Milletim kime 'yürü' diyeceğini biliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstasyon Meydanı'nda düzenlenen Erzurum mitinginde konuştu.

admin
admin
26 Mayıs 2018 Cumartesi 20:57
Milletim kime 'yürü' diyeceğini biliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına, 16 Mart'ta AK Parti İl Kongresi vesilesiyle şehre geldiğini ve bugün de 24 Haziran seçimleri dolayısıyla bir kez daha Erzurumluların huzurunda bulunduğunu söyleyerek başladı.

Önceki gün Ankara'da partisinin aday tanıtım toplantısını yaptıklarını hatırlatan Erdoğan, oradaki konuşmasını şöyle hatırlattı:

"Biz, millet olarak bu toplantılarla bu topraklarda hep güzel başlangıçlar yaptık. Malazgirt'te Sultan Alparslan ile güzel bir başlangıç yaptık. İznik'te Selçuklu ile güzel bir başlangıç yaptık, Söğüt'te Osmanlı ile güzel bir başlangıç yaptık. Ankara'da Cumhuriyet ile güzel bir başlangıç yaptık. 1950'de çok partili hayata geçerek, güzel bir demokrasi başlangıcı yaptık. 16 yıl önce AK Parti ile demokrasi ve kalkınma yolunda güzel bir başlangıç yaptık. 15 Temmuz'da milletimizle birlikte istiklalimize ve istikbalimize sahip çıkma konusunda güzel bir başlangıç yaptık. F-16'larla helikopterlerle tanklarla toplarla milletin üzerine gelenlere milletim 15 Temmuz'da gereğini yaptı. Şimdi 24 Haziran'a yeni yönetim sistemimizle güzel bir başlangıç yapmaya hazırlanıyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, alandakilere, "24 Haziran'da güçlü Meclis için cumhurbaşkanlığında şahsımı, Meclis'te Cumhur İttifakı'nı ve AK Parti'yi desteklemeye hazır mıyız? 24 Haziran'da güçlü hükümet için cumhurbaşkanlığında şahsımı, Meclis'te Cumhur İttifakı'nı ve AK Parti'yi desteklemeye hazır mıyız?" sorusunu yöneltti.

HDP'YE ALMANYA'DA MİTİNG İZNİ

"Erzurum, buradan öyle bir ses verin ki Anadolu'nun dört bir yanından duyulsun." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Hatta öyle bir ses verin ki, dünyanın dört bir yanında bize dost olan kalpleri ferahlatsın, husumet besleyen yürekleri de titretsin. İşte Avrupa'da PKK terör örgütünün, YPG'nin, PYD'nin ön kuvveti durumunda olan HDP'ye meydanlarda miting yapma müsaadesi veren yönetimler, AK Parti'ye oralarda müsaade etmiyorlar, salonlarda yer vermiyorlar. Niye? 'Ne kadar engellersek o kadar kar' diyorlar. İsteseniz de istemeseniz de Bosna Hersek size yetti. İşte, şimdi de Erzurum'dayız, dadaşlar size yeter.

Şimdi buradan hep beraber seslenelim, 'Vakit birlik vakti, vakit Türkiye vakti.' Unutmayın yaparsa yine AK Parti yapar. İnşallah sizlerin desteğiyle irade, erdem ve cesaretle Türkiye şahlanacak. Hiç endişeniz olmasın."

"24 HAZİRAN SEÇİMLERİ İÇİN YİNE ERZURUM'DAN YOLA ÇIKALIM İSTEDİK"

Erdoğan, Erzurum'un Anadolu'daki güzel başlangıcın adeta anahtarı ve giriş kapısı olduğunu vurguladı.

Milli mücadele döneminde Erzurum'dan başlayan yolculuğun, düşmanın Ege'de denize dökülmesine kadar kesintisiz sürdüğünü belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Biz de yeni bir başlangıç olarak gördüğümüz 24 Haziran seçimleri için yine Erzurum'dan yola çıkalım istedik. İl kongremize geldiğimizde Erzurum'un Hz. Ömer'den bugüne bizim için ne anlama geldiğini uzun uzun anlatmıştım. Erzurum'dan aldıkları feyzle tüm Anadolu'yu, Balkanları medeniyetimizin güneşiyle aydınlatan ecdadı, buradan bir kez daha rahmetle, hürmetle yad ediyorum."

