Çalışmaya gitti, mahsur kaldılar! Umutları Vali Memiş…

Erzurum’dan İstanbul’a çalışmak için giden 5 arkadaş, salgın dolayısıyla 18 milyonluk şehirde mahsur kaldı.

admin
admin
05 Mayıs 2020 Salı 12:49
Çalışmaya gitti, mahsur kaldılar! Umutları Vali Memiş…

Erzurum’dan İstanbul’a çalışmak için giden 5 arkadaş, salgın dolayısıyla 18 milyonluk şehirde mahsur kaldı.

Serkan Şener, Ebubekir Kul, Ümit Polat, Gökhan Akdemir ve Abdullah Han isimli gençler, Erzurum Valisi Okay Memiş’e seslenerek, yardım istediler.

Gençlerden Ebubekir Kul, İstanbul’da bir aydan fazla bir süredir kimi zaman parklarda, kimi zaman da sokaklarda yattıklarını söyleyerek, “Para kazanmak ümidiyle geldiğimiz İstanbul’da beş parasız kaldık. Salgın dolayısıyla seyahat yasağı var, Erzurum’a dönemiyoruz. Dönebilmek için yaptığımız başvurular reddedildi, 18 milyonluk şehirde mahsur kaldık. Kimin kapısını çalıp, kime sığınacağız? Erzurum Valisi Sayın Okay Memiş’ten bize yardım eli uzatmasını istiyoruz. Mübarek Ramazan ayında İstanbul sokaklarında çaresiz durumdayız” diye konuştu.

40 GÜNDÜR İSTANBUL’DA MAHSUR DURUMDALAR

Erzurum’un Çat ilçesinde ikamet ettikleri ve sene başında 4 arkadaşıyla birlikte İstanbul’a gittiklerini anlatan Ebubekir Kul, “İstanbul’a gelir gelmez işbaşı yaptık, bazımız tekstil, bazımız da ayakkabı atölyesinde çalışıyoruz. Mart ayının 28’inden bu yana imalatlar durdu, haliyle işyerimiz de tatil edildi. Yaklaşık 40 gündür İstanbul’da sefil bir halde yaşıyoruz. Bazı arkadaşlarımızın burada çok uzaktan da olsa akrabaları var ama akrabalarda günlerce kalmak da akıl işi değil. Bu yükü kaldıramıyoruz ve kimseye yük olmayı da istemiyoruz. Devletimizin şefkat elinden başka hiçbir ümidimiz yok. Ve bize bu şefkat elini Erzurum Valisi Sayın Okay Memiş’in uzatacağına inanıyoruz. Erzurum’a dönüş taleplerimiz reddedildi, dönüş biletlerimiz iptal oldu” şeklinde konuştu.

GENÇLERİN AİLELERİ DE TEDİRGİN

Erzurum’daki ailelerinin de endişeli bir bekleyiş içerisinde olduklarını anlatan Ebubekir Kul, “Cebimizde olan para da tükendi, kimi zaman parklarda, kimi zaman inşaatlarda sabahlıyoruz. Ramazan ayı dolayısıyla mağduriyetimiz de ister istemez arttı. Buralarda yüzsüz-gözsüz olduk, ailelerimizle her zaman iletişim halinde olamıyoruz. Onlar da durumumuzdan endişe ediyorlar. Mübarek Ramazan ayında bizlere uzatılacak bir yardım eli bekliyoruz. Sayın Valimizin sesimizi duyacağına ve bizim Erzurum’a dönebilmemiz için gerekli izinlerin çıkmasını sağlayacağına inanıyoruz” dediler.

Kaynak: YENİGÜN

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumValiOkay Memiş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.