Erzurum'daki kan davası Erzincan’da devam etti

Dün 2 kişinin hayatını kaybettiği olayda bugün de 1 kişi kurşunlanarak öldürüldü

admin
admin
25 Haziran 2018 Pazartesi 17:47
Erzurum'daki kan davası Erzincan’da devam etti

Erzurum’un Karaçoban ilçesinde dün kan davası nedeniyle 2 kişinin hayatını kaybettiği, 6 kişinin ise yaralandığı olayın ardından bugün de husumetli aynı taraflar Erzincan’ın Refahiye ilçesindeki bir dinlenme tesisinde çatıştı. Yaşanan olayda 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı. Olayın faali 1 kişi de yakalandı.

Erzurum'un Karaçoban ilçesi Kopal Mahallesi'nde dün öğleden sonra aralarında kan davası bulunan Durmaz ve Yazan ailelerinin bireyleri, oy kullanmak üzere geldikleri okulun bahçesinde karşılaştı. Çıkan tartışma kısa sürede silahlı çatışmaya dönüştü. Yaşanan olayda okulda ve bahçesinde büyük panik yaşandı. Olayda İYİ Parti İlçe Başkanı Mehmet Sıddık Durmaz ile Agit Yazan hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı.

Hayatını kaybeden 2 kişi Kopal’da geniş güvenlik önlemleri altında toprağa verildi.

Erzincan Valiliğinden yapılan açıklamada, 25 Haziran 2018 tarihinde saat 07.45 sularında Erzincan’ın Refahiye ilçesi Erzurum-Sivas karayolu üzerinde bulunan bir dinlenme tesisinde meydana gelen silahlı saldırı olayında S.D. isimli bir şahsın hayatını kaybettiği, F.Y. isimli bir kişinin ise yaralandığı belirtildi. Yaralı F.Y., Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilerek tedavi altına alındı.

Öte yandan valiliğin açıklamasında olayın faili Y.Y. isimli bir zanlının da silahıyla birlikte jandarma tarafından yakalandığı bildirildi.

AĞABEYİNİN CENAZESİNE GELİRKEN ÖLDÜRÜLMÜŞ

Soruşturma kapsamında saldırının, dün Erzurum'un Karaçoban ilçesi Kopal Mahallesi İlköğretim Okulundaki oy kullanma alanında "kan davalı" iki aile arasında çıkan, İYİ Parti Karaçoban İlçe Başkanı M.S.D. ile diğer aileden A.Y'nin hayatını kaybettiği, 3 kişinin yaralandığı olayla bağlantılı olduğu belirlendi.

Saldırıda yaşamını yitiren S.D'nin, İYİ Parti Karaçoban İlçe Başkanı M.S.D'nin kardeşi olduğu ve İstanbul'dan ağabeyinin cenazesine gittiği tespit edildi.

Hınıs Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, soruşturmaya konu olayın, 5 yıl önce Karayazı ilçesinde "Yazan" ailesinden bir kadın ile "Durmaz" ailesinden bir erkeğin öldürülmesiyle başlayan kan davası yüzünden meydana geldiği, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ile illiyet bağının bulunmadığı, geçmişe dayalı kan davasının getirdiği etkiyle meydana gelen adli vaka olduğunun anlaşıldığı bildirilmişti.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumErzincanKan Davası
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.