AK PARTİ GAZİEMİR İLÇE KONGRESİ YAPILDI

AK Parti İzmir İl Başkanlığı,5’inci Olağan Kongresi takvimi kapsamında; 27 Aralık 2014 tarihinde Gaziemir İlçe Kongresini büyük bir coşkuyla gerçekleştirdi.

28 Aralık 2014 Pazar 21:47
AK PARTİ GAZİEMİR İLÇE KONGRESİ YAPILDI
Gaziemir Atatürk Kültür Merkezinde yapılan kongreye; Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, İl Başkanı Bülent Delican, İzmir Milletvekilleri Ali Aşlık, Nesrin Ulema, İlknur Denizli, Hamza Dağ, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Bilal Doğan, İl Kadın Kolları Başkanı Özen Kızılırmak ve çok sayıda partili katıldı.
Kongre Başkanlık Divanına; İl Bşk.Yrd.Rahmi Taştan,İl Yönetim Kurulu Üyeleri M.Serkan Aksu,Fırat Eroğlu,Merve Beşer ve Vahide Yılmaz’ın seçilmesini müteakip İstiklal Marşımız okundu. 
Kongrede, Genel Merkez tarafından yeniden aday gösterilen Hüseyin Uzun, oyların büyük çoğunluğunu alarak tekrar yeni dönemde de Gaziemir İlçe Başkanı seçildi.
Kongrede ilk olarak konuşan İl Başkanı Bülent Delican Türkiye’nin 13 yılda çok geliştiğini ve geride kalan yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın hakkının yendiğini söyledi. 
Daha sonra kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı İzmir Milletvekili Binali Yıldırım söze; AK Parti'nin 13 yıllık siyasi sürecinde yapılanları anlatarak başladı. Yıldırım, “14 Ağustos 2001’de Türkiye yeni bir yolculuğa çıktı. O yolculuk büyük ve yeni Türkiye’nin 2023 cumhuriyetimizin yüzüncü yılının müjdecisi olan bir yolculuktu. O yolculuğa milleti çıkaran gerçekler, ekonomik krizde yok olmuş, insanları bir gecede yüzde yüz fakirleşmiş, 50 milyar doları hiç olmuş iç dış itibarı yerle bir olmuş bir Türkiye… İşte bu Türkiye çaresiz değildir dedik. Bu Türkiye mutlaka ecdadından aldığı güçle geleceği inşa etmeye muktedirdir dedik. O ses Recep Tayyip Erdoğan sesiydi. Çünkü o 1994-1999 yılları arasında İstanbul’da Türkiye’nin kalbinin attığı ticari başkenti dünya şehri İstanbul’u yerel yönetimlerde nereden nereye getirdiğini bütün Türkiye’ye göstermişti. Orada yeşeren umutlar büyük Türkiye yolculuğunun habercisiydi. 
Yıldırım, dünyanın krizde olduğu zamanlarda Marmaray, dünyanın en büyük havalimanı, İzmit körfez geçidi gibi çok önemli projeleri yaptıklarını ifade ederek, şunları belirtti:
"Bunlar olunca, 'bunlar da fazla oluyor, Türkiye kim, Marmaray' gibi bir projeyi yapmak kim, dünyanın en büyük havalimanını yapmak kim, şurayı bir karıştırın'. Gezi olayları hemen piyasaya sürüldü. Bu tesadüf değil, kıskançlık başka bir şey değil. Bu millet, bu ecdat dünyaya barış, huzur getirdi, onun evlatları da dünya barışı için çalışacak. Irak'ta, Suriye'de, Ukrayna'da, Filistin'de masum insanların, çocukların ölümünü kayıtsız izleyen dünyanın süper güçleri... Ne kadar güçlü, zengin olursanız olun, değil mi ki bir masum yavru, insan hayatını kaybediyor, kayıtsız kalıyorsunuz bu insanlık sizden bunun hesabını soracak. Masum, ezilen insanlara kayıtsız kalmadık. Daima onların gür sesi olan bir ses vardı, o ses Recep Tayyip Erdoğan sesidir." 
Türkiye'nin ilk defa halkın doğrudan seçtiği bir cumhurbaşkanına sahip olduğunu dile getiren Yıldırım, cumhurbaşkanlığı makamının artık milletin kendi makamı haline geldiğini, cumhurbaşkanlığına herkesin rahat girip çıkabildiğini kaydetti.
