MİLLETVEKİLİ AYDEMİR’DEN KONGRE DEĞERLENDİRMESİ

AK Parti Erzurum Milletvekili Efkan Ala ve 22,23 ve 24’üncü dönem Erzurum Milletvekili Sağlık eski bakanı Recep Akdağ’ın parti yönetimde yer almasının fevkalade sevindirici olduğunu belirten Milletvekili Aydemir, ‘Bu konum, siyasette Erzurum’a özel bir güvenin sonucudur.”dedi.

13 Eylül 2015 Pazar 16:04
MİLLETVEKİLİ AYDEMİR’DEN KONGRE DEĞERLENDİRMESİ
AK Parti Erzurum Milletvekili Efkan Ala ve 22,23 ve 24’üncü dönem Erzurum Milletvekili Sağlık eski bakanı Recep Akdağ’ın parti yönetimde yer almasının fevkalade sevindirici olduğunu belirten Milletvekili Aydemir, ‘Bu konum, siyasette Erzurum’a özel bir güvenin sonucudur.”dedi. 

KONGRE DEĞERLENDİRMESİ

AK Parti 5’inci Olağan Kongresini değerlendiren Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Türkiye ufkuyla bir kez daha ve yeniden buluştu. Milli iradeye teslim yolunda, AK Dava milletiyle birlik ve beraberlik ahdini yeniledi. Kongremiz, Tüm ülkemize, AK Dava’nın sesi ve yüreği olduğu yeryüzündeki mazlumlara hayırlı olsun.’ dedi.

KONGRENİN TARİFİ

Milli iradenin bölünmez bütünlüğü, Türkiye’deki kardeşlik ve birlik ve beraberlik manasında AK Parti Kongresi süreç ve sonuçlarının önemli mesajlar verdiğini kaydeden Milletvekili Aydemir, ‘Sayın Genel Başkanımız ve Başbakanımız Davutoğlu’nun vurguladığı üzere bu kongrenin tek tarifi ‘Birlik, dirlik ve kardeşliktir.’ diye konuştu.

SİYASETTE AK SAYFA

14 yıllık süreçte Türkiye’de AK bir sayfa açıldığına işaret eden Milletvekili Aydemir, ‘İnsanı eşrefi mahlukat olarak bilen ve temel ekseni yaradılmışı yaradandan ötürü hoş görmek ve sevmek olan AK Dava, kurucu liderinin çizdiği yol, gösterdiği ufukta bir kararlılık, sebat göstermiş, bir erdem hareketi olduğunu bu kongre ile bir kez daha ortaya koymuştur. Hakkı teslim ve millet yararı için nefisten geçmek manasına siyasette erdemin temsilcisi olan AK Parti, milli iradenin ifadesi olduğunu bir kez daha beliğ bir siyasi üslup ile kaydetmiştir’ dedi.

ÖNCE ERDEM, ÖNCE HAK VE ÖNCE MİLLİ İRADE

AK Parti öncesinde yerleşik bir siyasi anlayış olan ‘önce ben ve sonra yine ben’ anlayışının AK Davanın milli iradeyle ifadesi sonrası yerini ‘Önce millet, önce Hak’ anlayışına terk ettiğine vurgu yapan Milletvekili Aydemir, ‘AK Dava, bu kongresiyle milli iradeye vefa, Milli feraset ve basirete teslimiyet, hakka sadakatini çok sarih ve çok bariz biçimde siyasi tarihe bir mühür olarak kazımıştır.’ ifadelerini kullandı.

SİYASETTE DADAŞ MÜHRÜ

Kongre nihayetinde gerçekleştirilen MHYK seçimleri sonrası AK Parti Erzurum Milletvekili Efkan Ala ve 22,23 ve 24’üncü dönem Erzurum Milletvekili Sağlık eski bakanı Recep Akdağ’ın parti yönetimde yer almasının fevkalade sevindirici olduğunu belirten Milletvekili Aydemir, ‘Bu konum, siyasette Erzurum’a özel bir güvenin sonucudur. Parti aklını ifade eden Kurul’da yedek listede milletvekili arkadaşımız Zehra Taşkesenlioğlu’nun da yer alması bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Bizim her vakit söylediğimiz gibi, Erzurum’un siyasetteki vakur duşu ve siyasetteki dadaş üslubu AK Parti heyetince ortak kabul görmüştür. İnşallah Erzurum siyasetteki bu üslup ve gidişatını koruyacaktır.’ dedi.

Editör

Son Güncelleme: 13.09.2015 16:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.