Erdoğan, devamında, "Erzurum, kurucu şehir olma vasfı sebebiyle pek çok saldırıya hatta işgale de maruz kalmıştır. Evvela bundan 140 ve 190 yıl önce iki kez işgali, bu acıyı yaşayan Erzurum, bir asır önce de Sarıkamış faciasının ardından bir kez daha aynı zulmetle sarsılmıştır. Ama Erzurum, her seferinde yeniden özgürlüğe kavuşmasını bilmiş, yeniden ayağa kalkmıştır." dedi.

Şehre musallat olan Ermeni çetelerini temizleyen Kazım Karabekir Paşa'nın burada sağladığı huzur ve sükunun hala devam ettiğini dile getiren Erdoğan, bölücü teröristlerin bir ara Erzurum'a musallat olmaya çalıştıklarını ama tutunamadıklarını hatırlattı.

"Dadaşın olduğu yerde terörist olabilir mi, barınabilir mi?" diye soran Erdoğan'a, Erzurumlular "Hayır" yanıtını verdi.

Alanı dolduran partililere, "24 Haziran'da 6'da 6 yapmaya hazır mıyız?" sözleriyle seslenen Erdoğan, partililerle beraber, "Durmak yok, yola devam." diye konuştu.

“ONLAR KAÇIYOR, BİZ KOVALIYORUZ"

Askerle, polisle, güvenlik korucularıyla, teröristlere dağları, ovaları dar ettiklerini belirten Erdoğan, "Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te, Bestler-Dereler'de biz varız. İnlerine girdik, inlerine. Onlar kaçıyor, biz kovalıyoruz. Çünkü bu milletin huzurunu kaçırdılar. Bu milleti üzdüler." ifadesine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Afrin'de şu ana kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4 bin 475. Kuzey Irak'ta etkisiz hale getirilen PKK'lı sayısı 414, yurt içinde etkisiz hale getirilenlerin sayısı 398." bilgisini paylaştı.

Vatandaşların, "Artık şehidimizin, gazimizin kanı yerde kalmasın" dediğini aktaran Erdoğan, şehidin kanını yerde bırakmayacaklarını söyledi.

Ülkenin ve milletin esenliği, güvenliği, geleceği için gece gündüz çalışan, canları pahasına bir mücadele ortaya koyan güvenlik güçlerine teşekkür eden Erdoğan, "Allah onlardan razı olsun. Rabb'im, şehitlerimizi sevgili Peygamberimize komşu kılsın. Rabb'im, bizlere de o makamı nasip etsin." diye dua etti.

"GÜVENLİK KORUCULARININ HEDEF ALINMASI BOŞA DEĞİL"

İstiklal Marşı'nın "Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda. Canı, cananı, bütün varımı alsın da Hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda" dizelerini okuyan Erdoğan, "Mesele bu... O makam çok büyük." ifadelerini kullandı.

Emeklilikte 3600 ek gösterge imkanını polislere, öğretmenlere, hemşirelere, din görevlilerine ve diğer tüm görevlilere sağlayacaklarını hatırlatan Erdoğan, bu müjdenin hayırlı olmasını diledi.

Güvenlik korucularını unutmadıklarını kaydeden Erdoğan, terör örgütlerinin güvenlik korucularını hedef almasının boşuna olmadığını söyledi.

Alandaki partililerin sloganları üzerine Erdoğan, "Ben, size diğer adaylar gibi palavra mı atayım? Atmam, yapılacak şeyi zaten yaptık, yapıyoruz, yaparız. Biz bugüne kadar hiçbir zaman ne aldatan ne aldanan olduk. Onun için bu tür sloganlarla bizlerden ayak üstü netice almaya çalışmayın." dedi.

Yeni sistem ve imkanlarla, güvelik korucularının terörle mücadelede daha etkin görevler üstlendiğini anlatan Erdoğan, geçen yıl korucuların tamamını sigortalı hale getirdiklerini, maaşlarını asgari ücretin üstüne çıkardıklarını anımsattı.

