ERZURUM, BAKAN İSTİYOR

Başbakan Erdoğan'ın “Her an her şey olabilir” sözü, kabine revizyonu heyecanını artırdı. Bayram sonrası beklenenden geniş bir revizyon olabileceği konuşuluyor. Beklenen revizyonda Erzurumlu da bir bakanı olmasını istiyor.

03 Ekim 2013 Perşembe 11:18
ERZURUM, BAKAN İSTİYOR
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine revizyonuna ilişkin sorulara "Her an her şey olabilir" sözleri, AK Parti kulislerini hareketlendirdi. Hatırlanacağı gibi, bir önceki revizyonda Prof. Dr. Recep Akdağ’ın Sağlık Bakanlığı görevinden alınmasıyla, Erzurum bakansız kalmıştı. AK Parti iktidarına her seçimde büyük teveccüh gösteren Erzurum, yapılacak revizyonda bakanlık istiyor. Başarılı milletvekilleri bulunan Erzurum’un bir bakanlığı hak ettiğini savunan kamuoyu, Başbakan Erdoğan’dan Erzurum’un sesine kulak vermesini istedi.
AK Partili bir kurmay, "Sayın Başbakan 1 Kasım tarihinden önce revizyona giderek aday olacak bakanlarla ilgili tartışmalara nokta koymak isteyebilir. Kurban Bayramı'nın hemen ardından bu revizyonun gerçekleşmesi kuvvetle muhtemel" değerlendirmesini yaptı.
BAŞARILI VEKİLLER KABİNEYE
Parti kulislerinde yapılacak revizyonun ocak ayındaki 4 bakanlı mini revizyondan daha kapsamlı olacağı beklentisi hakim. AK Partililere göre, Erdoğan bu revizyonu yerel seçimlerde aday gösterilecek bakanlarla sınırlı tutmayıp, 2015'teki seçimlerde yeniden aday olması mümkün olmayan ancak performansını beğendiği milletvekillerinin parlamentoya "Bakan" olarak veda etmeleri için daha kapsamlı bir görev değişimi yapılacak. AK Parti kulislerinde, belediye adaylığına kaydırılacak bakanlar arasında Binali Yıldırım ve Fatma Şahin'in isimleri ön planda telaffuz ediliyor.

Editör

Son Güncelleme: 03.10.2013 11:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
nurettin tezel 2013-10-03 23:38:33

erzurumun başarılı milletvekilleri kim açıklasanızda bilsek