Ülkemizde 19 kentte, toplam 23 tane şehir hastanesi var. Bu kentlerden bir tanesi Erzurum ve bu hastanelerden bir tanesi de Erzurum şehir hastanesi. Atatürk Üniversitesi Araştırma hastanesiyle birlikte aynı zamanda Erzurum bölgenin de sağlık merkezi.

Erzurum şehir hastanesinde ve Araştırma hastanesinde özellikle, Medikal Onkoloji, Çocuk Cerrahi, Çocuk Kardiyoloji, Çocuk Endokrin, Çocuk İmmünoloji, Romanoloji ve Nefroloji bölümlerine randevu almak tam bir çile. Çünkü bu bölümlerde tek hekim bulunuyor ve hasta sayısı çok fazla. İş yükünün çok yüksek olmasından dolayı hekimin gelmesiyle gitmesi bir oluyor.

Mesela; Kayseri şehir hastanesinde, üç tane alerji uzmanı bulunurken, muayene olan hasta aynı gün içerisinde randevu alabiliyor. Erzurum şehir hastanesinde ise randevu alma süresi en iyi ihtimalle üç ay. Araştırma hastanesinde ise bu bölümde uzman yok. İşin kötü tarafı alerji hastaları tek sefer değil, sürekli takip isteyen bir tedavi yöntemi gerektiriyor.

Yapılan yerel seçimlerle görüldü ki, hükümet kan kaybediyor. Aylardır üzerine titrediği İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi iller tercihlerini muhalefetten yana kullandı. Kurulduğu günden bu yana sürekli AKP’ye destek veren Erzurum’a, artık pozitif ayrımcılık yapılması gerekiyor. Aksi halde kaybeden AKP olacak..!

Sağlık şehri Erzurum’da hekim sayısının artırılması hükümete hem artı puan kazandıracak hem de bitmek bilmeyen göçe bir nevi merhem olacak. Aksi halde, iş bulamayan, hastasını tedavi ettiremeyen, kafası atan, arkasına bakmadan muhalefetin elindeki İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'ya koşacak..!

Hükümet yarın eyvah dememek için hemen tedavi yöntemlerine başlamalı. Yani Erzurum’un durumu tam acillik ve hasta sürekli kan kaybediyor..!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cengiz T. 2024-04-25 12:39:47

Yazık bu memlekete. Her konuda ihmal ediliyor. Bu şehirden seçilen vekillerin acaba vicdanları rahat mı? Yazıklar olsun

Avatar
Yuksel 2024-04-22 19:16:47

Yazılarını okuyorum gerçekten şehre şehrin sorunlarına hakimsin. Bahtin da yolunda açık olsun arkadaşım

Avatar
Haydar Karakaya 2024-04-20 18:34:01

Hükümeti tehdit mi ediyorsun sen. Koskoca hökümet bilmiyor sen mi biliyorsun. Karışma sen Hökümet halleder.

Avatar
Nurullah Baltacı 2024-04-19 15:41:32

Randevüsü alamıyoruz hastaneye gidemiyoruz inşAllah bir çözüm bulunur

Avatar
Hamza Candan 2024-04-19 14:12:07

DOKTOR SORUNU HER YERDE VAR. SEBEBİ ÜCRET VE ALAN TERCİHLERİNİN DOĞRU YÖNLENDİRİLEMEMESİ. YAKIN BİR ZAMAN SONRA SORUN ÇOK DAHA BÜYÜYECEK.

Avatar
Yunus Emre Kotan 2024-04-19 14:09:51

Giderlerse gitsinler. Desene gitmişler Erzurumlu kardeş