Üniversite kampüsü BBG evi gibi!

admin
admin
06 Şubat 2018 Salı 11:46
Üniversite kampüsü BBG evi gibi!

Vedat REFAYELİ

Toplam 282 dış kamera ile izlenen Atatürk Üniversitesi kampüsü, 24 saat gözetim altında. Koruma ve Güvenlik Müdürlüğü’na ait Kamera İzleme ve Görüntüleme merkezi, günün bütün saatlerinde her yeri gözetliyor ve kampüste adeta kuş uçurulmuyor. 2011 yılında sınırlı sayıda kamera ile gözlenen kampüste artık uçan kuştan haber olunuyor.

Güvenlik ve Koruma Müdürü Kadir Göktaş ile yardımcısı Yavuz Totik, görüntülere yansıyan nahoş bir olay halinde hemen motorize devriye ekiplerinin yönlendirildiğini söylüyorlar. En küçük trafik kazasından, kavgalara varıncaya kadar bütün yaşananlara hakim olan Koruma Müdürlüğü, bir o kadar kamera ile de Araştırma Hastanesi’nin gözetim altında olduğuna dikkat çektiler.

İkinci yarı yıl döneminin başlayacak olması sebebiyle de tedbirlerini sıklaştıran Koruma Müdürlüğü’nde güvenlik ve asayiş işi için de kampüs alanında toplam 201 görevli bulunuyor.. Bu arada, taşeron yasasından yararlanacak olması Üniversite güvenlik görevlilerinin de şevke getirdiğini söylemeliyim.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.