İtinayla piyano öttürülür!

Tuşların pası açıldı

admin
admin
15 Ağustos 2017 Salı 07:32
İtinayla piyano öttürülür!

Vedat REFAYELİ

Erzurum’un ilk bol yıldızlı otellerinden Palan Otel’e gidenler bilir. Giriş lobide köşede bir piyano vardır. Yıllardır da bilirim, birilerini o piyano başında çok gördüm ama bugüne kadar çalanı görmedim desem yalan olur. Gerçi 90’lı yılların sonunda Gözler Kalbin Aynasıdır parçasının bestekarı ünlü piyanist şantör Atilla Yelken de çalıştı o otelde ama kendi piyanosunu kullanmıştı, birkaç defa dinlemişimdir. Genelde gelenler lobideki, o piyanoda öylesine tuşlara basar, fotoğraf çeker, feysde-meysde paylaşır. Geçen akşam lobide arkadaşlar ile oturup süper lig maçlarının özetlerini seyrederken fonda bir piyano müziği vardı. Önceleri fark etmedim, sonra arkamı döndüğümde gördüm ki biri piyano başında ve Berkant’ın ünlü Samanyolu’nu çalıyor. Yanına yaklaştığımda çalanın henüz 15 yaşında bir çocuk olduğunu görünce şaşkınlığım bir kat daha arttı. Hele de usta müzisyenler gibi çalan bu çocuğun Erzurumlu olduğunu öğrenince de bayıldım.

BABASININ OĞLU!

Muhammet Enes Adanır’dı o piyanonun başındaki çocuk ve kısa süre sunduğu piyano resitali ile adeta bizleri mestetti. Erzurum’dan böylesine bir genç müzik adamının çıkmış olması çok gururlandırdı. Hele de bu konuda akademik kariyer planlaması yapacağını da öğrenince adeta o çocuğun adeta hastası oldum. 4 yaşından beri müzikle uğraşan ve çok sayıda enstrüman çalmayı öğrenen Enes, çoğu düğünlerin vazgeçilmez piyanist şantörlerinden Sami Adanır’ın oğlu. Orada öğrendim, nasıl sevindim, anlatamam. Bazen babası ile aynı sahnede davetlilere müzik dolu güzel saatler yaşatıyor. Çalışı da güzel, kendisi de. Adeta bir beyefendi. Söz de dinleyen, nazik, akıllı bir çocuk Enes. Keyfinin olması halinde 5 saat hiç durmaksızın piyano başında olabileceğini söylüyor ve repertuar konusunda da bayağı bir zengin! Neredeyse çalmadığı bir parça yok ve piyanoyu adeta öttürüyor. Dilerim Enes bir gün büyük bir müzik adamı olur ve biz onun ismini duyduğumuzda ‘’Erzurumlu’’ der, o mecrada da hava atarız!

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.