TERZİOĞLU’NDAN AÇLIK GREVİ YORUMU

Erzurum Baro Başkanı Avukat Faruk Terzioğlu, cezaevlerinde yaşanan açlık grevlerine dikkati çekerek, “Bu sadece terör örgütünün dağda dökemediği kanı, kışın cezaevlerinde dökme gayretinden başka bir şey değildir” dedi.

09 Kasım 2012 Cuma 18:01
TERZİOĞLU’NDAN AÇLIK GREVİ YORUMU



Cengiz DURULAR – Mehmet Ali YILMAZ'ın haberi

Erzurum Baro Başkanı Avukat Faruk Terzioğlu, Adalet Bakanlığı Hüseyin Turgut Eğitim Merkezi'nin düzenlediği infaz koruma memurluğu öğrenciliği programı 255'inci dönem mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, cezaevlerinde yaşanan açlık grevlerinin altındaki sebepleri anlattı. Terör örgütünün dağda dökemediği kanı, açlık grevleriyle dökme gayretinde olduğunu ifade eden Terzioğlu’nun bu konuşması törene damgasını vurdu. Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Radi Akyol, Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdür Yardımcısı Burhanettin Eser, Adalet Komisyonu Başkanı Erol Ofluoğlu, Hüseyin Turgut Eğitim Merkezi Başkanı Hakim Ünal Bingül, Baro Başkanı Faruk Terzioğlu, Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, hakimler, savcılar ve öğrenciler katıldı. Artvin, İzmir ve Şırnak'taki cezaevlerinde görev yapacak 21'i kadın 317 infaz koruma memurunun 15 haftalık programla nasıl yetiştirildiği hazırlanan sunumla anlatıldı. Etkinlikte ilk olarak ceza infaz ve koruma memur adayları adına Faruk Aktaş, bir konuşma yaptı. Aktaş, “Yaşadığımız tüm güzelliklerden sonra ayrılacak olmamız bizleri üzüyor. Ancak bu durum sınav döneminin bittiği anlamına gelmesinden dolayı bizleri sevindiriyor. Bitse de kurtulsak dedik ama biten yalnızca kurs değil içimizden de bir şeyler bitiyor. Üstüne bazen şarkı yazdığımız bazen ne çizikler attığımız blok notlar, belki yan yana oturduğumuz ve arada bir fısıldayarak kaçamak konuştuğumuz anlar ‘Stajı nerede yapacağız? Şırnak Cezaevi İnfaz Kurumu ne zaman bitecek?’ daha nice tekrar eden sorular bile bitiyor. Kısacası bu eğitim biter mi diyerek geldiğimiz teorik eğitim dönemimiz bitiyor. Geriye dönüp baktığımızda elinde olmadan insanın gözleri doluyor” dedi.

 

“Vatanını en çok seven en çok çalışandır”

Hüseyin Turgut Eğitim Merkezi Başkanı Hakim Ünal Bingül de, eğitim programı hakkında bilgi verdi.

Bingül, şöyle dedi:

“31 Temmuz 2012 tarihinde infaz koruma memurluğu öğrenciliği statüsüyle 320 öğrenci Hüseyin Turgut Bölge Eğitim Merkezi’nde staj eğitimlerine başladılar. Yaklaşık 3 ay boyunca teorik eğitimlerini alıp 9 Kasım 2012 itibariyle bu eğitime koymuş bulunmaktadırlar. Daha sonra bu arkadaşlarımız 3 Ocak 2012 tarihine kadar cezaevlerimizde fiili stajlarını tamamlayacaklardır. Bu stajları bittikten sonra infaz koruma memurluğu görevlerine başlayacaklardır. Arkadaşlarımızın Erzurum Hüseyin Turgut Bölge Eğitim Merkezi’nde bulundukları süre içerisinde çağın gerektirdiği bilgi, birikim ve tecrübeyi edinmeleri için tüm personelimiz ve dışarıdan bizlere katkılarını esirgemeyen değerli öğretmenlerimizle birlikte elimizden geleni yaptık, umarım başarılı olmuşuzdur. Ömrünüz boyunca şunu hiç unutmamanızı diliyorum, ‘Vatanını en çok seven, en çok çalışandır’ Bunun için hepiniz Ulu Önder Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetimize gönülden bağlı olarak daima dürüst bir şekilde, kanunlardan, tüzüklerden ve yönetmeliklerden ayrılmadan çalışacaksınız. Bunu başaracağınıza da eminim.”

