Erzurum’da diploma almak varmış!

Erzurum’da diploma almak varmış!

admin
admin
01 Mayıs 2018 Salı 10:49
Erzurum’da diploma almak varmış!

Hadis Shiva!

Yıllar önce Taliban zulmünden kaçarak Erzurum’a yerleşen dört kişilik Afgan ailesinin bir ferdi.

ERVAK Başkanı Erdal Güzel’in ofisinde ilk defa tanıştığım bu 24 yaşındaki sempatik genç sığınmacı kızı diğer sığınmacılardan ayıran farklı bir özelliği var, hayran kaldım! Hadis, Erzurum’da Üniversite öğretimi yapan ve mezun olan ilk sığınmacı ünvanını alarak tarihe geçti. Atatürk Üniversitesi Fars Dili Edebiyat Bölümünden mezun olan Hadis, diplomasını da dün akşam aldı ve Üniversite okumasında büyük emeği geçen, geldiği günden beri hep ‘Büyük baba’ dediği Erdal Güzel ile o mutluluğu paylaştı. 2011 yılında geldiği Erzurum’da öncelikle Türkçe öğrenmeye çalışan ve bugün ana dili gibi Türkçe bilen bir konuma gelen Hadis, cehdetti o okulu bitirmesini bildi.

Erzurum Göç İdaresi’nde tercümanlık da yapan Hadis’e bundan sonraki hedefini sordum. Dedikleri çok anlamlıydı: Herşeyden önce yazar olmak istiyorum. İnsanlık adına savaş veren yerlerde olmak istiyorum!

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.