Tüfekli dekan!

Fakülte dekanının odasına girenler önce bir dehşete düşüyor...

admin
admin
16 Şubat 2024 Cuma 14:33
Tüfekli dekan!

Vedat REFAYELİ 

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Önder Çalmaşur’un makamına gidenler, duvara asılı tüfeği görünce önce bir irkiliyorlar.

Pek de bir makam odasında, hem de bir akademisyenin odasında tüfeğin bulunması, ister istemez gelenleri dehşete düşürüyor.

Ancak bu dehşet anı kısa sürüyor, bulunma sebebi anlaşılınca derin bir nefes alınıyor, sonrasında durum normale biniyor.

Antika özelliğinin dışında bakımlı ve kullanılır halde oluşuyla dikkat çeken bu tüfek, Ziraat Fakültesi’nin envanterinde yeralan zimmetli bir alet ve başta Dekan bey olmak üzere fakültede görevli sekreter başta olmak üzere herkes de buna gözü gibi bakıyor.

Çünkü bu tüfek, bir dönemi anımsatıyor, 60’lı yıllarda halk arasında korukçu olarak bilinen Üniversite’nin o zamanki atlı korucularına ait.

Fakülteye ait deneme alanlarının her türlü tehlikeye karşın korunması, kollanması amacıyla görevli koruculardan birine ait olduğu anlaşılan silah, nostaljik bir hatıra olarak dekanın odasında tutuluyor.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumTüfekli Dekan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.