 

Eser’den Hüseyin Turgut Eğitim Merkezi’ne teşekkür

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif  Evleri Genel Müdür Yardımcısı Burhanettin Eser de, konuşmasında Hüseyin Turgut Eğitim Merkezi’ne övgüler yağdırdı.

Eser, şöyle konuştu:

“Şimdiye kadar eğitim merkezi kanunu çok önce çıkmış ve meslek içi eğitim olmasına rağmen dışarıdan öğrenci alamıyorduk. Daha önce meslek alaylı bir şekilde öğreniliyordu. Şimdi ise çok sayıda öğrenci aldık. Bundan sonra da sizin gibi öğrenciler alacağız ve burada eğitimleri alıp stajlarını da yaptıktan sonra Ceza İnfaz Kurumlarımız da çok iyi ortamlarda çalışacaksınız. Muhatap olacağınız kişiler toplumun dışlananları ve suç işleyen insanlar ama siz onlarla sabırlı bir şekilde, onları tekrar topluma kazandıracaksınız. Sizden bir şey daha istiyoruz. Kesinlikle Ceza İnfaz Kurumları’ndan başka kurumlara geçmeyi çok düşünmeyin. Sizi bu kadar eğittikten sonra başka kurumlara vermeyi düşünmüyoruz. Dış güvenlik yasamız Başbakanlık’ta şuanda. İleride çıkarsa Ceza İnfaz Kurumlarımızın dış güveliğini de biz yapacağız. Hüseyin Turgut Eğitim Merkezi çok güzel şeyler yapmış, binaları ilk aldığımızda gerçekten çok kötü bir haldeydi. Ünal Bey ve daha önceki başkanlarımız çok güzel faaliyetler yapmışlar, binalar çok güzel olmuş. Bu konuda da onlara ve çalışanlara çok teşekkür ediyorum. Burada çok güzel bir ortam sağlamışlar.”

 

Terzioğlu’ndan açlık grevi yorumu

Erzurum Baro Başkanı Avukat Faruk Terzioğlu, mezuniyet töreninde, ülke genelinde devam eden açlık grevleriyle ilgili değerlendirmede bulundu.

Terzioğlu, şöyle devam etti:

“Cezaevinde kalan insanın katil, hırsız ve terörist değil, onların da bir insan olduğunun farkına varıldığı bir dönemde yaşıyoruz. Bugün gittik gezdik. Eğitim merkezini Ünal Bey ve arkadaşlarının özenli çalışmasıyla ne kadar nezih bir ortam olduğunu gördük. İnsana hizmet amaçlı bir eğitimin olduğu görüldü. Bundan son derece mutluyum. Ülkemizde bazı cezaevlerinde farklı sıkıntılar yaşanıyor, açlık grevi yapılıyor. Ben Erzurum Baro Başkanı olarak net bir şey söylemek istiyorum. Ne olursa olsun bu açlık grevlerinin temelinde Temel Hak ve Özgürlükler, İnsan Hakları ihlali yok. Bu sadece terör örgütünün dağda dökemediği kanı, kışın cezaevlerinde dökme gayretinden başka bir şey değildir.”

 

“Size emanet edilenlere iyi bakın”

Erzurum Baro Başkanı Terzioğlu, ceza infaz koruma memurlarına mesleki tavsiyelerde bulundu.