Gerekli şartlara sahip güvenlik korucularının bir kısmının uzman erbaş olarak da değerlendirildiğini belirten Erdoğan, "Şimdi güvenlik korucularımızın ücretlerinde 135 liralık bir iyileştirme daha yapıyoruz. Hayırlı olsun. Amacımız güvenlik korucularımızın tüm dikkatlerini ve zamanlarını teröristlerle mücadeleye ayırmasıdır." değerlendirmesinde bulundu.

"TÜM BATI DUYSUN"

Yurt içinde ve yurt dışında Türkiye'nin terör örgütleri vasıtasıyla tehdit edildiği dönemi sona erdirmekte kararlı olduklarını vurgulayan Erdoğan, "Bunun için her fırsatta Rabiamızı tekrarlıyoruz." dedi.

Sabah evden çıkarken torununa, "Eymen, Rabia'yı göster bakayım" dediğini anlatan Erdoğan, onun Rabia yaparak, "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" dediğini aktardı.

"MİLLETİM KİME 'YÜRÜ' DİYECEĞİNİ BİLİYOR"

Lafla değil, icraatlarla milletin karşısına çıktıklarının altını çizen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Çıkmış bir tanesi diyor ki 'Ben araba maraba üretmem.' Benim için de diyor ki, '20 yıl geriden takip ediyor.' Ondan sonra da Almanya'da bir otomobil fabrikasını gezmiş. Bak sadece bizim otomotiv ihracatından elde ettiğimiz geliri bir araştırsın baksın. O, bisiklete binmeye devam etsin. Kaç yıl geriden geliyor, belli. O bisiklette de bazen sağa, bazen sola gidiyor. Hayatları böyle bunların, dikili ağaçları yok. Öbürü de kalkmış diyor ki, 'Kanal İstanbul'u yaptırmayacağım', öbürü kalmış, 'Ben şu yatırımı yaptırmayacağım.' Yahu sizin zaten hayatta, bu ülkede yaptığınız bir şey yok ki. 24 Haziran'da benim aziz milletim kime 'Yürü' diyeceğini biliyor. Bu ülkede kim yatırım yapacak, onu da biliyor. Yatırım yapmadan istihdam olur mu, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak olur mu? Bunlar hangi yüzle milletin karşısına çıkıyorlar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, enerjide, ulaşımda adımları attık mı, dış politikada güçlü iradeyi ortaya koyduk mu?" diye sorması üzerine kalabalık "Evet" yanıtını verdi.

Yaptıkları havalimanı ve stadyumları hatırlatan Erdoğan, "Bunlara kalsa olmazdı." ifadesini kullandı.

Erzurum'a yapılan yatırımlardan bahseden Erdoğan, bugüne kadar yaptıklarının yapacaklarının teminatı olduğunu söyledi.

Cumhuriyet tarihinin tamamında verilenlerin üzerinde Erzurum'a 16 yılda 22,5 katrilyon liralık yatırım yaptıklarını ifade eden Erdoğan, sadece eğitimde Erzurum'a bir katrilyon tutarında kaynak kullandıklarını bildirdi.

Eğitime verilen kaynakla Erzurum'a 3 bin 32 yeni derslik kazandırdıklarını anlatan Erdoğan, ilköğretimde okuyan öğrencilere de 155 trilyon eğitim yardımı sağladıklarını söyledi.

Erdoğan, Atatürk Üniversitesi bünyesinde Açıköğretim Fakültesinin kurulduğunu belirterek, Erzurum Teknik Üniversitesini de geçtiğimiz hafta eğitime kazandırdıklarını hatırlattı.

Yükseköğrenim öğrencileri için 13 bin 741 kişilik yeni yurt yaptıklarını aktaran Erdoğan, Erzurum'a spor salonları, kayak pistleri, gençlik merkezleri gibi spor kompleksleri inşa ettikleri söyledi.

