Ağrı-Horasan yoluna 3 tünel müjdesi

AK Parti Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe, Ağrı-Horasan arasında 3 tünel yapılacağını söyledi.

admin
admin
24 Temmuz 2017 Pazartesi 23:20
Ağrı-Horasan yoluna 3 tünel müjdesi

Milletvekili Gökçe, yaptığı açıklamada, Ağrı-Erzurum arasında büyük tünel projesinin hayata geçeceğini ve yapılacak 3 tünelle oradaki virajların ortadan kaldırılacağını belirtti.

Kağızman yolunun 30 yıllık bir rüya olduğunu ifade eden Gökçe, şöyle konuştu:

"Bu rüyayı da gerçekleştiriyoruz. 151 milyon liralık ihalemiz yapıldı. Bir taraftan yolun platformu gerçekleşiyor, diğer taraftan bütümlü sıcak karışım asfalt dediğimiz sıcak asfalta kavuşacak. Artık Ağrı-Kars, Ağrı-Iğdır, Ağrı-Kağızman ve Ağrı-Tuzluca bu güzergah aktif hale gelecek. Kestirme yollarla ulaşım sağlanacaktır. Şu anda Kağızman tarafında çalışma başlatıldı. Ağrı'ya doğru geliyor. Bu yol Ağrı'nın 30 yıllık beklediği hizmettir. Bu hizmete de kavuşmuş olacağız."

"ULAŞIMDA ÇOK İYİ NOKTADAYIZ"

Ağrı Doğubayazıt arasında 200 milyon liranın üzerinde bir yatırım yapıldığını anlatan Gökçe, "Şu anda bir taraftan yol platformu genişliyor diğer taraftan da sıcak asfalt yapılıyor. Dolayısıyla daha konforlu bir seyahate kavuşmuş olacağız. Ulaşımda çok iyi noktada olduğumuzu rahat bir şekilde söyleyebiliriz." diye konuştu.

Köy yollarının standartlarına da değinen Gökçe, şunları kaydetti:

"Ayrıca köy yollarının standartlarının ne kadar iyi olduğunu biliyorsunuz. Köy yollarında bütümlü sıcak asfalta 2011 yılında başladık ve devam ediyor. Şuana kadar 700 kilometreye yaklaştık. İnşallah bu yıl 800 kilometreyi aşmış olacağız. Kırsalda nüfusumuzun yüzde 65'i asfalttan yararlanıyor. Oysa ki 3 bin 450 kilometre yol ağımız var. Böyle 700 kilometrelik bir yolda nüfusun yüzde 65'inin bu ulaşımdan yararlanması kaynakların ne kadar sağlıklı ve verimli bir şekilde kullanıldığının bir göstergesidir."

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.