DAGC GÖREV DAĞILIMI YAPTI

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’nde (DAGC) 25 Haziran’da düzenlenen olağan üstü genel kurulun ardından görev dağılımı yapıldı. Feridun Fazıl Özsoy’un başkanlığında toplanan Yönetim Kurulu ilk açıklamasında ‘davet’ çağrısında bulundu.

28 Haziran 2011 Salı 11:15
DAGC GÖREV DAĞILIMI YAPTI
Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’nde hafta sonu düzenlenen olağanüstü genel kurulda 152 delegeden 95’i oy kullanmış, başkan adaylarından Feridun Fazıl Özsoy 56, Mehmet Şener ise 38 oy almıştı. Yeni yönetim kurulu ilk toplantısını bugün (27 Haziran - Pazartesi) düzenledi. Feridun Fazıl Öszoy başkanlığındaki yeni yönetimde Başkanvekilliğine Mustafa Bingöl, Başkan Yardımcılıklarına ise Cahit Hınıslıoğlu ile Cem Bakırcı getirildi. Toplantıda ayrıca DAGC Genel Sekreterliği’ne Gamze İspirli ile Onur Sağsöz seçildi.
Bu arada 1979 yılında kurulan DAGC’de bir ilk yaşandı. Yönetim Kurulu, Iğdır’da görev yapan gazeteci İsmail Aras’ı Bölgeler Koordinatörü olarak atadı. Aras bundan böyle Erzurum dışında görev yapan DAGC üyeleriyle temasta bulunacak ve iller arasında koordineyi sağlayacak. Toplantıda ayrıca Mali saymanlığa İrfan Tarakçıoğlu ile Mahir İnanç getirildi.
Erzurum başta olmak üzere bölgedeki tüm illerde görev yapan gazetecileri DAGC çatısı altında toplanmaya davet eden yönetim kurulu, bu daveti önümüzdeki günlerde yapacağı medya kuruluşları ziyareti ile de yenileyecek. Yönetim Kurulu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bugüne kadar Erzurum ve bölgede yaşanan ayrılmalardan ve tartışmalardan son derece rahatsızlık duyulmaktadır. Bölgenin etkin sivil toplum örgütü olana DAGC, mesleki çalışmalarıyla etkinlik ve saygınlığını korumaktadır. Bu itibarla Erzurum merkez ve bölgede çalışan bütün meslektaşlarımızı hiçbir şarta, hiçbir önyargıya bakılmaksızın DAGC çatısı altında toplanmaya ve mesleğimizin bayrağını hep birlikte daha yükseğe taşımaya davet ediyoruz. DAGC camiasının ayrılığa ve bölünmüşlüğe tahammülü yoktur. DAGC’nin kapıları bütün meslektaşlarımıza açıktır.”

Editör

Anahtar Kelimeler:
DAGC GÖREV DAĞILIMI YAPTI
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.