KAYA: MHP BU TÜR OYUNLARA ALET OLMAYACAK

Erzurum'da miting sonrasında çıkan olaylar sırasında bir kişinin gençlere bir şeyler dağıttığının kameralara yansıması üzerine gözaltına alınan daha sonra savcılıkça serbest bırakılan şahıs hakkında MHP Erzurum İl Başkanı Zekayi Kaya açıklama yaptı.

07 Haziran 2011 Salı 15:17
KAYA: MHP BU TÜR OYUNLARA ALET OLMAYACAK
Şahsın ifadesinde para ve benzeri bir şey dağıtmadığını MHP rozeti dağıttığını söylemesi üzerine Başkan Kaya, "Bu şahsın partimizle uzaktan yakından alakası yok. Kamu görevlisiymiş. Erzurum'da MHP bu tür oyunlara alet olmayacaktır" dedi.
Erzurum'da önceki gün BDP mitinginin ardından terör örgütünün renklerinin yer aldığı bezlerin açılması üzerine yaşanan ve kısa sürede binlerce kişinin karıştığı olayların ardından polis kamera görüntüleri tarafından tespit edilen 12 kişi gözaltına alındıktan sonra dün savcılıkça serbest kaldı. Olayların devam ettiği sırada gençlere bir şey dağıttığı kameralara yansıyan U.A. isimli şahıs, gözaltına alındıktan sonra verdiği ifadede para dağıtmadığı MHP rozeti dağıttığı şeklinde ifade verdi. Bu ifade doğrultusunda duruma tepki gösteren MHP Erzurum İl Başkanı Zekayi Kaya, konuyla ilgili gazetecilere bugün açıklama yaptı. MHP rozeti dağıtıldığı yönündeki söylemlerin kendilerini rahatsız ettiğini belirten Kaya, şöyle konuştu:
"MHP'ye yönelik bu tür provokasyonların yapılabileceği günler öncesinde söylenmekteydi. O gün de bir provokasyon olayını Erzurum halkı yaşadı. MHP'nin rozetinin dağıtıldığı iddia edilmekte. Bizle uzaktan yakından ilgisi olmayan şahıslardır. Bu olay yargıya intikal edilecektir. MHP bu şahıs hakkında suç duyurusunda bulunacaktır. Bize gelen bilgiler arasında bu şahsın sivil bir vatandaş olmadığı kamu görevlisi olduğu iddiaları var. Biz suç duyurusunda bulunacağız. Bu şahsın MHP'nin hiçbir yönetim kadrosunda görev almadığı ve mensubu olmadığını belgeleyeceğiz. Erzurum'da da MHP bu tür oyunlara alet olmayacaktır."

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.