AHMET ERSİN’İN ÇANTASI KENDİSİNDEN ÇOK MEŞHUR OLMUŞ

Erzincan'daki Ergenekon davasının gizli tanığına rüşvet teklif ettikleri iddiasıyla Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesinde tutuksuz yargılanan CHP'li eski Erzincan Milletvekili Erol Tınaztepe ile CHP eski İzmir Milletvekili Ahmet Ersin'in yargılanmalarına devam edildi.

24 Temmuz 2013 Çarşamba 12:58
AHMET ERSİN’İN ÇANTASI KENDİSİNDEN ÇOK MEŞHUR OLMUŞ
Duruşmada gizli tanıkların 80 Bin TL’lik rüşvet çantası ile ilgili Eliza Otel'de bulunan CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir ile CHP eski İl Başkanı Coşkun Yılmaz, tanık olarak dinlendi.

CHP’Lİ VEKİL YEMİN ETTİ, İFADE VERDİ

Bugün yapılan duruşmada, Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya’nın yeminli olarak duruşma salonunda tanık olarak ifadesi alınan CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir, 80 Bin TL’lik rüşvet çantası ile ilgili Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesinde tanık sıfatı ile verdiği ifadede şöyle konuştu:

"O gün otelde kalabalık bir ortam vardı. Partili olanı da vardı, vatandaşta vardı. Otelin başka müşterileri de vardı. Otelde yanında getirdiği içerisinde evrakları bulunan siyah renkli çantası vardı. Bildiğim kadarıyla çantada traş takımı ve evrakları bulunuyordu. Bu sırada televizyon muhabirlerinin röportaj teklifi üzerine otelin terasına çıkarak 5’er dakikalık süreler içinde talep edilen röportajı yaptık. Bu olayları basından çıkan haberlerle öğrendik. Şimdi bakıyorum, Ahmet Ersin’in çantası kendisinden çok meşhur olmuş. İddia edildiği gibi Ahmet Ersin’in gizli tanıklarla çanta içinde para vermesi konusunda hiç bir bilgim yoktur. Biz bu ülkenin yurttaşlarıyız. Ben İlhan Cihaner’i vekil olduktan sonra tanıdım. 3. Ordu Komutanımız Saldıray Berk’i de tanımam. Akıldan, mantıktan yoksun ifadelerin değiştirilmesi yönünde 80 Bin TL’yi hangi mantıkla vererek asılsız iddialarla suçlanıyor. Bu iddiaların mahkemenizi meşgul etmesinden utanç duyuyorum. Gizli tanık benim ismimi vermiş olsaydı şimdi ben de huzurunuzda tanık olarak değil, sanık olarak dinlenilecektim. Bir de kaldı ki, 80 Bin TL gibi bir parayı tanımadığı, bilmediği insanlara vermesi bana inandırıcı gelmemektedir.”

Bu sırada CHP’li Milletvekili Malik Ejder Özdemir’in ‘Bu iddiaların mahkemenizi meşgul etmesinden utanç duyuyorum” şeklindeki ifadesi üzerine Cumhuriyet Savcısı Yaşar Sadık Taşkın’ın,”İddia makamı olarak Ahmet Ersin’in paranın verilmesinde aracılık ettiği yönünde iddiamızı ifade ediyoruz” diyerek cevap verdi.

Tanık olarak dönemin eski CHP Erzincan İl Başkanı Çoşkun Yılmaz ise, “Olayın yaşandığı otelde o gün ben CHP İl Başkanı olarak görev yapıyordum. Oteldeki toplantıya gitmedim” dedi.

DURUŞMA SALONUNA İDDİA EDİLEN RÜŞVET ÇANTASI İLE GİRDİ

CHP’li eski Erzincan Milletvekili Erol Tınaztepe’den sonra, sanık sandalyesine alınan CHP eski İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, salona elinde içerisinde 80 Bin TL olduğu iddia edilen çantayla girdi.

5'ER YIL HAPİS İSTEMİYLE YARGILANIYORLAR

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Silahlı Ergenekon Terör Örgütü Üyesi Olmamakla birlikte, "Ergenekon Terör Örgütü'ne yardım etmek", "suç delillerini bozmak", "adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs", "maddi menfaat karşılığında ifadeleri değiştirmek" ve "rüşvet vermek" suçlamalarıyla 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz olarak yargılanan CHP'li iki eski vekil, bugün yeniden hakim karşısına çıktı.

SAVCI OSMAN ŞANAL'IN SORUŞTURMASIYDI

Vekillerin, dönemin Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal tarafından yürütülen ve 3. Ordu Komutanı Saldıray Berk ve eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ile çok sayıda askeri ve MİT personelinin yargılandığı Erzincan'daki ergenekon soruşturması kapsamındaki ifadelerini değiştirmeleri için para teklif ettiği iddia edilen gizli tanıklar Munzur, Ergan ve Fırat, yine kimlikleri gizli tutularak, mahkemede ifadeleri alındı. CHP'li eski vekillerin hazır bulunduğu duruşmaya gizli tanık Munzur'un ifadesi damgasını vurdu. Sesi ve görüntüsü değiştirilen Munzur, ifadesinde Erol Tınaztepe'nin kendisine para teklifinde bulunmadığını, sadece 'İfadenizi değiştirme imkânınız varsa değiştirin' dediğini öne sürdü.

MUNZUR: 80 BİN TL'Yİ AL, DAVADAN GAZGEÇ, ARKASI GELECEK”

CHP'li eski vekil Ahmet Ersin'in kendisine rüşvet teklif etmesiyle ilgili konuşan Munzur, şunları söyledi: Ben ve Erdal Erdoğan Erzincan Eliza Otel'de beraber kahvaltı yaptık. Eliza Otel'deki kahvaltı sırasında Ahmet Ersin elindeki çantayı göstererek, "Bunun içerisinde 80 Bin TL para var. Al bu parayı arkası gelecek. Bu davadan vazgeç" dedi. Ben gösterilen bu çantayı almadım. Çanta içerisindeki parayı Erdal Erdoğan bana bizzat gösterdi. Bizim oturduğumuz masada Ahmet Ersin, Erdal Erdoğan vardı. Turgut kazan yoktu. Turgut Kazan oteliydi ama bizim yanımıza gelmedi.” Diye ifade vermişti.

Duruşma dosyaların eksikliklerin giderilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

Editör

Son Güncelleme: 24.07.2013 13:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.