Erzurum'un yapılan hizmetlerini hakkını verdiğini ve yatırımların boşa gitmediğine işaret eden Erdoğan, Süper Lig'e yükselen Erzurumspor'a da başarılar diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum'a yapılan sağlık hizmetlerine de değinerek, 23 hastane olmak üzere toplam 85 adet sağlık tesisini Erzurum'a kazandırdıklarını, içerisinde 700 yataklı Erzurum Devlet Hastanesinin de olduğu 15 sağlık tesisinin inşasının devam ettiğini anlattı. Erdoğan, "Devlet Hastanesinin 250 yataklı Psikiyatri, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ek blokları ile büyütüyoruz. TOKİ vasıtasıyla, Erzurum'da 10 bin konut hayata geçti." dedi.

Erzurum'a 2002 yılına kadar sadece 49 kilometre yol yapıldığının altını çizen Erdoğan, buna 553 kilometre yol ilave ettiklerini, yapımı süren yol projelerinden birisinin de Kop Tüneli'nin bulunduğu Trabzon Aşkale yolu olduğunu söyledi.

Erzurum İspir Yolundaki Kırık Tüneli ve bağlantı yollarının projesinin de 2020'de tamamlanacağını dile getiren Erdoğan, Ovit tünelinin de tamamlanmasıyla Rize ve Erzurum arasındaki mesafenin kısalacağını belirtti.

Erdoğan, yapımı devam eden Erzurum-Bingöl yolunun da Erzurum için hayata geçirilen projelerden birisi olduğunu dile getirerek, Erzincan, Erzurum, Kars hızlı trenin projesinin etüt çalışmalarının devam ettiğini aktardı.

"RUSYA 1 MİLYAR DOLAR ÖDEME YAPACAK"

Hattın tamamlanmasıyla Edirne'den Kars'a, uzanan doğu batı koridorunun da tamamlanacağını ifade eden Erdoğan, Erzurum'un kent içi trafiğinin de tramvay ile tamamlanacağını söyledi.

Erdoğan, inşa edilen projelerle 363 bin dekardan fazla zirai arazinin de sulamaya açıldığına işaret edilerek, "Şu anda inşaat çalışmaları devam eden sulama tesisleriyle 440 bin dekar mümbit araziyi sulamaya açmayı düşünüyoruz. Erzurumlu çiftçilerimize toplam bir buçuk katrilyon lira tutarında tarımsal destek verdik. Küçükbaş, büyükbaş ve arıcılık alanında yüzde 50-80 oranları arasında hibelerle üreticilerimizi destekliyoruz. Önümüzdeki dönemde Erzurum'u çok daha fazla hizmete ve yatırıma kavuşturacağız." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ile Türk Akımı Projesindeki gelişmelere ilişkin de şunları kaydetti:

"Rusya'dan Mavi Akım ve Batı Hattı'ndan aldığımız doğalgazın fiyatında 2015'te indirim talep etmiştik. Bu talebimiz karşılanmayınca uluslararası tahkime başvurmuştuk. Uzun müzakereler sonucunda 2015 ve 2016 yılları için geçerli olmak üzere Rusya ile bu ülkeden aldığımız doğalgazda yüzde 10,25 oranında fiyat indirimi konusunda mutabakata vardık. Vardığımız mutabakatla bu iki yılda aldığımız doğalgaz için ülkemize indirim farkı olarak 1 milyar dolar ödeme yapılacak.

Bu anlaşmanın ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bunun yanında Rusya ile Türk Akımı Projesinin ülkemizden geçecek bölümünün 2019'da bitirilecek şekilde hızlandırılması konusunda da mutabık kaldık."

Ana muhalefetin adayının, sadece Atatürk Havalimanı'nın Millet Bahçesi haline gelmesine "utanma belasına" ses çıkartamadığını ifade eden Erdoğan, "Bunlar, Türkiye için hiçbir şey vadetmedikleri gibi yapılmakta olan veya yapılacak işleri engellemekle seçim kazanacaklarını zannediyorlar." diye konuştu.

İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy'un, "Yıkmak insanlara yapmak gibi kıymet mi verir / Onu en çolpa herifler de emin ol becerir." dizelerini okuyan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bunlara kalsa yaptığımız köprüleri, barajları, yolları, tünelleri, inşa ettiğimiz tüm eserleri yıkacaklar. Siz böyle bir şeye girdiğiniz zaman, bu dadaşlar size bu toprakları mezar eder. Biz Türkiye'yi 16 yılda 3,5 kat büyüttüğümüzü, şimdi 2023'e kadar iki kat daha büyütmeyi hedeflediğimizi söylüyoruz. Onlar ne diyor, 'Yatırımları durduracağız.' Yani, 'Türkiye'yi küçülteceğiz.' Bir yandan yerli marka otomobil projemize karşı çıkıyor, öbür taraftan Almanya'daki otomobil fabrikasına olan hayranlığını dile getiriyor. Bu ne gaflet. Bu lafı eden kişinin anlaşılan o ki,Türkiye'nin yılda 28 milyar dolarlık kamyon, otomobil, otobüs, traktör fabrikaları olduğundan haberi yok."

"ALMANYA'DAKİ FABRİKAYI GEZECEĞİNE, GİT BİZİM FABRİKALARI, TESİSLERİ GEZ"

Türkiye'de aynı şekilde ileri teknolojiyle üretim yapan savunma ve havacılık sektörünün ihracatının yaklaşık 3,5 milyar dolara ulaştığının da ana muhalefetin adayı tarafından bilinmediğine dikkati çeken Erdoğan, "Almanya'daki fabrikayı gezeceğine, git bizim otomobil fabrikalarını, Atak helikopterlerinin fabrikasını, insansız hava araçlarının yapıldığı tesisleri gez. Gör bakalım Türkiye neler yapıyormuş." dedi.

Türkiye'nin, geleceğin teknolojilerini de kullanarak kendi markasında otomobil üretmenin çalışmalarını yaptığını aktaran Erdoğan, şöyle devam etti:

"Yerli marka otomobilimizin inşallah önümüzdeki yıl prototipi hazır olacak, 2021'de de seri üretime geçilecek. İyi gidiyoruz. Bunlar hallolacak. Dünyanın en ileri teknolojileri olan elektrikli ve sürücüsüz otomobilini hedefleyen bir projeyi ilkel bulan bir zihniyetin bizatihi kendisi ilkeldir. Dedim ya, bunların derdi yapmak değil, yıkmak. Dün, Nuri Demirağ'ın fabrikalarını yıkmıştı bu CHP zihniyeti. Uçak fabrikasıydı, gaz ocağı fabrikasına çevirdiler. Şimdi de bizim kurduğumuz fabrikalara göz dikiyorlar. Dünya değişiyor, Türkiye değişiyor ama bu CHP zihniyeti değişmiyor. Bunlar cami bulursa cami yıkar, fabrika bulursa fabrika yıkar. Gönül yıkmakta zaten üstlerine yok. Türkiye'ye eser değil, enkaz vadedenlere büyüme değil, küçülme hesabı yapanlara biz cevabımızı projelerimizle, yatırımlarımızla vermeye devam edeceğiz."

"PARALARINIZI GİDİN TL'YE YATIRIN"

Göreve geldiklerinde IMF'ye olan 23,5 milyar dolarlık borcu 2013'te sıfırladıklarını aktaran Erdoğan, aynı zamanda 27,5 milyar dolar olan Merkez Bankasının döviz rezervini 110 milyar dolara çıkardıklarını söyledi.

Erdoğan, "Bu ara birileri ülkemize çöreklendi, Gezi olaylarında olduğu gibi. Faiz lobisi üzerimize yükleniyor. Boşuna yüklenmeyin, avucunuzu yalayacaksınız. Yalnız bir şey söylüyorum, yastığının altında avrosu olan kardeşlerim, sizler paralarınızı gidin TL'ye yatırın, yerli paraya yatırın. Bu oyunu hep beraber bozacağız." ifadesini kullandı.

"SİZ, MİLLETİ CİDDİYE ALMAZSANIZ, MİLLET SİZİ HİÇ CİDDİYE ALMAZ"

Siyasetin bir iddia işi olduğuna vurgu yapan Erdoğan, bu iddianın da altının dolu olması gerektiğini söyledi.

