FIRAT: ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPIYORUZ

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik (EESOB) Başkanı Rasim Fırat, başta Erzurum ili olmak üzere Doğu Anadolu Bölgesi’nde bayrama ilişkin ticari beklentilerin gerçekleşmediğini bildirdi.

29 Ekim 2012 Pazartesi 09:20
FIRAT: ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPIYORUZ

EESOB Başkanı Rasim Fırat, esnafın dert ve sorunlarının aniden çözümlenmesinin mümkün olmadığını vurguladı.

Fırat, şöyle konuştu:

“Dertlerin çözümlenmesi yeterli değil. Toplum gelişiyor, nüfus artıyor. 75 milyon nüfusa ulaşan Türkiye’de elbette ki sorunlar bir tarafta çözümleniyor bir taraftan da artıyor.  Dolayısıyla herkesin beklediği müreffeh ve sorunsuz bir yaşam düşünülemez. Her an her dönem esnafın problemi vardır. Bu problemler çeşitli zamanlarda ilgili ve yetkililerin bilgisine sunuluyor. Taleplerimizi en üst noktaya kadar iletiyoruz. Bir ay içerisinde Başkent’te beş ayrı bakanımızla görüştük konfederasyon olarak… Esnafın sorunlarını kabine üyelerine aktardık. Sorunlarımız Bakanlar Kurulu’nda Başbakanımıza aktarılıyor. Başbakanımızın öngörüsüyle de bazı sorunlar çözülüyor.”

 

“Bakan Yıldırım’a ulaşımla ilgili rapor sunduk”

TESK Yönetim Kurulu Üyesi Rasim Fırat, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken’in başkanlığında en son Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile görüştüklerini ifade etti. Ziyarette ulaşımla ilgili hazırlanan 15 maddelik raporu Bakan Yıldırım’a sunduklarını anımsatan Fırat, şöyle devam etti:

“En son bayramdan bir hafta önce Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Ankara’da görüşme yaptık. Karayolu ulaşımı, otobüs, kamyon ve taksicilerin problemlerini aktardık. 15 ana madde halinde hazırlanan arasında Türkiye’deki diğer bölgelerin yanı sıra Doğu Anadolu ve Erzurum’un da yaşadığı sorunları konfederasyon olarak Bakan Yıldırım’a ilettik. Yakın zamanda rapordaki maddelerin birçoğunun çözümleneceğini düşünüyoruz.”

 

“Elimizden geleni yapıyoruz”

EESOB Başkanı Rasim Fırat, esnafın sorunlarına yönelik çözüm mekanizmasını sürekli takip ettiklerini hatırlattı. İktidarın esnaf sorunlarına sürekli duyarlı olduğuna dikkati çeken Fırat, “Problemler çok. Ülkenin her tarafında bazı sorunlar yaşanıyor. Ülkenin her tarafında bir terör belası var. Son 15 gün içerisinde sel felaketi yaşanıyor. İktidar bu sorunların üstesinden gelebilmek için de çok çalışıyor. Bizler de peyder pey bize düşen konularda sıkıntıları çözmeye çalışıyoruz. Sorunları hemen çözmek mümkün değil. Doğu’daki esnafın sıkıntıları diğer bölgelere göre fazla. Her bölgenin kendine göre problemi var. Erzurum’daki esnafın kredi borcu çok. İcralık olan esnaflar da var. Herkesin sıkıntısına çare bulmak zor. Biz elimizden geldiğince mücadele ediyoruz” şeklinde konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 29.10.2012 21:40
Anahtar Kelimeler:
Rasim Fırat
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.