Şimdiki gençler ‘board’ takılıyor!

Şimdiki gençler ‘board’ takılıyor!

admin
admin
09 Şubat 2023 Perşembe 12:16
Şimdiki gençler ‘board’ takılıyor!

Vedat REFAYELİ

Son yıllarda kayağın yanında snowboard da yaygınlaştı.

Artık Palandöken’de sadece kayak yapanlara değil, snowboard yapanlara da sıkça rastlıyoruz.

Doğuşu çok eskiye dayanmayan, olimpik spor dalı olması da daha yeni yeni kabul edilmiş olan snowboard özellikle de gençlerin ilgili alanına giriyor.

Genelde 30 yaş üstündeki kayakseverler kayak yaparlarken, bu yaşın altındakiler ille de snowboard diyor başka bir şey demiyorlar.

Kuşkusuz bunun da nedeni ekstrem bir dal olması, adrenal oluşturması.

Erzurum Kayak Kulübü Başkanı Atakan Alaftargil’e de sordum, snowboardda durum ne diye.

O da gerçekten gençlerin özellikle snowboarda büyük ilgi duyduğunu söylüyor, bu dalda ülke çapında ün salan kayakçılarımızın yanısıra snowboardcılarımızın da olduğunu belirtiyor.

Gülce Güler, Elif Genekşe ve Hamza Polat, snowboardda ün yapmış, milli olmuş Erzurumlu sporcuların bulunduğunu söyleyen Alaftargil, yakın bir gelecekte Erzurum’un sadece kayakçıları ile değil, snowboardcılar ile de önde olan bir il olacağını anlatıyor.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.