CANLI YAYINDA YIKIM...

Yakutiye Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Üç Kümbetler Cazibe Merkezi Projesi TRT 1 ve TRT Haber kanalının canlı yayınıyla tüm dünyaya izletildi.

12 Nisan 2011 Salı 12:04
CANLI YAYINDA YIKIM...

Üç Kümbetler'den gerçekleştirilen canlı yayında Başkan Ali Korkut proje ve safhaları hakkında bilgi verirken, bir yandan da Üç Kümbetleri'nin çevresinin açılması için yıkım gerçekleştiriliyordu.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, TRT'nin canlı yayına katılarak Üç Kümbetler Projesini anlattı. Kış Oyunlarının ardından iki ayrı canlı yayınla Erzurum ile ilgili çok önemli bir proje Dünyaya ve Türkiye'ye tanıtıldı. İlk canlı yayın TRT 1 sabah haberleri için yapıldı. Ali Korkut, canlı yayında Üç Kümbetler ile ilgili projeyi ve gelinen safhalarını anlattı. Korkut, canlı yayında projeyle ilgili bilgi verirken ekranın bir yanında ise canlı olarak Üç Kümbetler çevresinde başlatılan yıkım çalışmaları görüntüye düştü. TRT 1 sabah haberlerinin ardından ikinci canlı yayın da TRT'nin haber kanalı TRT Haber için yapıldı. Dün saat 14.45'de gerçekleştirilen canlı yayın kapsama alanı açısından TRT 1'den daha geniş bir alandan izlenebiliyor.



192 ülkede yayın yapan TRT'nin haber kanalı TRT Haber'de Ali Korkut, ikinci defa Üç Kümbetler Projesi, Yakutiye Parkı ve Kentsel Yenilenme çalışmaları hakkında bilgi verdi. Korkut, TRT 1 ve TRT Haberin yayınlarına katılırken, Erzurum'un tarihi eserlerle ilgili projelerle ülke gündemine taşınmasına katkı vermiş oldu. Korkut, TRT'ye bu bağlamda teşekkür ederken, "Erzurum'un ve Erzurum ile ilgili tarihi eserlerin çevresinin açılmasının geniş bir biçimde yer alması, böyle bir fırsatın sunulmuş olması önemliydi. TRT'ye ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu fırsatla projeleri yapma cesareti veren ve maddi kaynağı teminde Erzurum'a kol kanat geren Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a da teşekkür fırsatı buldum." şeklinde konuştu.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.