"Biz henüz 18 yaşında delikanlıya seçilme hakkını getirdik. Ne söylediysek inanarak söyledik." diyen Erdoğan, şu değerlendirmede bulundu:

"Her işimize önce işinin ehli bir ekiple hazırlığımızı yapıp öyle başladık. Tek parti döneminde CHP, güya halk için ama halka rağmen hareket eden bir partiydi. Aradan geçen bunca zamanda arpa boyu yol gidemedikleri anlaşılıyor. Kendi partisinin içinde genel başkanlık mücadelesini kaybeden bir ismi Türkiye'nin yönetimine aday göstermeleri, bu işi ciddiye dahi almadıklarına işaret ediyor. Bu zata, kendi partilerini emanet etmiyorlar ama milletten Türkiye'yi kendisine emanet etmesini istiyorlar. Siz, milleti ciddiye almazsanız, millet sizi hiç ciddiye almaz."

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin, "CHP'nin Genel Başkanı, cumhurbaşkanı adayı olmak zorundadır." diye daha dün ortalığı inlettiğini, ayrıca Genel Başkanına da 'Sen Cumhurbaşkanı adayı olacaksın. Eğer sen olmazsan ben olacağım.' dediğini aktaran Erdoğan, şunları söyledi:

"Başka ne dedi, 'Ya bir girdin seçilemedin, iki girdin seçilemedin, üç girdin seçilemedin, dört girdin seçilemedin, beş girdin seçilemedin...' Daha ne diyeyim. Genel Başkanı onu, 'Gel bakalım Muharrem' diye çağırıp aday gösterdiğinde koşa koşa gidiyor. Bu ne ciddiyetsizliktir. Bu kişinin cumhurbaşkanı seçilemeyeceğini en iyi onu aday gösteren biliyor. Aksi yönde bir ihtimal olsa zaten kendi aday olurdu. Parti içi mücadeleye verdikleri önemi Türkiye'nin geleceğine vermiyorlar."

"MİLLETVEKİLİ LİSTELERİNİ KENDİ TABANLARININ BİLE İSYAN ETTİĞİ GARİP İSİMLERLE DOLDURUYORLAR"

Siyaset mühendisliği hesaplarına dalarak pusulayı iyice şaşırdıklarını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bir bakıyorsunuz, bir gece yarısı 15 milletvekilini paketliyorlar, bir başka partiye postalıyorlar. Aman ya Rabbi. Bu ne gayri ciddilik. Bir bakıyorsunuz kendi partileri dışındaki cumhurbaşkanı adayları için teşkilatlarına, seçim kurullarının önünde nöbet yazıyorlar nöbet. Bir bakıyorsunuz, milletvekili listelerini kendi tabanlarının bile isyan ettiği garip isimlerle dolduruyorlar. Bunca tuhaf işe niye girdikleri sorulduğunda verdikleri cevap da bizi ancak bu şekilde alaşağı edecekleri oluyor. İyi de Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı yapan kim? Dadaş dadaş. Şayet Tayyip Erdoğan oradan inecekse bunu yapacak olan da yine millet."

Millete bugüne kadar verdikleri değerle yükseldiklerini vurgulayan Erdoğan, ana muhalefetin oynadığı bu orta oyununun, milletle bir ilgisinin bulunmadığını belirtti.

Erdoğan, bunca yıldır hep karşılaştıkları siyaset mühendisliği hesaplarında eksik kalanın hep millet olduğuna dikkati çekerek, "Bunun için biz geçmişten beri bu oyunları daima milletimizle bozduk, milletimizle bozmaya devam edeceğiz. İnşallah 24 Haziran'da da aynısı olacak. Türkiye'yi yönetmeyi, kendi partilerinin içindeki hizipleri yönetmekle karıştıranlara milletimiz dersini 24 Haziran'da verecek." değerlendirmesini yaptı.

