TÜRKİYE’Yİ LİDER ÜLKE KONUMUNA YÜKSELTECEĞİZ

Erzurum MHP Milletvekili adayı Oktay Öztürk, gücünü milletten alan MHP’nin, Türkiye’yi lider ülke konumuna yükselteceğini söyledi.

08 Haziran 2011 Çarşamba 12:33
TÜRKİYE’Yİ LİDER ÜLKE KONUMUNA YÜKSELTECEĞİZ
12 Haziran’daki genel seçimlere 4 gün kala çalışmalarını sürdüren MHP Milletvekili birinci sıra adayı Oktay Öztürk, ilçeleri gezerek esnaf ve vatandaşlarla buluşuyor. Düzenlenen kahvehane ve ev toplantılarında MHP’nin seçim politikalarını anlatan Öztürk, gördükleri ilginin kendilerini memnun ettiğini kaydetti.
Ülkeye ve vatandaşlara hizmet etmenin, içinde bulunulan bölgede ve dünyada barış, huzur ve kardeşliği hakim kılarak ‘Lider ülke Türkiye’ idealini gerçekleştireceklerini kaydetti. Demokratik düzen içerisinde temel yolun siyaset kurumu olduğunu ifade eden Öztürk, “Bu hedef doğrultusunda milletimizin teveccühüne mazhar olarak ‘Tek başına iktidar’ olmayı amaçlıyoruz. MHP’nin güçlü iktidarında, hukukun üstünlüğünü ve adaleti her alanda hakim kılmak, Anayasanın ilk üç maddesinde anlam bulan esasları güçlendirecek, özgürlükleri esas alacak ve demokratik standartları yükseltecek toplum sözleşmesi niteliğinde bir anayasa yapacağız. Cumhuriyetin temel niteliklerine sahip çıkarak Türkiye Cumhuriyeti devletinin, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumak, üniter milli devleti ilelebet baki kılıp, uzlaşma kültürünü geliştirerek, toplumsal dayanışmayı güçlendirmek ve kardeşliği pekiştirerek, temel insan hak ve hürriyetlerini teminat altına alıp, güçlünün değil haklının yanında olan adil bir sistem oluşturacağız. Milletin değerlerini temsil eden, milletin hizmetinde, güçlü, adil, müşfik ve insani bir devlet anlayışını hakim kılmak, adaletli, açıklığa dayalı bir yönetim anlayışı benimsemek ve bu anlayışa uygun kurum ve kuralları oluşturmak, devlet tarafından sunulan hizmetlerin ülkenin her yerinde her vatandaş tarafından erişilebilirliğini ve çağdaş standartlarda olmasını temin edeceğiz. Seviyeli, ilkeli, dürüst, ahlaki siyaset anlayışını hâkim kılmak, ahlaki kirlilik ve yolsuzluklarla kararlı ve etkin mücadele suretiyle temiz siyaset - temiz yönetimi tesis etmek, rekabetçi piyasa ekonomisini ve serbest teşebbüsü esas alan, kaynakların rasyonel kullanıldığı, bir ekonomik düzen oluşturacağız. Teknolojik gelişmeyi, verimliliği, istikrarlı büyümeyi ve istihdam sağlamayı esas alan güçlü bir üretim ekonomisi oluşturacağız. Yatırımlar, yüksek teknolojiye dayalı ve katma değeri yüksek mal ve hizmet üreten alanlara yöneltilmesini öngören bir sanayileşme stratejisini tesis edeceğiz. Özel sektörün dinamizmini ve teşebbüs gücünü desteklemek, ekonomik ve sosyal politikaları dar ve sabit gelirlileri gözetecek şekilde ahenk içinde uygulamak, üretimin ve istihdamın sürdürülebilirliğini zora sokmayacak bir anlayışla kazancın vergilendirilmesini sağlayacak, tarımda kendi kendine yetebilen hale gelmek, teknoloji kullanma kapasitesi ve verimliliği yüksek bir üretim yapısına geçecek, çiftçimizin gelir ve refah düzeyini artıracak, küçük sanayici ve esnafı destekleyerek yatırım, üretim ve istihdamı artıracağız” diye konuştu.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.