Yeni Türkiye yolunda bayrağı devralan Ahmet Davutoğlu'nun aynı kararlıkla, millete hizmet uğrunda çalışmaya devam edeceğini ifade ederek, "Hep bizden şunu beklediler, Tayyip Erdoğan gidiyor, AK Parti de ANAP'ın durumuna düşecek. Bunun için çok beklentiye girdiler. Ama şunu hesap edemediler, AK Parti'de ben yok, biz var, dava var, millet sevdası var. işte bu sevdayla yolumuza devam ediyoruz."
 İzmir'de 13 yıl içinde, verilen destekler hariç 15 milyar liralık yatırım yaptıklarını aktararak, "Hükümet, AK Parti İzmir'e hizmet yapmıyor, şaşı bakıyor diyen kardeşlerimize duyurulur" dedi.
“Bu kongrede size geçmiş 13 yılı anlatsam zamanımız yetmez. Ama şunu söyleyeyim; bir Türkiye düşünün 780 bin kilometre kare vatan toprağında erişemediğiniz köyleriniz var. İlleriniz arasındaki yollar bir gidiş bir geliş asfalt bile değil. Bölünmüş yol adeta yok. Rahmetli Özal’ın o zaman yaptırdığı otoyol var. Her seçimde oylarımız yükselerek çıkıyorsa bunun altında millete olan sevgimiz ve muhabbetimiz vardır. Türkiye’yi kuzeyi ve güneyiyle bölünmüş yolları kapladık. İzmir’de ne varsa Hakkari’de de aynı alt yapı var. Hatay’da Siirt’te Iğdır’da her yerde aynı hizmet var. Yolları böldük, insanları birleştirdik.  80 yılda 56 bin kilometre bölünmüş yol var. Bizim iktidarımızda 17 bin 500 ilave bölünmüş yol yaptık” dedi.
Yıldırım ayrıca şunları söyledi: Yerel seçimlerde 35 proje demiştik. Şimdi siyasi rakiplerimiz 35 projeden bahsediyorlar. Bu projeler ilerliyor kimse merak etmesin. Ocak ayı başında Konak tünelinde ışığı görüyoruz. İzmir’e hizmet yapmadı diyorlar. İzmir’de hangi hizmetleri yaptığımızı İzmirli zaten kullanarak biliyor. 250 bin İzmirliye toplu taşıma hizmeti veren İZBAN var mıydı? Bu belediyenin işi demedik. Bunu yaparsak belediye başarılı olur demedik. Hizmette siyaset olmaz dedik. Çağırdık belediye başkanını yaptık fena mı oldu? Yarım olan hizmet tamamlandı. Hızlı tren Ankara’ya gitsin, İstanbul’a gitsin Türkiye’nin kurtuluşunun sembolü olan İzmir’e gelmesin mi? Gelsin değil mi? İzmir’le İstanbul’u mutlaka komşu kapısı yapmamız lazım. Bu otoyol için de çalışıyoruz. İzmir tarafından 55 kilometreyi açacağız. Hizmeti seçim ve oy kaygısıyla yapmadık. İnsan ve gelecek için hizmet dedik. Milletimizin refah ve güzel günlere ulaşması için dedik çalıştık. İzmir’de seçim kazanamadık ama 4 milyon İzmirlinin gönlünü kazandık bu çok büyük bir kazançtır. İzmir seçimini yaptı. Başımızın gözümüzün üstüne... Bizi seçmediler diye hizmet yapmayacağız diyebilir miyiz? Biz İzmirlilerde kusur aramıyoruz. Eksikliğimizi kendimizde görüyoruz. Biz kendimizi daha iyi ifade edersek kim hizmet ediyor, kim etmiyor gerçekler ortaya çıkacak. İzmir’de bugün 22 tane CHP’li belediye var. Biz arkadaşlarımızla oturduk konuştuk; İzmir’de kazanmadık, İzmir’in işlerinde her zaman doğru işler olursa, İzmirlilerin lehine hayatını kolaylaştıracak işler olursa, belediyelerin yanında olacağız. Farklı belediye diye sırtımızı dönmeyeceğiz. Ama yanlış işler olursa gündeme getireceğiz.
Konuşması sırasında zaman zaman sesi kısılan Yıldırım, "Ses arızaya geçti, muhalefetle başa çıkıyorum da, şu sesimle başa çıkamıyorum" dedi.

Editör

Son Güncelleme: 28.12.2014 21:54
Anahtar Kelimeler:
ErzurumAK PartiGaziemir
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.