ETSO BAŞKANI YÜCELİK’TEN BİRLİK YEMEĞİ

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Lütfü Yücelik, 4 Mayıs’ta yapılacak olan oda seçimi için yeniden başkan adayı olduğunu belirterek 35 meslek kuruluşunun tamamını almaları için düzenlenen yemekte üyelere seslendi.

26 Nisan 2013 Cuma 10:27
ETSO BAŞKANI YÜCELİK’TEN BİRLİK YEMEĞİ
Erzurum’un en büyük sivil kitle örgütü olan Ticaret ve Sanayi Odası’nın 4 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerinde Başkan Lütfü Yücelik yeniden aday olacağını açıkladı. Yaklaşık 600 kişinin katıldığı toplantıda konuşan Başkan Yücelik, Erzurum’u marka şehirler arasında soktuklarını söyledi. Bugüne kadar yaptıklarını çalışmaların her kesimden destek gördüğünü bildiren Başkan Yücelik, 4 Mayıs’ta yapılacak olan seçimleri çalışan, üreten, başarılı olan ekibinin kazanacağını belirti. Konuşması sık sık alkış ve sloganlarla kesilen Başkan Yücelik,”Sizlerin yüzünü kara çıkarmayacağız” dedi.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Lütfü Yücelik, 4 Mayıs’ta yapılacak olan seçimleri çalışan, üreten ve başarılı olan ekibinin kazanacağını söyledi. Başkan Yücelik, bugüne kadar yaptıkları hizmetlerin bundan sonra da aralıksız devam edeceğini ve Erzurum’un marka şehir olmasındaki gayretlerinin süreceğini belirtti. Başkan Yücelik, “Ben bu şehirde doğdum, bu şehirde yaşadım ve bu şehirde öleceğim. Sizlerin yüzünü kara çıkarmayacağız” dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası’na göreve geldikten sonra daima Erzurum ve bölge adına faydalı işler yapmaya, kentin gelişip kalkınmasına ve üyelere yarar sağlayacak projeleri hayatiyete geçirmeye çaba gösterdiklerini söyleyen Başkan Yücelik, bu anlamda sorunları her zaman en etkili makamlara ulaştırdıklarını belirtti.

Grand Sultan Düğün ve Toplantı Salonu’nda yaklaşık 600 kişinin katıldığı toplantıda yaptığı çalışmaları sıralayan Başkan Yücelik, özellikle vergi ve SSK borcu olan mükelleflerin bu borçlarının yapılandırılması için Devlet Bakanı Ali Babacan ve diğer bakanlarla görüşerek sorunu çözdüklerini söyledi. Erzurum’da SSK’ya borcu olan 3 bin 300 işverenin 122 milyon lira ve 28 bin vergi borçlusunun da 186 milyon lira olan vergi borçlarının bu kapsamda yapılandırıldığını ileri süren Yücelik, bu konuda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da birçok platformda kendilerini dinlediğini kaydetti.

Geçtiğimiz yıl aralık ayında sona eren 5084 Sayılı Teşvik Yasası kapsamında bin 650 işletmede 23 bin kişinin çalıştığını açıklayan Başkan Yücelik, yaptıkları girişimler sonucunda mevcut işletmeleri de içine alacak yeni bir istihdam teşvikinin çıkarılacağının müjdesini verdi.

Başkan Yücelik, Erzurum’da ticari hayatı canlı tutan sektörlerin başında tarım ve hayvancılık, inşaat, perakendecilik ve turizmin geldiğini söyleyerek, “Büyük bir kısmı iklimsel şartlara endeksli olan bu sektörlerde zaman zaman yaşanan sıkıntılar ilin ekonomisine de büyük ölçüde etki ediyor. Son dönemlerde kendi kaynak ve potansiyellerini iyi analiz edemeyen, yanlış çalışmalar ve tespitler sonucu ellerindeki değerleri kaybeden ve markalaşma adına hiçbir şey yapmayan illerin adı hafızalardan siliniyor. Bu iller ellerindeki bu kıymetleri, potansiyelleri, kaynakları başka illere kaptırmışlardır. Erzurum, her zaman ülkemizin marka şehirlerinden biri olduğunu ispatlamış ve bu payeyi hak etmiş bir ilimizdir. Orta ve uzun vadede sanayi üretimiyle, ticaretiyle, sosyal ve kültürel projeleriyle gerçek anlamda bir marka şehir olmak mecburiyetindeyiz” dedi.

