ÜNLÜ OYUNCULARDAN KISA FİLME DESTEK

Atatürk Üniversitesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu kısa filme tiyatro ve televizyonun tanınmış isimleri Hüseyin Özay ve Tuğçe Doras filmde oynayarak destek verdi.

31 Mart 2013 Pazar 14:38
ÜNLÜ OYUNCULARDAN KISA FİLME DESTEK
Yapımcılığını Ali Yakut, Mahir Elvan ve Kadir Çelik'in üstlendiği Oda filminin çekimleri geçtiğimiz hafta tamamlandı. Filmde rol alan tiyatro oyuncusu Hüseyin Özay "Söz konusu gençler ise seve seve oynarım" diyerek gençlere olan inancına değindi.

ŞİZOFRENİK AŞIK GENÇ

Oda filmi bir tekerlekli sandalyeye mahkum gencin dört duvara sıkışıp kalmasından şizofren olan gencin hayatını anlatıyor. Bu genç şizofrenik aşka tutuluyor. Film hakkında daha fazla bahsetmek istemeyen filmin ikinci yönetmeni Ali Yakut izleyicileri sürprizleri beklediğini belirtiyor.

Filmin senaryosunu Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Mahir Elvan'a ait. Ali Yakut Atatürk üniversitesi İletişim Fakültesi 4.sınıf öğrencisi. Erzurum da okudukları için kısa filmlerini burada çektiklerini ve okul ile kendi imkanlarını kullandıklarını belirtiyorlar. Ayrıca Yakut filmin yönetmenliğini yapan Murat Derman ile çalışmanın kendileri açısından bir şans olduğunu belirtti. Murat Derman'ın 30'dan fazla belgesel film deneyiminin olduğunu ve bunun kendileri için büyük bir avantaj sağladığını vurgulayan Yakut, yakın zamanda çekmeyi düşündükleri Dilimin Ucunda filminde Derman'dan destek alacakları söyledi.

Filme ünlü isimlerin katılması son anda olduğunu belirten Ali Yakut "İlk görüşmelerimizde Tuğçe Kazaz ve Erol Alpsoykan ile yaptık. Ancak Tuğçe Kazaz'ın işlerinin yoğunluğu ve Erol Alpsoykan'ın eşinin rahatsızlanması nedeniyle çalışma imkanımız olmadı. Bununla birlikte Hüseyin Özay ile temasa geçtik ve oynamayı kabul etti. Tuğçe Doras ise Kadir'in İstanbul'dan arkadaşı onu kıramadığı için filmde oynadı" şeklinde konuştu.

Filminin başrolünü Kadir Çelik oynadı. Çelik Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü 3. Sınıf öğrencisi, çeşitli firmaların marka yüzü aynı zamanda. Diğer bir karakter tiyatro ve sinema oyuncusu Hüseyin Özay, Çelik'in babası rolü ile reklam ve dizlerden tanınan genç oyuncu Tuğçe Doras ise Çelik'in sevgilisi rolünde karşımıza çıkıyor.

KONAKLAMA VE MEKAN DESTEĞİ ÜNİVERSİTE’DEN

Atatürk Üniversitesi'nin kendilerine oyucuların konuklamasında 3 gün misafir ettiğini ve çekimlerde kullanılacak mekanlarda yardımcı olduğunu söyleyen Yakut ayrıca üniversiteden teknik anlamda filme destek olduğu, kamera, ışık gibi cihazların teminini sağladığını vurguladı.

Cannes, Berlin, Altın Portakal ve Altın Koza gibi ulusal ve uluslararası film festivallerine katılmayı amaçladıklarını söyleyen üç arkadaş, asıl hedeflerinin buralarda edindikleri tecrübe ile kendi ajansları olan Katharsis Prodüksiyon'a referans sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Ayrıca üçlü bir ileri ki aşama da düşündükleri Erzurum, Trabzon ve İstanbul'u kapsayan uzun metraj filmi çekmek için gerekli imkanı sağlama adına önemli bir başlangıç olduğunu söylüyorlar.

Editör

Son Güncelleme: 31.03.2013 14:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.