EMNİYET MÜDÜRÜNDEN DİZİ TAVSİYESİ

Erzurum Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, olay yeri inceleme ekiplerine televizyonlarda yayınlanan polisiye dizileri izlemeleri tavsiyesinde bulundu.

13 Ocak 2012 Cuma 17:30
EMNİYET MÜDÜRÜNDEN DİZİ TAVSİYESİ
Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuarları Dairesi Başkanlığı'nca Erzurum'da düzenlenen "Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespiti" kursunu başarıyla tamamlayan 1 amir ve 8 polise düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Erzurum Emniyet Müdürlüğü brifing salonunda düzenlenen törene İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, emniyet müdür yardımcıları ve şube müdürleri ile sertifika almaya hak kazanan polisler katıldı. İl Emniyet Müdürü Yıldız, olay yeri inceleme ekiplerinin birçok faili olayı aydınlatmada hizmet verdiklerini ifade ederek, "Günümüzde artık delilden suçluyu yakalamaya gidiyoruz. Bu noktada olay yeri inceleme polislerimiz çok önemli rol oynuyor. Pasinler'de öğretmene yapılan cinsel saldırı olayında hiçbir tanık, delil ortada yokken sadece kan ve kıl gibi çok küçük ibarelerden yola çıkılarak suçlular yakalandı" dedi.
Emniyet Müdürü Yıldız, son dönemlerde televizyonlarda polisiye dizilerin yaygınlaştığını, bir kanalda yayınlanan polisiye diziyi zevkle izlediğini belirterek, "Bütün arkadaşlarıma tavsiye ediyorum. Gerçi tiyatral bir şekilde gerçekleşiyor ama o dizi Türkiye özelinde bir dizi. Siz bilhassa bu birimde çalışan arkadaşlarımız, o diziyi seyretmenizi şahsen tavsiye ediyorum. Ben oradan öğrenmeye çalışıyorum. Sizlerin de öğrenebileceğiniz hususların olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.
Yıldız, polislik mesleğinin bilgiye dayalı olarak gelişim ve değişim gösterdiğini dile getirerek, şunları kaydetti:
"Polislik mesleğinin bilgiye dayalı bir hizmet mesleğine dönüşmesi kaçınılmazdır. Zaman ilerliyor. Değişmeyen tek şey değişim. İki grubun değişmeyeceğini biliyoruz. Bunlardan biri deliller, diğeri de ölülerdir. Bunun dışındaki her şey değişiyor, gelişiyor. Bizlerin de değişim ve gelişimin öncüsü olduğumuzu düşünüyoruz. Polis teşkilatındaki değişim içerisinde bizlerin de önemli rolleri var. Bu rolü kabul ediyor ve benimsiyoruz. Bilimsel ve teknolojik gelişmelere paralel olarak hizmet içi eğitim faaliyetleri hizmetin kalitesini yükseltmek, teşkilatımız personelini çağdaş bir toplumda gerekli olan bilgi, beceri ve davranışları kazandırarak onları hayata hazırlamak en temel amaçlarımızdan biri olmuştur."
Konuşmaların ardından kursu başarıyla bitiren 1'i amir toplam 9 emniyet mensubuna sertifikaları verildi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.