AYDIN: BİR TEK VATANDAŞIMIZ MAĞDUR EDİLMEYECEK

MHP Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, “Bu zihniyetin fakir-fukarayı gerçekten ev sahibi yapmak gibi bir kaygıları olsaydı, bunu defalarca yapmış olurlardı” dedi.

06 Mart 2014 Perşembe 16:47
AYDIN: BİR TEK VATANDAŞIMIZ MAĞDUR EDİLMEYECEK
MHP Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler öncesinde çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor. Merkez ilçelere bağlı mahalle ve semtleri dolaşan Kamil Aydın’a, en çok da kentsel dönüşümle ilgili olarak şikayetler ulaştırılıyor. Prof. Dr. Kamil Aydın, AK Parti’li belediyelerin geride bıraktıkları 10 yılda kentsel dönüşüm alanında beklenen performansı gösteremediğini belirten Kamil Aydın, “Bu anlayışın ve bu zihniyetin fakir-fukarayı ev sahibi yapmak gibi bir endişesi olsaydı, bunu hem de defalarca yapmışlardı. Güya kamulaştırma yaptılar; içlerini boşalttıkları gecekondular bile senelerdir kaldırılmayı bekliyor. Her biri birer suç evine dönüştü. Bu bölgelerde isteseydiler, onlarca kez dönüşüm yapmış, gariban insanları üç-beş kuruşla mağdur etmek yerine, onlarca kez ev sahibi yapmışlardı. Niye yapmadılar, ellerini tutan mı vardı yoksa? Yapmadılar, çünkü kentsel dönüşümü rantsal dönüşüme çevirdiler. Vatandaşa devletin ve belediyenin sosyal yüzünü gösterip, onları ev sahibi yapmak dururken, onlar işi ticarete döktüler, belediyeleri de ticarethaneye dönüştürdüler. Şimdi de kalkmış ‘evsiz kimse kalmayacak’ diye içi boş seçim vaatlerinde bulunuyorlar. Bu anlayışa sormazlar mı: elinizde böyle bir imkan vardı da, 10 yıldır neredeydiniz?” şeklinde konuştu.
ŞEHİTLER MAHALLESİ’NDEN ÖRNEK VERDİ…
MHP Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, adına sözde kentsel dönüşüm denilen bir girişimle Yakutiye ilçesine bağlı Şehitler Mahallesi’nde iki adet blok yapıldığını hatırlatarak, “Gitsin baksınlar bakalım, bu bloklar için o bölgedeki fakir-fukara vatandaştan kaç lira para istiyorlar? Şehitler’de yaşayan vatandaşların evlerinin metrekaresini kaç liradan alıyorlar, arsalarını kaç liraya sayıyorlar? O mahallede oturan insanlar evlerini ve arsalarını verseler bile o bloklardaki dairelerden bir tane almaya güç yetiremiyorlar. Ne diyorlar? Gidin kredi kullanın. Bu mu sosyal belediyecilik, bu mu sosyal devlet anlayışı? Elbette değil. Kaldı ki, onların zaten böyle bir dertleri yok. Onlar vatandaşın elinden evini-arsasını üç kuruşa alıp, düşük maliyetle arsa üretmenin ve bu arsaları yüksek meblağlarla satışa çıkarmanın derdindeler. Şehitler Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşlarımıza da sesleniyorum: Seçimlerde bize sahip çıksınlar, sonra fakir-fukara nasıl ev sahibi yapılırmış, bizzat yaşayarak görsünler.” diye konuştu.
BİR TEK VATANDAŞ MAĞDUR EDİLMEYECEK
MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, bol keseden ev dağıtma vaatlerine inanılmaması çağrısında bulunarak, “Biz dün de gerçekleri konuştuk, bugün de gerçekleri konuşuyoruz. İnsanımız yaşadığı bölgede doysun, kazansın istiyoruz. Hiç kimsenin içerisinde oturduğu gecekondusunun da, arsasının da peşinde değiliz. Biz şunun sözünü veriyoruz: kentsel dönüşümün uygulanacağı tüm bölgelerde bir tek vatandaşımız mağdur edilmeyeceği gibi, bugün yapılmak istendiği şekliyle borç kıskacına da düşürülmeyecek. Vatandaşa gecekondusuna mukabil dilerse ev, dilerse de, ederinin altında değil, çok çok üstünde ücret ödenecek” şeklinde konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 06.03.2014 16:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.