Terzioğlu, “Erzurum Barosu, her zaman devletinin ve milletinin yanında, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü içerisinde Cumhuriyetin temel niteliklerine duyarlı bir Baro olmuştur. Bu böyle gelmiş ve böyle gidecektir. Bu arada bir hususu da hatırlatmadan geçemeyeceğim. Değerli arkadaşlarım, size emanet edilen tutuklu, hükümlü ve mahkum her ne ise bu aynı zamanda devletin şefkatine, adaletine ve namusuna teslim edilmiş canlılardır. Bu insanlara her şeyden önce mahkumiyetin gerektirdiği prosedür ve uygulamaların dışında farklı hiçbir işlem yapılmamasını istiyoruz. Orada infaz ceza kanununun içerisinde suçunu çeksin çıksın, topluma kazandırılsın istiyoruz” diye konuştu.

 

Ofluoğlu: “Çok güzel işler yapılmış”

Adalet Komisyonu Başkanı Erol Ofluoğlu, eğitim merkezinin çok güzel işler yapan bir kurum olduğunu bildirdi.

Ofluoğlu, şunları söyledi:

“Hüseyin Turgut Bölge Eğitim Merkezi’nin geliştiğini gördüm. Geçmişten beri çok faydalı işler yapılmış. Eğitim, paylaşma, bilgi ve mesleki gelişime anlamında... Bunları zaten ayrıntısıyla gördük.  Bu faaliyetlerden dolayı Ünal Bey’e teşekkürlerimi bildirmek istiyorum. Burası Doğu Anadolu’nun merkezi, ben öyle kabul ediyorum. Hüseyin Turgut Bölge Eğitim Merkezi’mizde bence bölgede en iyi eğitim merkezi konumundadır. Bu merkezlerin ne faaliyetlerde bulunduğunu ne işler yaptığını açıkçası Erzurum’a gelmeden önce bilmiyordum. Ama geldikten sona gördüm ki burada tıpkı bir okul ortamı, staj, eğitim semineri ortamı artı kaynaştırma ortamı var ve hepsi bir arada… Yeni prosedür ve prensipler doğrultusunda artık önemi daha da artıyor. Erzurum, bölge olmasının sebebiyle geçen yıldan itibaren kentin bölge alımlarında yapıldığı ve eğitimlerinin de verildiği bir merkez haline geldi. Bu anlamda eğitici arkadaşlarıma, başkanım da dahil olmak üzere tüm çalışma ve faaliyetler için teşekkür ediyorum. Sevgili arkadaşlar öğrenci olmak çok farklı bir meziyet. Genç arkadaşları gördüğümüzde onların gözlerindeki ışıltı, onların şevki, heyecanı bizleri de öğrencilik yıllarımıza geri götürüyor. O anlamda geçmişi yaşıyoruz. Ama unutmayın ki, bu dönem sizin en kolay döneminizdir. Asıl dönem bundan sonra başlıyor. “

 

Vali Sebahattin Öztürk

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, kentin her anlamda bir eğitim şehri olduğunu kaydetti.

Vali Öztürk, “Bir eğitim şehri olan Erzurum’a gelmenizin sizin için bir şans olduğunu belirtmek isterim.  Meslek hayatınız boyunca belki başka vesilelerle buraya gelme şansı bulamayabilir bazı arkadaşlarımız... Tarihsel ve kültürel şehirde 3 ay bulunmak bir şanstır. Bunu böyle düşünmenizi temenni ederim. Erzurum, ülkemizin her köşesinden gelen kardeşlerimizi bağrına basan bir şehirdir, her zaman da öyle olmuştur. Çağdaş devlet, insanlarına değer veren devlettir” şeklinde konuştu. Konuşmalardan sonra öğrencilere mezuniyet belgeleri dağıtıldı. Öğrencilerin halk müziği konseri ve tiyatro gösterisi alkış aldı.

Editör

Son Güncelleme: 09.11.2012 18:30
Anahtar Kelimeler:
Faruk Terzioğlu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.