Karataş’tan ülkücü şehitleri anma günü mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, 27 Mayıs Ülkücü Şehitleri Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

admin
admin
27 Mayıs 2020 Çarşamba 12:54
Karataş’tan ülkücü şehitleri anma günü mesajı

“Şehitlik Müslüman Türk milletinin inancındaki en yüksek mertebedir.” diyen Başkan Karataş mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Şehitlik ulaşılacak en üst rütbe, cennetle mükâfatlandırılmış ulvi bir zirvedir. Yeri gönüllerde, tarifi Kur’an-ı Kerim’de yazılıdır. Şehitlerimiz vatan, millet ve mukaddesat yolunda canından vazgeçen insanlık şaheserleridir ve yüce bir gayeye hizmet amacıyla dünya nimetlerini elinin tersiyle itenlerin payesidir.

Şehitlerimizin aziz hatıraları hepimize emanettir. Ülkülerimiz için katlandığımız çile ve meşakkatler sayısız ve benzersizdir. Biz millet sevdasının bedelini kanla ödedik. Biz Türk-İslam ülküsünü canımızla tescil ettik, Nice acıya, nice kayıba, nice felakete inançlarımızla göğüs gerdik. Şehit verdik, fakat taviz vermedik.

İç ve dış mihraklarla karanlık ilişki, sempati ve özentinin olmadığı, aydınlık ve tertemiz bir fikri alt yapıyla ülkü mücadelesinin hakkını verdiler. Şehitlerimiz, en zor şartlar altında bile, tereddüt etmeden ülkücülüğü akıl ve duyguda taşıyacak kadar olgunlaşmış kırılmaz bir iradeyle hepimizin yolunu aydınlattılar.

Ülkücü mesuliyetin gereği olarak kişisel ihtiraslarını terk etmiş bir ruhi arınmışlıkla sonraki kuşaklara örnek oldular. Temelini Türk kültürü ve İslam inancının oluşturduğu, eşref-i mahlukat olan insana ve insaniyete saygıyı esas alan manevi olgunluğa ulaştılar. Ülkücü şehitlerimiz; yozlaştırıcı, yıpratıcı telkin ve tesirlere karşı, fikir istikrarını, hayat biçimini ve çalışma çizgisini ısrarla sürdürebilecek yalın, ilkeli ve düzgün bir özel hayatın numunesi oldular. Müslüman Türk milletinin şerefli mazisinde bir hilal uğruna nice güneşler batmıştır.

Vatan ve millet yolunda nice fedakârlıklar, nice destansı mücadeleler yaşanmıştır. Her şeyden aziz bildiğimiz bu aziz topraklar şehit kanıyla sulanmıştır. Milli haysiyetimizin müdafaası şehit nefesiyle sağlanmıştır

Bağımsızlığımızın sembolü ay yıldız al bayrak rengini şehit kanından almıştır., Ülkücü şehitlerimiz üstün bir görev ve mensubiyet bilinciyle batıl hesaplara direnmiştir. Ülkücü şehitlerimiz, zalime meydan okuyan cesaret, haine aman vermeyen asalet, vatana kol kanat geren hamiyet ve millete hizmetkârlıkla onurlanan haysiyettir.

Bu vesileyle millet, devlet ve bayrak uğruna hayatlarını kaybetmiş kutlu dava yolcusu ülküdaşlarımızı, tüm aziz şehitlerimizi, merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey'i bir kez daha minnet ve şükranla anıyor, Yüce ALLAH’tan hepsine rahmet diliyorum. Kabirleri nur, mekânları cennet, ruhları şad olsun.''

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.