GAZETECİLER “SÜRMANŞET” E KONUK OLDU

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Ata Televizyonu ve Anadolu TV ortaklaşa gerçekleştirdiği “Sür Manşet” programına konuk olan Erzurumlu gazeteciler yerel basını masaya yatırdı.

12 Nisan 2012 Perşembe 10:52
GAZETECİLER “SÜRMANŞET” E KONUK OLDU
Yapımcılığını Jale Alcan’ın, sunuculuğunu Anadolu TV Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Yavuz’un yaptığı programa konuk olarak İHA Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez, DHA Bölge Müdürü Kadir Sabuncuoğlu, Pusula Gazetesi Genel Koordinatörü Sevda İncesu, Palandöken Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Şener, Flaşhaber Genel Yayın Yönetmeni Sayıl Narmanlıoğlu ve Atatürk Üniversitesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan Temiztürk katıldı.
Yerel Basının masaya yatırıldığı program yaklaşık 2 saat sürdü. İHA Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez, ajans olarak yerel basına haber anlamında ciddi hizmetler sağladıklarını belirterek, bölge genelinde önemli bir alt yapıya sahip olduklarını süratli ve objektif habercilik anlayışı içerisinde abonelerine hizmet sağladıklarını söyledi.
Son zamanlarda bilişim teknolojisiyle birlikte internet medyacılığının ön plana çıktığını ifade eden Türkez, basın sektöründe son zamanlarda elaman konusunda yaşanan sıkıntıya dikkat çekti. Bilgi edinme hakkına rağmen basının bilgi almakta güçlük çektiğini anlatan Türkez, araştırmacı gazeteciliğin arka plana itildiğini savundu. Gazeteciliğin bir gönül işi olduğunu dile getiren Türkez, son zamanlarda mesleğe olan ilginin azalmasının da düşündürücü olduğuna dikkat çekti.

Editör

Son Güncelleme: 12.04.2012 11:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.