Recep Tayyip Erdoğan, miting alanını dolduranlara şöyle seslendi:

"Erzurum, 24 Haziran'da yapmak değil, yıkmak için gelenlere cevabını veriyor muyuz? 24 Haziran'da milletin iradesine güvenmek yerine ayak oyunlarıyla ülkeyi teslim almaya çalışanlara günlerini gösteriyor muyuz? 24 Haziran'da aslı dururken karikatürünü ortaya sürenlere dersini veriyor muyuz? 24 Haziran'da bu ülkeye ve millete husumet besleyen kim varsa, onların sözcülüğüne soyunanlara boylarının ölçüsünü veriyor muyuz? Dadaş, böyle coşkuyla 'Evet' diyorsa, bu iş Allah'ın izniyle bitmiştir. Kim ne derse desin, biz diyoruz ki mazim ve atimsin. Türkiye canımsın, Türkiye davamsın, Türkiye al sancak altında birlikte Türkiye."

Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osman Gazi Köprüsü'nü yaptıklarını ve Kanal İstanbul projesine başlayacaklarını belirten Erdoğan, "79 yılda bu ülkede yaptıkları 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol. Biz 16 yılda buna 20 bin kilometre bölünmüş yol ilave ettik. Farkımız bu. Bunlara kalsa ne derler? 'Ne işiniz var ya? Niye yol yapacağız? Bu patika yollar ne güne... Patika yollardan yürüyün.' Bunlar bize bunu yaşatmadılar mı?" diye konuştu.

Erdoğan, vesayet odaklarından darbecilere kadar içeride verdikleri her mücadelenin aynı zamanda milletin haysiyet mücadelesi olduğunu vurgulayarak, bugüne kadar beşer planında hiçbir gücün önünde eğilmediklerini, sadece Allah'ın huzurunda rükuda ve secdede eğildiklerini kaydetti.

"KİMSE BİZİMLE OYNAMASIN"

Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bir Fırat Kalkanı ile Zeytin Dalı Operasyonu ile terör örgütlerine neler yaşattığımızı biliyorsunuz değil mi? Kimse bizimle oynamasın, kimse bize bulaşmasın. Bulaşırlarsa PKK'sı da PYD'si de YPG'si de DEAŞ'ı da FETÖ'sü de hepsi kaçacak delik arayacak. Terör örgütlerinin kanlı ve sinsi saldırılarına karşı verdiğimiz samimi mücadele ülkemizin beka mücadelesinin sembolüdür. 'Dünya 5'ten büyüktür' diyerek küresel sistemin adaletsizliklerine karşı sesimizi yükseltmemiz devletimizin erdemli duruşunun ifadesiydi. 'One minute' derken bunu düşünerek dedik. Her alanda tarihi başarılar kazandık ama bu arada karşımıza çıkan engellerin çapı ve etkisi de arttı."

Her zaferin bir bedeli olduğuna dikkati çeken Erdoğan, Türkiye'de 16 yılda katettikleri mesafenin bedelini bazı çevrelerin ödetmeye çalıştığını ifade etti.

" 7,4 BÜYÜME ORANIYLA DÜNYANIN BİR NUMARASI OLDUK"

Erdoğan, söz konusu çevrelerin, geçen 5 yıl boyunca kesintisiz süren denemelerle önce kazanımlara göz diktiklerini belirterek, "Gezi olaylarından 15 Temmuz'a kadar her hadisenin amacı buydu. Hamd olsun önümüze çıkartılan engelleri milletimizle bir olup kükremiş sel gibi bendlerimizi aşarak çiğnedik. Onlar bizi farklılıklarımızı derinleştirerek bölüp parçalamaya çalıştı. Biz ise birliğimizi beraberliğimizi daha da sıklaştırdık. Onlar bizi geriletmeye çalıştı. Biz rekor büyüme oranlarıyla geçen yıl ne oldu 7,4 büyüme oranıyla dünyanın bir numarası olduk." diye konuştu.

Kurun hikaye olduğunu bildiren Erdoğan, sadece Allah'ın kulu olduklarını, işlerini gayet bilerek ve iyi yaptıklarını kaydetti.

İçerideki alçakların temizlenmesiyle güçlenerek yola devam ettiklerini vurgulayan Erdoğan, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonlarıyla sınırdaki terör koridorunu parçaladıklarını ifade etti.

