AKSAK: BERAT KURTULUŞA ERMEKTİR

Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, Pazar gününü Pazartesi gününe bağlayan gecenin “Berat Kandili” olduğunu belirterek, kurtulmak ve Allah’ın mağfiretine erişmek anlamına gelen Berat Gecesinin ülkemiz üzerinde oynanan oyunları bertaraf edilmesine vesile olmasını temenni etti.

23 Haziran 2013 Pazar 09:57
AKSAK: BERAT KURTULUŞA ERMEKTİR
Berat’ın günah, borç ve cezadan kurtulmak gibi anlamlara geldiğini belirten Muhyettin Aksak, bu gecenin günahlardan arınmak ve Allah’ın rahmet ve mağfiretine ulaşmayı ifade ettiğini belitti.Aksak, “Bu geceyle ilgili Peygamber Efendimiz bir Hadisi Şerifte: ‘Şaban aynın 15. gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Yüce Allah bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve ‘yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim! Yok, mu rızık isteyen, rızık vereyim! Yok mu şifa isteyen şifa vereyim! Yok, mu başka isteği olan ona da isteğini vereyim der” buyuruyor. Bu geceye ulaşan Müslümanların birbirlerine dua etmesi ve Allah’tan birbirleri için hayır murad etmeleri gerekmektedir” diye konuştu.

Erzurum’un Pazar günü tarihi bir gün yaşayacağını belirten milletvekili Muhyettin Aksak, bu gecenin Türkiye üzerine oynanan oyunların bozulması için de çok önemli bir zaman dilimi olduğuna dikkat çektiği mesajında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Erzurum İstasyon Meydanında Pazar Günü yapacağı “Milli İradeye Saygı” mitinginin Berat Kandili ile aynı güne denk gelmesinin önemli olduğunu ifade ederek, “Erzurum’da birlik ve beraberliğin büyük bir coşkuyla yaşanacağı ve bu coşkunun meydanlardan tüm dünyaya yayılacağı bir günde Ramazan ayının müjdecisi, günahlardan kurtuluş gecesi olan Berat Kandili'ni idrak etmenin huzurunu yaşıyoruz. Bizim en büyük sermayemiz olan kardeşliğimizi baltalamak isteyen dış güçlerin oyunlarını bozmak için Berat Kandili büyük bir fırsattır. Bizi birbirimize düşürmeye ve kardeş kavgası çıkartmaya çalışan lobilere, bu gece Allah’ın izniyle kardeşlik dersi vereceğimiz bir gecedir” dedi.

Berat Kandili Gecesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Milli İradeye Saygı” mitingi vesilesiyle Erzurum’da olacağına da dikkat çeken Aksak, “Milletimizin hayır duaları ile yola çıkan Sayın Başbakanımız, Pazar günü kadim şehrimiz Erzurum’un vefakar evlatlarına birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlatacak. Başbakanımıza her zaman sahip çıkan ve büyük bir vefa ile bağlı olan Erzurumlular, ülkemiz üzerine birilerinin oyun oynamasına müsaade etmeyecek ve İstasyon Meydanı’nda böyle kutlu bir günde, tek yürek olarak hep bir ağızdan şerlerin defi için Yüce Allah’a dua edecekler” ifadelerini kullandı.

Erzurumluların, Milletimizin ve İslam Aleminin Berat Kandilini kutlayan Aksak, “Yüce Allah’ın affı ve bağışlaması ile cümlemizi günahlardan kurtarması, azaptan berat etmesi, ülkemizde kardeşliği ve huzuru temin etmesi, rahmetiyle bizleri dünya ve ahiret mutluluğuna eriştirmesi temennisiyle Erzurumlu hemşehrilerimin, Aziz Milletimizin ve tüm din kardeşlerimizin mübarek Berat gecelerini tebrik ederim” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 23.06.2013 09:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.