Bölgemizin uzun yıllar ihmal edilmişliğinin acısını çektiğini ileri süren Başkan Yücelik, Erzurum’un Birinci Cihan Harbi’nde nasıl var olma mücadelesi verdiyse şimdi de ekonomik anlamda bu mücadeleyi vermesi gerektiğini kaydetti. Başkan Yücelik, “Bu mücadelemize üretim seferberliği başlatarak ilk adımı atmalıyız. Çünkü üretim, kalkınmanın temelini oluşturur. Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de güçlü sermayelerin acımasızca yok edildiği, silinip süpürüldüğü bölgesel küçük işletmelerin ayakta kalabilmesi için ya şirket evlilikleri ya da sermaye birliktelikleri sağlanmalıdır” diye konuştu.

ULAŞIM PROJELERİ

Ulaşım projelerinin bölgenin Avrupa ve Dünya’ya açılabilmesi için çok önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Yücelik, şunları söyledi:

“Geçtiğimiz yıl uzun zamandan beri bizim ve komşu iller için bir hayali olan Ovit Tüneli ve Kop Tüneli’nin temellerinin atılması bölge ekonomisinin canlanması için bir umut olmuştur. Bu projenin hayatiyete geçmesi için ben ve ekip arkadaşlarım 20 yıldan beri büyük mücadele verdik. Ulaşım projelerinin yanı sıra Lojistik Köy Projesi’nin hayatiyete geçirilmesiyle iç ve dış ticaret hacminin artmasını umut ediyoruz.”

VAKIF ÜNİVERSİTESİ

Her anne babanın ve özellikle de iş aleminde büyük zorluklar çeken iş adamlarının en büyük hayallerinden birinin de çocuklarının bir üniversiteyi bitirmesi olduğunu kaydeden Başkan Yücelik, “Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu konuda büyük bir atılım yaptık. Odamızın vakfı sayesinde bir özel üniversite kurmak için yer aldık ve YÖK’e başvuruda bulunduk. Vakfımızı şuan kamu yararına vakıf yapabilmek için son aşamasına geldik. Yarın kuracağımız üniversitede hem çocuklarımız büyük paralar ödemeden okuyacak hem de bölgemiz eğitimine tarihi bir merhale kazandırmış olacağız. İlk etapta 4 fakülte ve 1 yüksek okuldan oluşacak özel üniversitemiz inşallah tüm illere örnek olacak bir kalitede inşa edilecektir” dedi.

AŞKALE ÇİMENTO

1993 yılında özelleştirilen Aşkale Çimento’nun Erzurumluların manevi ve maddi destekleriyle ERÇİMSAN Holding’e kazandırıldığını söyleyen Başkan Yücelik, “O gün milyon dolarlar borçlanarak aldığımız fabrikanın yanına bugün yenilerini ekledik. Trabzon’da, Van’da, Erzincan’da ve Gümüşhane’de yeni çimento fabrikaları aldık, hazır beton fabrikaları kurduk. Türkiye iş alemi Erzurum’un adını Aşkale ile anıyor. Bu hepimizin başarısıdır. Bu yeterli mi? Değil elbette. Daha yeni fabrikalar kurmalı ve yeni istihdam alanları oluşturmalıyız” diye konuştu.

MAVİ-BEYAZ OY PUSULASI KULLANILACAK

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Lütfü Yücelik, 4 Mayıs’ta yapılacak olan seçimleri; çalışan, üreten, başarılı olan ekibin kazanacağını, 35 meslek grubunun hepsini alacaklarını vurguladı. Bugüne kadar yaptıkları hizmetlerin bundan sonra da devam edeceğine söz veren Başkan Yücelik, “Ben bu şehirde doğdum, bu şehirde yaşadım ve bu şehirde öleceğim. Hiçbir yere de gitme niyetinde değilim. Ben şehrimi seviyorum ve ölene kadar katma değer için ve istihdam için çalışacağım. 4 Mayıs’taki seçimlerde Mavi-Beyaz oy pusulası ile üyelerimizden oy istiyoruz. Sizlerin yüzünü kara çıkarmayacağız. Allah’a emanet olun” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 26.04.2013 10:29
Anahtar Kelimeler:
ErzurumETSOLütfü Yücelik
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.