Aysun Gültekin’in dili çözüldü!

Aysun Gültekin’in dili çözüldü!

admin
admin
16 Nisan 2019 Salı 23:36
Aysun Gültekin’in dili çözüldü!

Vedat REFAYELİ

Türk Halk Müziği’nin en iyi kadın seslerinden birisidir Aysun Gültekin. TRT Erzurum Radyosu’ndan mezun bu hemşehri sanatçımızın sesinin güzelliği, herkes tarafından da kabul edilir.

Aynı yılda da doğduğum için akranım da olan Aysun Gültekin’in bende iz bırakan bir özelliği, ‘ağır’ oluşudur. Onca yıldır devam eden sanatçılığa rağmen adı bir gün olsun ne bir polemiğe ne de spekülasyona karışmamıştır. Hep sanatı ile anılan bir isim olmuştur.

Sadece işini yapan, sadece türkü okuyan biri olarak hafızalarda yeralmıştır. Açıkçası defalarca sahnede seyrettiğim, bir kaç kez de sohbet ettiğim Aysun Gültekin’in konuşkanlığını hiç bilmezdim. Galiba ilk defa oldu. Kocaeli’de düzenlenen Erzurum Tanıtım Günleri’ne katılan ve hemşehrilerine bir konser veren Aysun Gültekin, sadece türkü söylemekle kalmadı, bu defa bol bol da konuştu, dinleyicileri ile sohbet etti.

Aysun Gültekin’i bu kadar çok konuşkan görünce, Feridun Fazıl Özsoy ağabeye de dedim. O da TRT’ci olduğu için Gültekin’i tanıyor ve ilk defa bu kadar çok konuştuğunu gözlemlediğini anlattı. Hatta Feridun ağabey, bir ‘tık’ daha ileri gitti, ‘Emekli olduktan sonra Aysun Gültekin’in dili çözülmüş’ dedi.

***

İşte konser sorasında kuliste de sohbet etme imkanı bulduğum Aysun Gültekin’in söylediği türküler dışında geride kalan sözlerinden satırbaşları: Son zamanlarda bayağı bir kötülüyorlar ama hiç de öyle değil. Babam da Köy Enstitüsü mezunlarındandı. Cümbüş ve bağlama çalardı. Zaten o zamanlar o okullarda okuyanlar illa ki bir enstrüman çalardı, el becerileri vardı. Babamdan dolayı bende temel sağlam. Ben alaylıyım, eğitimini görmedim ama kendimi hep TRT Erzurum Radyosu Okulu mezun sayarım. Köyüme eskiden sıklıkla giderdim. Ama artık gitmiyorum, çünkü o günleri arıyor, sürekli gittiğimde ağlıyorum. Çok kötü oluyorum. Bu meslek artık giderek sıradanlaşıyor, buna çok üzülüyorum. Hele sanatçı diye ortalıkta dolaşanlar, paraya para demeyenler var, onlara tümden uyuz oluyorum. Bir çok sanatçının gelişimde birilerini desteği oldu. Ama benim elimden yaradan tuttu’’.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet gülser 2021-02-13 01:09:18

Aysun gültekin gercek bence örnek almasi gereken insan ve sanatci cenabi Allah saglik nasip etsin