Zeynep ile Nezahat’ı hayattan koparmıştı; İstenen ceza belli oldu

Erzurum’da üniversiteli iki gencin ölümüne neden olan sürücünün 15 yıla kadar hapsi istendi.

admin
admin
21 Haziran 2022 Salı 06:53
Zeynep ile Nezahat’ı hayattan koparmıştı; İstenen ceza belli oldu

Erzurum-Çat Karayolu telsizler mevkiinde kullandığı otomobille iki üniversite öğrencisinin ölümüne neden olan sürücüye 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

Geçtiğimiz 11 Mayıs'ta meydana gelen ve Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü son sınıf öğrencileri Nezahat Tanas (24) ile Zeynep Bağrıyanık'ın (22) ölümüyle sonuçlanan trafik kazasıyla ilgili Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma tamamlandı.

Soruşturma sonucu hazırlanan ve Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, Osman Koç'un kullandığı araç ile seyir halindeyken yolun karşısına geçmeye çalışan Zeynep Bağrıyanık ile Nezahat Tanas'a çarparak ölümlerine sebebiyet verdiği belirtildi.

Öğrencilerin babaları Uğuz Tanas ile Zafer Bağrıyanık'ın şikayetçi olduklarına yer verilen iddianamede, olay yerindeki görüntüler de yer aldı. Görüntülerde yoldan yürüyerek giden Bağrıyanık ve Tanas'a karşıdan karşıya geçerken aracın çarptığının görüldüğü kaydedildi.

Ayrıca iddianamede, kaza tespit tutanağı ile bilirkişi raporunda da, kazanın oluşumunda sürücü Osman Koç'un tali kusurlu, ölen öğrencilerin ise asli kusurlu olduğunun belirtildiği ifade edildi.

Öte yandan sürücü Koç, iddianamede yer alan ifadesinde ise şunları söyledi:

"Olay günü ağabeyime ait araç ile sol şeritte seyir halindeyken sağ taraftan 2 kişi bir anda aracımın önüne çıktı. Birçok aracın seyir halinde olması sebebiyle bu kişileri aracın önüne çıkana kadar görmedim, görünce manevra yaparak çarpmamak istedim ancak mesafe çok kısa olduğu için çarptım. Çarptığım anda fren yaptım, az ileride araç durdu. İnerek kişilere müdahale etmeye çalıştım. Sonrasında ambulans ve polisler geldi. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum."

Müştekilerin beyanları, CD izleme tutanağı, sanık ifadesi, bilirkişi raporu ve tüm soruşturma kapsamına göre değerlendirme yapıldığı belirtilen iddianamede, Koç'un sevk ve idaresindeki aracıyla olay tarihinde seyir halindeyken yolun karşısına geçmeye çalışan Nezahat Tanas ve Zeynep Bağrıyanık'a çarparak ölümlerine sebebiyet verdiği, üzerine atılı suçu işlediğinin anlaşıldığı kaydedildi.

İddianamede, sürücü Osman Koç'un "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapsi istendi.

Erzurum-Çat karayolunda 11 Mayıs 2022'de meydana gelen kazada, yolun karşıya geçmeye çalışırken Osman Koç idaresindeki otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü son sınıf öğrencileri Nezahat Tanas ve Zeynep Bağrıyanık, kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetmişti.

Editör

Son Güncelleme: 21.06.2022 07:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.