AK Parti 9 büyükşehir, 11 il adayını açıkladı

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda 9 büyükşehir, 11 il olmak üzere 20 belediye başkan adayını açıkladı.

admin
admin
28 Kasım 2018 Çarşamba 08:19
AK Parti 9 büyükşehir, 11 il adayını açıkladı

AK Parti, 9 büyükşehir, 11 il olmak üzere 20 belediye başkan adayını daha açıkladı.

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Grup Toplantısı'nda, partisinin 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri'nde aday göstereceği 20 belediye başkan adayını kamuoyuyla paylaştı.

AK Parti'nin 9 büyükşehir belediye başkan adayı şunlar:

"Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yücel Yılmaz, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Burhan Sakallı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı İbrahim Güler, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Uğur İbrahim Altay, Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Vejdi Kahraman, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem Yüce ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu."

AK PARTİ'NİN 11 İL ADAYI

Erdoğan'ın açıkladığı 11 ilin belediye başkan adayı ise şu isimler oldu:

"Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Mehmet Zeybek, Bingöl Belediye Başkan adayı Erdal Arıkan, Çanakkale Belediye Başkan adayı Ayhan Gider, Çankırı Belediye Başkan adayı Hüseyin Boz, Çorum Belediye Başkan adayı Halil İbrahim Aşgın, Karaman Belediye Başkan adayı Mahmut Sami Şahin, Muş Belediye Başkan adayı Feyat Asya, Uşak Belediye Başkan adayı Mehmet Çakın, Yozgat Belediye Başkan adayı Celal Köse, Sivas Belediye Başkan adayı Hilmi Bilgin ile Tokat Belediye Başkan adayı Eyüp Eroğlu."

AK PARTİ'NİN AÇIKLANAN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI SAYISI 60'A ULAŞTI

AK Parti'nin, Cumhurbaşkanı ve Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan belediye başkan adayı sayısı, 23'ü büyükşehir, 37'si il olmak üzere 60'ı buldu.

Belediye başkan adayları belirlenen 60 yerin 23'ü büyükşehir, 37'si ilden oluşuyor.

AK Parti'nin aday gösterdiği 60 isim arasında 6 eski bakan bulunuyor.

AK Parti, eski Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'yü Düzce'den, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'i Ordu'dan, eski Bayındırlık Bakanı Mustafa Demir'i Samsun'dan, eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'i Gaziantep'ten, eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'yi İzmir'den, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'yi ise Ankara'dan belediye başkan adayı gösterdi.

AK Parti'nin adayları arasında, Hilmi Bilgin ve Fatih Metin gibi iki bakan yardımcısı da bulunuyor. Adalet Bakan Yardımcısı Hilmi Bilgin Sivas'tan, Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin ise Bolu'dan belediye başkan adayı oldu.

15 İSİMLE DEVAM

AK Parti Genel Başkanı Erdoğan tarafından açıklanan isimlerden 15'i ise partinin mevcut belediye başkanı.

Buna göre, AK Parti Amasya'da Cafer Özdemir, Antalya'da Menderes Türel, Artvin'de Mehmet Kocatepe, Bursa'da Alinur Aktaş, Erzurum'da Mehmet Sekmen, Gaziantep'te Fatma Şahin, Gümüşhane'de Ercan Çimen, Denizli'de Osman Zolan, Diyarbakır'da Cumali Atilla, Kastamonu'da Tahsin Babaş, Kırıkkale'de Mehmet Saygılı, Çankırı'da Hüseyin Boz, Tokat'ta Eyüp Eroğlu, Konya'da Uğur İbrahim Altay ve Muş'ta ise Feyat Asya'yı yeniden aday yaptı.

6 İL BAŞKANI 2 VALİ

AK Parti'den 6 il, bir ilçe başkanının yer aldığı aday listesinde, iki vali, bir de vali yardımcısı yer buldu.

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın Kocaeli'den, Van Valisi Murat Zorluoğlu Trabzon'dan, Hakkari Vali Yardımcısı Cüneyt Epcim Hakkari'den aday gösterildi.

Uşak'ta İl Başkanı Mehmet Çakın'a belediye başkanlığı yolunu açan AK Parti, Yozgat'ta Celal Köse'yi, Hatay'da İbrahim Güler'i, Bayburt'ta Fatih Yumak'ı, Giresun'da Aytekin Şenlikoğlu ile Yalova'da Yusuf Ziya Öztabak'ı aday gösterdi.

AK Parti Bartın merkez ilçe başkanı Yusuf Ziya Aldatmaz'ı da Bartın belediye başkan adayı olarak açıkladı.

ÜÇ DÖNEM KURALI İŞLETİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partisinin genel başkanı olmasının ardından bazı belediye başkanlıklarında değişikliğe gidilirken, bazı belediye başkanları da milletvekili adayı olmak için istifa etmişti.

Bu kapsamda, Bursa'da istifa eden Recep Altepe'nin yerine Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından Alinur Aktaş seçilmişti. Konya'da milletvekili adaylığı için istifa eden Tahir Akyürek'in yerine Selçuklu ilçe belediye başkanı Uğur İbrahim Altay getirilmişti. Parti bir süredir bu görevleri yürüten Aktaş ve Altay'ı yeniden aday gösterdi.

Aynı durum Çankırı belediye başkan adaylığında da yaşandı. Milletvekili adaylığı için istifa eden İrfan Dinç'in yerine belediye başkanı seçilen Hüseyin Boz yeniden aday yapıldı.

AK Parti, belediye kaynaklarını terör örgütüne aktardığı gerekçesiyle görevden alınan ve yeni görevlendirmeler yapılan yerlerde de titiz bir çalışma yürüttü. Bu kapsamda 3 büyükşehir, 7 il, 63 ilçe, 20 beldede görevlendirilen kayyumlar özelinde yapılan çalışmalar sonucunda, görevlendirmeyle Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığını yürüten Cumali Atilla AK Parti'den tekrar aday gösterildi.

AK Parti'de tüzük gereği üç dönem kuralı işletiliyor. Buna göre 3 dönem belediye başkanlığı görevinde bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz aday gösterilmedi.

Editör

Anahtar Kelimeler:
AK PartiAdaylar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.