Uçar’dan son dakika sürprizi

Erzurum İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Uçar, görevinden istifa ederek belediye başkan adayı oldu.

admin
admin
30 Kasım 2018 Cuma 18:07
Uçar’dan son dakika sürprizi

İl Sağlık Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, Uçar'ın AK Parti Yakutiye Belediye Başkan aday adaylığı için görevinden istifa ederek ilçe başkanlığına başvuru yaptı.

AK Parti’de aday adaylığı başvuru süresi günler öncesinden bitmesine rağmen Uçar’ın ani istifası bu ilçedeki diğer aday adaylarının umutlarını neredeyse tüketti.

Adı bugüne kadar siyasetle anılmayan Uçar’ın, son günde gelen istifası siyasi kulislerde 'adaylığı kesin' yorumlarıyla karşılık buldu.

Uçar, Erzurum İl Sağlık Müdürlüğüne, 30 Ekim 2017 tarihinde atanmıştı.

MAHMUT UÇAR KİMDİR?

Dr. Mahmut Uçar; 1977 yılında Erzurum’un Merkeze bağlı Soğucak köyünde doğdu.

İlkokulu Soğucak köyünde, orta ve lise tahsilini Erzurum İmam Hatip Lisesinde tamamladı. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdikten sonra Narman Sağlık Merkezinde 1 yıl tabip olarak görev yaptı. Ardından yaklaşık 8 yıl Erzurum ve Yalova illerindeki sağlık kurumlarında çeşitli kademelerde yöneticilik görevinde bulundu.

Akabinde Erzurum ilinde 2 yıl Aile Hekimi olarak çalıştı. Daha sonra Sağlık Bakanlığı Kuzey Doğu Anadolu Bölge Koordinatörlüğü görevini 2 yıl süre ile yürüttü. 2015-2017 yılları arasında Erzurum Halk Sağlığı Müdürü olarak görev yaptı. Ekim 2017 tarihinde Erzurum İl Sağlık Müdürü olarak atanan UÇAR, halen bu görevi yürütmektedir.

Akademik olarak İşletme alanında yüksek lisans derecesine sahip olup, Atatürk Üniversitesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalında Doktora eğitimine devam etmektedir.

Askerlik görevini 2003-2004 yıllarında yedek subay olarak Merzifon 5. Ana Jet Üssünde yapmıştır. Mahmut Uçar evli olup İngilizce ve Arapça bilmektedir.

Editör

Son Güncelleme: 01.12.2018 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.