Türkiye'yi bu şekilde dize getiremeyeceklerini anlayan bazı çevrelerin, bu defa ekonomik savaş ilan ettiklerini aktaran Erdoğan, Türkiye'nin her alanda büyüdüğünü ve gelişirken kendisine yatırım yapanlara da kazandırdığını söyledi.

"DÖVİZ KURLARI ÜZERİNDEN OYNANAN OYUNU BOŞA ÇIKARACAĞIZ"

Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Yatırımcıları ürkütmek, korkutmak için olmadık yollara başvuruyorlar, olmadık yalanlar uyduruyorlar. Ülkemizi yakından takip edenler, büyümemizle, ihracatımızla 36 milyar dolarla biz bu işe girdik. Ama şimdi 161 milyar dolar ihracatımız var. Nereden nereye geldik. İnşallah bu yıl sonu itibarıyla 40 milyon turist alacağız. İstihdamımızla gayet iyi gittiğimizi görüyorlar. Türkiye'nin varlıkları borçlarının çok çok üstünde. Mali disiplin konusunda herhangi bir sıkıntımız yok. Açıkladığımız her müjdenin kaynağı hazırdır. Son günlerde finans piyasalarında döviz kurları üzerinden oynanan oyunu da inşallah kısa sürede boşa çıkaracağız. Küresel sisteme entegre şekilde çalışan finans piyasaları maalesef bu tür manipülasyonlara açık olabiliyor. Ben de diyorum ki ey finans sektörü, eğer siz yatırımcımıza, girişimcimize bu tür oyunlar oynarsanız, bu tür manipülasyonlar yaparsanız bilesiniz ki bedelini ağır ödersiniz. Biz oynanan oyunu görüyoruz ve elimizdeki araçlarla bunun üzerine gidiyoruz. Yerli ve milli olmak demek önce kendi paramıza sahip çıkmak demektir. Milletimizden benim ricam dedikodulara itibar etmeyerek kendi paralarına sahip çıkmalarıdır. Paralarını gidip dolara, avroya yatırmasınlar. Paranızla yolunuza devam."

"KUR BALONUNU SÖNDÜRECEĞİZ"

Türkiye'nin serbest piyasa ekonomisinden ve kambiyo rejiminden geri dönmeyeceğini ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Çok kısa bir sürede kur balonunu söndüreceğiz. Ekonomide asıl gündemimize odaklanmış bir şekilde yola devam edeceğiz. Bağımsız olmak demek, özgür olmak demektir, haysiyetli duruş sergilemek demektir, bayrağımızla, ezanımızla, vatanımızla, devletimizle birlikte ekonomimize de sahip çıkmak demektir. Bayrağımıza, ezanımıza, vatanımıza ne kadar hassasiyetle sarılıyorsak ekonomimize de o derece titizlikle sarılacağız. Büyük ve güçlü Türkiye davasını kazanmanın yolu buradan geçiyor. Öyleyse hep birlikte bir daha haykıralım, vakit, birlik vakti. Vakit, Türkiye vakti."

MİTİNG ALANINDAN NOTLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı havalimanında Erzurum bar ekibi, Süper Lig'e çıkma başarısı gösteren Büyükşehir Belediye Erzurumspor futbolcuları karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, havalimanı çıkışında ise kentteki atlı ciritçiler ellerinde Türk bayraklarıyla selamladı.

Erdoğan, havalanından miting alanına önünde "Vakit Türkiye Vaktidir" yazılı otobüsle, kürsüye ise boynuna Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un atkısını takarak geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın alana gelişi sırasında, Başbakan Binali Yıldırım da vatandaşlara boynunda Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un atkısını takarak hitap etti.

Erdoğan, seçim tırında yer alan Türkiye haritasında, Erzurum'un bulunduğu yeri raptiyeyle işaretledi.

Miting alanında "Ak yolun yolcusu, ak yolun öncüsü Recep Tayyip Erdoğan" yazılı afişler dikkati çekti.

Mitinge, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ'ın da aralarında bulunduğu AK Parti Erzurum milletvekili adayları katıldı.

Editör

Son Güncelleme: 27.05.2018 01:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.