DHKP/C OPERASYONUNDA 6 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Erzurum merkezli olarak Ağrı, Kars, Gümüşhane, Artvin ve Erzincan'da terör örgütü DHKP/C’ye yönelik eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan 11 kişiden 6’sı, Erzurum Adliyesi’ne sevk edildi.

22 Şubat 2013 Cuma 13:26
DHKP/C OPERASYONUNDA 6 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Türkiye genelinde önceki gün 28 ilde başlatılan ve doğuda da Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde yürütülen DHKP/C'ye yönelik operasyonlarda İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekiplerince Erzurum, Ağrı, Artvin, Gümüşhane, Kars ve Erzincan'da 11 farklı adrese sabah saatlerinde operasyon düzenlenmiş, 11 kişi gözaltına alınmıştı. Emniyette sorgusu tamamlanan 5 kişi savcılıkça serbest bırakılırken, 6 kişi DHKP/C adına faaliyet gösteren Kamu Emekçileri Cephesi (KEC)/Devrimci Memur Hareketi’ne (DMH) destek verdikleri iddiasıyla Erzurum Adliyesi’ne sevk edildi. Geniş güvenlik tedbirleri altında adliyeye getirilen şüphelilerin ellerinin kelepçeli olduğu gözlendi. Şüphelilerin adliyedeki sorgulamaları sürüyor.

Editör

Son Güncelleme: 22.02.2013 13:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.