ERZURUM’UN ŞİRİN DEDELERİ

Erzurum Yakutiye ilçesinde yaşayan 70'lik tek yumurta ikizi dedeler ilgi odağı oldu.

27 Aralık 2012 Perşembe 10:28
ERZURUM’UN ŞİRİN DEDELERİ
Dedelere benzerliklerinden dolayı çevresindeki vatandaşlar "şirin dedeler" yakıştırmasını yapıyor. Hayatları boyunca birbirlerinden ayrılmayan dedeler, anlattıkları hikayeler ve okudukları gazeller ile çevredekilerin neşe kaynağı oluyor. İnşaatlarda sıvacılık yapan 70 yaşındaki tek yumurta ikizi Recep ve Necati Öztürk dedeleri çoğu kez çevresindeki arkadaşları bile karıştırabiliyor. Birçok kez benzerlikleri sebebi ile karıştırıldıklarını ve bunun başlarını derde soktuğunu ifade eden şirin dedelerden Necati Öztürk, “Çocukluğumuzdan bu yana hiç ayrılmadık. Aynı işi yapıp aynı ortamlarda yaşadık. Çok samimi arkadaşlarımız bile bizi ayırt edemiyordu. Çalıştığımız yerde her ay maaş aldığımızda patronumuz bizi karıştırır emin olmak için sorular sorardı. Bir mahkememiz vardı ve avukatın yanına gittiğimizde önce kardeşim Recep Öztürk avukat ile görüştü ardından ben kardeşimin yanına gidince avukat gözlerini ovuşturdu, şaşırdı. Ben çift mi görüyorum dedi. Bizde ikiz olduğumuzu açıklayınca durumu gülerek karşıladı” diye konuştu.

Necati ve Recep Öztürk kardeşlerin küçük kardeşleri olan Yakup Öztürk ise ağabeylerinin küçüklükten bu yana çevredekilerin ilgi odağı haline geldiğini söyledi. Tüm vakitlerini birlikte geçirdiklerini ifade eden Yakup Öztürk, “Ağabeylerimize çevrede ‘şirin dedeler’ diye hitap ediliyor. Bu hitap onların da hoşuna gidiyor. Yaşları ilerledi. Önceden ikisi de çok hareketli ve çalışkandılar. Necati ağabeyim Parkinson hastalığına yakalandı. Yürümekte ve konuşmakta güçlük çekiyor. Biz şehre taşındık onlar doğup büyüdükleri mahallelerinde yaşamaya devam ettiler. Kendilerinin yaptığı yan yana evlerde yıllarca ayrılmadılar. Şimdi de Recep ağabeyim, Necati ağabeyime hastalığında da yardımcı oluyor. Bazen konuşmasa bile ne istediğini anlıyor ve ona yardım ediyor. Konuşmaları ve sempatik tavırları ile herkesin ilgi odağı haline geldiler” diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 27.12.2012 10:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.