
HDP Eş Başkanı Demirtaş'ın düzenleyeceği miting öncesi ortalık savaş alanına döndü. Polis gruba müdahale ederken, olaylar sırasında bir minibüs yakıldı, şoför yaralandı.
Erzurum'da HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın katılımıyla düzenlenen miting öncesinde ortalık savaş alanına döndü. Çıkan olaylarda çok sayıda vatandaş ve polis yaralandı. Olaylar sırasında bir minibüs de yakıldı. Şoförü son anda yaralı olarak kurtarıldı. Takviye güvenlik güçleri kentte değişik mahallelerdeki olayları hala kontrol altına alamadı.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın bugün saat 13.00'de yapacağı İstasyon Meydanı'ndaki miting için partililer hazırlık yaparken olaylar çıktı. Miting alanı yakınında toplanarak, HDP'ye Erzurum'da miting yaptırmayacaklarını söyleyen gruba polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.


4 BİN POLİS GÖREV BAŞINDA
Çevre illerden takviye gelenlerle 4 bin polisin görev yaptığı HDP mitingi öncesi, miting alanının yakınında toplanan grup, HDP'ye Erzurum'da miting yaptırmayacaklarını belirttiler.
ELLERİ TÜRK BAYRAKLI 1000 KİŞİLİK GRUP, SLOGANLARLA YÜRÜYÜŞE GEÇTİ
Miting alanına yakın bölgedeki ev ve işyerleri Türk bayraklarıyla donatılırken, ellerinde ve sırtlarında Türk bayrakları olan yaklaşık 1000 kişilik grup, saat 10.00 sıralarında slogan atarak yürüyüşe geçti. 'Burası Erzurum, Erzurum'dan çıkış yok' sloganları atarak yürüyen göstericilere polis engel olmak istedi.
POLİS MÜDAHALE ETTİ, ÇATIŞMA ÇIKTI, YARALILAR VAR
Meydanın üzerinden bir helikopter sürekli uçarken, TOMA'lar su sıkarak göstericileri durdurmaya çalıştı. Çıkan arbedede bir polis başından yaralandı. Yaralı polisi almaya gelen ambulansın geçişine izin vermeyen göstericiler polisle çatıştı. Göstericilerden de yaralananlar oldu.

POLİS ETTEN DUVAR ÖRDÜ AMA YETMEDİ, JANDARMADAN TAKVİYE İSTENDİ
Mitingi izlemeye gelen yaklaşık 2 bin kişiye, göstericilerin saldırmaması için etten duvar ören güvenlik güçleri yetersiz kalınca jandarmadan takviye istendi. Robocop kıyafetli jandarmalar da göstericilere müdahale etti.
Protestocu grubun dağıtılmasına çalışılırken, kentin diğer semtlerinde toplanan grupların da mitingin yapılacağı İstasyon Meydanı'na gelmesini önlemek için polis yoğun güvenlik önlemi aldı.

HDP BAYRAKLARI OLAN MİNİBÜSE SALDIRI
Tekman ilçesinden İstasyon Meydanı'ndaki miting alanına giden ve üzerinde HDP bayrakları bulunan 25 D 0877 plakalı minibüse, Honda Kavşağı'nda bir grup taş ve sopalarla saldırdı.
ARAÇ ALEV ALDI, SÜRÜCÜ GÜÇLÜKLE ÇIKARTILDI
Direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü, refüjdeki aydınlatma direğine çarparak, durabildi. Bu sırada bir grup aracın etrafına toplanarak, sürücüye saldırmak istedi.
Bunun üzerine polis aracın etrafında güvenlik şeridi oluşturup, grubu dağıtmaya çalıştı. Bu esnada içerisinde sürücünün bulunduğu araç, çekiciye yüklendi.
Gruptakiler, yaktıkları bir bayrağı bölgeden uzaklaştırılmaya çalışılan çekicinin üzerindeki minibüse attı. Yaklaşık 200 metre giden araç, alev almasının ardından çekicinin üzerinden düştü.
Polis ekipleri tarafından güçlükle araçtan çıkartılan ve elbiseleri yanan kişi, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Sürücünün vücudunun çeşitli yerlerinde yanık oluştu.
İtfaiye ekipleri de araca su sıkarak söndürdü. Burada çıkan olaylarda bir polis memuru da başından yaralandı.

Editör

Son Güncelleme: 04.06.2015 23:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
erzurummm 2015-06-04 13:53:06

O itleri kovuşturmayan tüm kardeşlerimi kutluyorum. Biz kanuninin torunlariyiz bu vatani onlara vermeyiz....

Avatar
deli dadaş 2015-06-04 11:51:28

allah belalarıni versin bu pkk nın